Afdrukken

Verslag vv VIANEN 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

220 Vianen

vv VIANEN 1 - AURORA 1 1-2
zaterdag 26 september 2020

Met ingang van dit seizoen komt de selectie van AURORA uit in de zaterdagcompetitie. In het verre verleden speelde fusie club Beverweertse Boys in de zaterdagcompetitie maar voor de meeste Aurorianen is dit volkomen nieuw.

In het seizoen '06-'07, toen VIANEN ook nog op de zondag voetbalde, kwamen beide teams uit in de 6e klasse en won AURORA in Vianen gemakkelijk met 1-9.
Vandaag is het voor AURORA haar eerste wedstrijd van deze competitie onder leiding van de nieuwe trainer Harold Valkenburg en begon het goed want binnen 3 minuten wist Milton van Dam te scoren met een laag ingeschoten bal in de verre hoek. De thuisploeg probeerde keeper Jan Verbree te verrassen met een hard schot maar hij stond op zijn post. VIANEN was feller aan de bal maar het was AURORA dat na ruim een kwartier spelen uit een scrimmage voor het doel bijna wist te scoren. Milton van Dam trof jammer genoeg de paal. Zoals gezegd was VIANEN die de AURORA spelers bij bal aanname direct onder druk zetten. Na een half uur spelen was het een speler van VIANEN die met een zondagsschot de 1-1 binnen schoot. Er kwamen daarna zowel voor VIANEN als voor AURORA kansen waarbij Jeffrey Renzenbrink het dichts bij een treffer was. De keeper wist dit te voorkomen. Het bleef tot de rust 1-1.

Na rust kreeg AURORA direct een strafschop tegen omdat Ronald van der Tol de bal tegen zijn arm had gekregen. Protesten hielpen niet en kon VIANEN aanleggen om op voorsprong te komen. Keeper Jan Verbree wist de strafschop echter te stoppen en ook de rebound maakte hij onschadelijk . Opluchting bij AURORA dat daarna enkele kansen wist te creëren maar niet tot scoren kwam. VIANEN kreeg na bijna een uur spelen een mogelijkheid maar ook hier wist Jan Vrebree de hard ingeschoten bal te stoppen. Folkert de Jong en Jeffrey Renzenbrink waren dicht bij een doelpunt maar ook de Viaanse keeper wist dit te voorkomen. AURORA wisselde kort achter elkaar twee spelers waarna wisselspeler Gilles Vernooij leek te gaan scoren. Zowel de keeper als Gilles sprongen naar de bal waar een botsing volgde. Gelukkig konden zowel Gilles als de keeper na behandeling verder spelen. De wedstrijd leek op een gelijkspel te worden beëindigd maar het was Sander de Bruin die op aangeven van Gilles Vernooij de 1-2 binnen wist te schieten. AURORA wist deze voorsprong tot het einde van de wedstrijd te behouden en zo de eerste wedstrijdpunten mee naar huis te nemen. Echt goed voetbal was het nog niet maar het resultaat was wel belangrijk.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
3) 0-1 Milton van Dam
27) 1-1
83) 1-2 Sander de Bruin

Opstelling AURORA: Jan Verbree, Ronald van der Tol, Mike van Lunsen (63. Chris van der Lingen), Bas de Bruin, Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Ruben van den Hoeven, Hans Meijer, Sander de Bruin, Milton van Dam (44. Kevin Oskam), Jeffrey Renzenbrink (64. Gilles Vernooij).