Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - 'T GOY JO19-2

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 26 september 2020
Logo AURORA kleur 1 150x180  0 - 2 Goy transp 
AURORA JO19-1 vs 'T GOY JO19-2
Doelpunten    
     2e
Ruststand                                            0 - 1                                            
 
   88e
Eindstand 0 - 2  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JO19 WEET WEER NIET TE SCOREN:

Vanmiddag stond de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen de buren uit T Goy.
Vooraf in de bespreking werd de tik van vorige week nog eens besproken, uit tegen Houten. Iedereen was het er wel over eens dat we als team veel te weinig gebracht hadden, op het gebied van inzet, beleving, waarbij veel persoonlijke duels niet werden gewonnen. Vooral de voorhoede was totaal onzichtbaar die dag. Helaas trok er deze week ook een kleine blessure golf door het team heen, waardoor we ineens 3 man moesten missen, waarbij later nummer 4, Joris viel uit, nog bij kwam.

Om die reden had ik voor de aanval de twee kleinste spelers van de JO16 mee genomen, Thijmen en Tijn, ( ik denk ca. 150 cm schoon aan de haak) die al weken lang laten zien hoe het wel moet op het veld. Zo klein als ze zijn leveren ze enorm veel strijd, maar hebben ook persoonlijke kwaliteiten en kunnen makkelijk een mannetje uitspelen. Zo lopen er overigens nog wel een paar in dat team. Beide spelers hadden er al bijna een hele wedstrijd in hun eigen team op zitten, maar Tijn begon gewoon in de basis. De voorhoede bestond vandaag dan ook uit: Joris, Ilaj en Tijn.

Egbert was de arbiter en hij had net voor de aftrap gefloten, of wij leden alweer slordig balverlies. Geheel onnodig verwerkte de verdediging, die ook nog niet wakker was de bal tot corner. Tot overmaat van ramp, werd de corner bij de tweede paal in een keer binnen geschoten terwijl niemand reageerde. Zo stonden we binnen twee minuten met 0-1 achter en zo kon de wedstrijdbespreking alweer de prullenbak in. Alle goede bedoelingen ten spijt. Onbegrijpelijk hoe dit team begint aan zo'n wedstrijd?
Gelukkig pakten wij de draad snel op en zo ontstond er een eenrichtingsverkeer richting het doel van T Goy. Lucas, en sneltrein Martin zorgde voor gevaar van achteruit, het middenveld wist ook veel druk te zetten op de helft van T Goy, Thijs was de grote regisseur en strooide met mooie pases om hiermee onze aanvallers in stelling te brengen. Vooral de rechterflank, met Martin, Thijs en Tijn liep gesmeerd, alsof Tijn al jaren in dit team speelt. Alleen de afronding was er nog niet in de openingsfase. Op links liet Joris leuke dingen zien en in de tiende minuut speelde hij zijn directe man uit en kon hij alleen af op de keeper. Helaas kon de keeper zijn schot net tegenhouden, anders hadden we op gelijke hoogte kunnen komen. Enkele minuten daarna was het een mooie voorzet van Thijs richting de tweede paal, waar Joris goed stond opgesteld en keihard binnen kopte. Helaas voor ons stond de keeper op de goede plek en zo was de tweede kans binnen een paar minuten voorbij.
In deze fase liet het team zien, dat ze wel degelijk prima kunnen opbouwen van achteruit. De verdedigers weten over het algemeen de vrije mensen op het middenveld goed aan te spelen en met jongens als Mike, Steven en Thijs, die weten daar wel raad mee.
De lange pass van achteruit wordt af en toe ook goed gebruikt, zo zit er voldoende afwisseling in het spel. Alleen de echte vuurkracht missen we momenteel voorin. Toch domineerden wij het eerste deel van de eerste helft en vooral Joris zorgde voor veel dreiging.
Na een dikke 20 minuten, was Joris gewisseld van plek met Ilaj volgens afspraak en zo stond Joris in de spits. Hij werd daar goed  ingespeeld door Tijn en bij zijn actie daarna verdraaide Joris zijn knie. Ook dat kon er nog wel bij, degene die tot nu toe voor het meeste gevaar had gezorgd moest het veld verlaten en Chris kwam hem vervangen. 
T Goy kwam ook weer wat beter in het spel, omdat we voorin toch weer te kwetsbaar waren. Na 25 minuten kwam Thijmen in de plaats van Tijn, ook volgens afspraak, omdat beide heren al een wedstrijd in de benen hadden. Direct liet brutaaltje Thijmen zien wat zijn kwaliteiten zijn. Zo lichtvoetig als die is, speelde hij dartelend zijn veel grotere tegenstander kleurenblind. Leeftijdsverschil van 5 jaar schat ik in, maar hij was voor de donder niet bang en keer op keer liet Thijmen zijn hielen zien en was ook in de rest van de eerste helft dicht bij een doelpunt. Ook wist hij een aantal keren een aantal mooie assist te geven. Ondanks dit lichtpuntje, wat leuk was om naar te kijken gebeurde er verder niet veel meer in de eerste helft. Het was zelfs triest dat ook T Goy tot weinig in staat was, maar ze stonden wel voor en zo gingen we met een 0-1 rust stand aan de thee.

We hadden vandaag niet veel wissel opties, door de plotselinge blessure golf, daarom bleef iedereen staan. Ook Thijmen moest noodgedwongen door, en de afspraak was dat hij dan weer na circa 25 minuten met Tijn zou wisselen.
Ook de tweede helft begonnen wij weer prima, T Goy had niets te vertellen, kreeg daardoor ook nauwelijks kansen, maar helaas ook aan onze kant hield het op zo rond het 16 meter gebied van T Goy. De meeste aanvallen stranden rond het strafschopgebied, omdat we niet alert genoeg voorin zijn om de trekker over te halen, of simpelweg steeds te laat zijn, wanneer deze linie ingespeeld wordt. Het was Thijmen en Tijn die nog voor het meeste gevaar zorgde voorin. Deze mannuh zijn balvast, zodat het middenveld kan bijsluiten en kunnen ook nog een mannetje uitspelen. Puur op het fysieke leggen ze het nu nog af. Ilaj gooit er veel energie in, maar is in de aanval te druistig, waardoor ook hij teveel balverlies heeft en Chris is groot en sterk maar zit momenteel ook niet in een goede flow.
Ondanks deze constatering, bleven onze mannuh er echt in geloven, dat was super om te zien en T Goy moest alle zeilen bij zetten om een doelpunt te voorkomen. Dat leverde halverwege de tweede helft een handvol vrije trappen en corners op. Ik schat zeker dat we 5 vrije trappen hebben gehad en een stuk of 4 corners. Maar al deze standaard situaties leverden totaal niets op. De vrije trappen werden ongecontroleerd veel te hard ingebracht in de 16 meter, en waren daardoor niet te belopen. En als de vrije trap wel wat beter was, waren we weer net te laat om af te drukken. Ook bij de corners lieten wij ons veel te simpel, het kaas van het brood af eten. Kortom met ons prima spel in de tweede helft, vergaten we om ons zelf te belonen. Om toch wat meer vuurkracht voorin te krijgen, zetten we Steven links voorin, ging Thijs centraal op het middenveld spelen en Ilaj naar de rechtshalf positie. Maar ook dit bracht ons niet het gewenste resultaat.  Ondertussen was Sem ingevallen en ging linksback spelen, hij kwam voor Leon. Na een goede actie van, ik dacht Thijs, werd er hands gemaakt in het 16 meter gebied van T Goy en kregen wij na circa 75 minuten spelen een pingel. Helaas wist Chris dit buitenkansje niet te verzilveren. De keeper van T Goy dook de bal er prima uit en ook in de rebound waren we weer te laat om alsnog af te drukken. Ondanks weer een tegenslag voerden wij de druk verder op, Steven ging nu in de spits, Chris naar links en de ene na de volgende aanval volgde zich op. T Goy had echt niets te vertellen vanmiddag, vlak voor tijd braken wij weer door hun verdediging heen en het schot van Steven telde wij al bijna als doelpunt, maar helaas voor hem en het hele team stond de paal in de weg. In de laatste fase, stuurden we Tim nog naar voren en gingen we nog oppotunistischer spelen, maar het werd daardoor erg rommelig. Mike brak nog door en had een vrije schietkans, maar zijn schot ging hopeloos naast richting de bar en zo tikte de klok naar het einde. Een van onze laatste aanvallen werd onderschept en de counter van T Goy,vlak voor tijd, werd onverdiend binnen geschoten.
Zo was het over en uit en verloren onze mannuh ook de tweede competitiewedstrijd op rij. Ondanks dat er veel strijd is geleverd en we vandaag minimaal een punt hadden verdiend, staan we weer met lege handen. Het wordt nu echt puzzelen hoe we doelpunten moeten gaan maken, daar hebben we dan weer een week de tijd voor!
Mannuh: prima strijd geleverd!

Opstelling: Syb , Martin, Lucas, Leon,( 60e Sem)  Tim, Thijs, Steven, Mike, Tijn, (25e Thijmen), Ilaj en Joris ( 22e Chris).

Goy 1

Goy 2

Goy 3

Goy 4

Goy 5

Goy 6