Afdrukken

Van de schrijvende Scheids

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

JeroenZaterdag 26 september moest ik de wedstrijd fluiten bij Aurora (Aurora JO16-1 - Schalkwijk JO16-1). Door veel blessures aan mijn adres  en i.v.m. de corona was dit de eerste wedstrijd sinds tijden dat ik weer op het veld stond. I.v.m. de corona had ik voor de wedstrijd al uitgemaakt wie er mocht aftrappen en op welke helft men begon. Bij deze wedstrijd was er nog aardig wat publiek en het was prachtig weer.

Na de persconferentie van Rutte van vanavond was het voorlopig de laatste keer dat er publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Ben benieuwd hoe het de aankomende weken gaat of men dat kan volhouden om als supporter thuis te blijven.
Heb de laatste weken diversen wedstrijden bezocht , maar zag dat de  andere halve meter niet overal aangehouden wordt en we nu ook daarom weer veel besmettingen zijn en daarom zonder publiek moeten gaan spelen. Zag vanavond bij de foto’s van Aurora 1 tegen Vianen dat het publiek ook te dicht bij elkaar stond naar mijn mening. Hoop dat de clubs het volhouden financieel omdat de kantines ook dicht moeten blijven en er geen omzet gedraaid kan worden. Maar goed de wedstrijd ging lekker en het fluiten ook en bij rust stond het 2-0 voor Aurora. In de rust bleven de spelers op het veld en ik ben even naar de kantine gegaan om bij mw. van Dam de welverdiende AA te halen en te nuttigen. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en Aurora had iets meer geluk bij de afwerking en won  deze wedstrijd met 5-1 . De tegengoal van Schalkwijk werd gemaakt door de kleinste man van het veld maar was een schitterende goal die je maar zelden ziet op de velden. Achteraf bleek deze jongen de zoon van de trainer te zijn. 
Al met al weer een heerlijke pot gefloten dus ging weer met een goed gevoel richting Wijk bij Duurstede. Wens iedereen in deze moeilijke tijden het beste en denk erom dat we de regels van Rutte opvolgen ook langs de velden zodat de club ook blijft bestaan.

Jeroen Scherpenzeel