Afdrukken

Verslag ZWALUWEN UTR. JO19-2 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 3 oktober 2020
Logo Zwaluwen  0- 0 Logo AURORA kleur 1 150x180 
ZWALUWEN UTRECHT JO19-2 vs AURORA JO19-1
Doelpunten    
   
Ruststand                                            0 - 0                                            
   
Eindstand 0 - 0  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JO19 HEEFT  EERSTE  COMPETITIEPUNT BINNEN!!:

Het was een chaotische week, voorafgaand aan deze uit wedstrijd in Utrecht. Naast de plotselinge blessurelijst, werden nog een paar spelers toegevoegd die een coronatest moesten ondergaan. Daardoor ontstond de situatie dat ik twee dagen voor de wedstrijd nog maar 7 man op papier had. Een wedstrijd afzeggen heb ik nog nooit gedaan, je moet altijd alles proberen een team op de been te krijgen. Zodoende ging ik lobbyen bij het 1e en 2e en de JO16. Op zaterdag een paar uru voor de wedstrijd hadden we plotseling een luxe situatie, dat we met 16 man naar Utrecht vertrokken, 3 pukkies van 14 en 15 uit de JO16, maar die voor de duvel niet bang zijn en de grote kanpen van 18 en 19 het leven voetbaltechnisch, behoorlijk zuur kunnen maken. Daarnaast hadden we versterking van Luitenant generaal Cappie van L , good old Freekie en balvirtioos Ruben die al een hele wedstrijd met het eerste erop had zitten. Overigens hadden al deze gastspelers deze zaterdag al een hele wedstrijd in de benen. Grote klasse dat ze de stuurloze JO19 wilden assisteren!

Op deze regenachtige dag, moesten we spelen om 17.30 uur in een troostig decor in de Utrechtse stad, met als enige toeschouwers de hoge gebouwen en de Dom in de verte, die tegen de avondschemer scherp afstaken. Door de verscherpte corona maatregelen waren deze gebouwen de enige toeschouwers, verder was er op dit tijdstip nauwelijks iemand aanwezig op het sportpark van Zwaluwen. Behalve een boa en een gastheer en gastvrouw om de bezoekende teams te ontvangen. Te triest voor woorden om in deze sfeerloze bijna spookachtige schemerige omgeving te gaan voetballen.

Hoe dan ook, de 16 gladiatoren die in deze naargeestige omstandigheden de eerste punten voor de JO19 mee naar huis wilden nemen, waren tot het bot gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Omdat we 5 wissels hadden, zal ik de wisselmomenten maar niet benoemen in dit verslag. De spelers uit de JO16 wisselden we steeds om de 20 minuten, om ze niet te zwaar te belasten en de overige in de rust of bij eventuele blessures.

Het begin van de wedstrijd golfde aardig op en neer, wij hadden het betere van het spel. De opbouw van achteruit die begint bij Syb, ziet er steeds beter uit en de combinaties en positiespel met de middenvelders lopen ook best aardig. Alleen stokt het nog teveel in de aanval. Te vaak lijden we daar balverlies, waardoor we weer in de omschakeling achteruit moeten lopen om opnieuw bij balbezit over te kunnen gaan met de opbouw. Bij de gastheren van Zwaluwen, zat de kracht in de as van hun team. Ze hadden een sterke centrale middenvelder en een razendsnelle spits. Ook het centrale verdedigingsblok, had weinig moeite onze aanvallers uit te schakelen. Verder was het op de flanken matig bij Zwaluwen en lagen er voor ons dus volop kansen om eindelijk eens 3 punten te pakken. Naarmate de eerste helft vorderde,  kregen wij steeds meer grip op de tegenstander en het wachten was op onze eerste treffer in de competitie. Wel moesten we blijven uit kijken voor de counter van Zwaluwen, want daar konden ze gevaarlijk in worden, maar onze verdediging stond steeds goed of het was Syb die weer een goede partij keepte. Tijn en Thijmen lieten fraaie acties zien in aanvallend opzicht, maar moeten op het fysieke vlak vaak nog afhaken wat uiteraard geen schande is. Bij Ilaj is dat feitelijk het zelfde verhaal, leuke acties maar nog te licht voor de JO19. Lars die Ilaj kwam vervangen, bracht met zijn snelheid veel diepgang in het spel en Chris was bewegelijker dan voorgaande wedstrijden, liet zich wat inzakken om de combinatie met de middenvelders aan te gaan, maar deed dit soms te ver op eigen helft, waardoor we in de omschakeling voorin mensen te kort hadden. Helaas voor ons konden we het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten omdat we de kansjes die we kregen niet koelbloedig wisten af te ronden. Zodoende gingen we met een brilstand de rust in.

De tweede helft begonnen we met Ruben centraal in het midden en Niel en Mike naast hem. Steven ging in de spits spelen en op de flanken begonnen we met Thijmen en Tim. Achterin kwam Freek voor Leon erin en zo moest het dan maar gebeuren. De keeper van Zwaluwen oogde bij hoge ballen kwetsbaar, dus was de afspraak ook om veel meer vanuit de tweede lijn te schieten. De eerste helft hadden we dat geen een keer gedaan. Ook bij de corners moesten we veel feller zijn om van daaruit te scoren. De tweede helft hadden wij nog meer grip op de tegenstander dan voor rust. We speelden voornamelijk op hun helft en kwamen vele keren in hun 16 meter gebied. Maar bij iedere doelpoging waren we of te laat of de schoten waren niet hard genoeg om de keeper te passeren. Na 15 minuten viel Tim, die goed inviel op links, weer uit met een enkelblessuren en zo kwam Lars er weer in om hem te vervangen. Halverwege de tweede helft, kwam het eerste serieuze schot van Ruben vanuit de tweede lijn, die helaas voor ons maar net door de keeper werd gehouden. Om moedeloos van te worden, ook bij de corners blijken onze mannuh, maar niet te begrijpen hoe je moet staan en hoe je de duels moet aangaan en vooral te winnen. Ik denk dat we bijna 10 corners hebben gehad, zonder enig resultaat, dat moet echt beter gaan, zeker als je weet dat de aanvalslinie ons zorgenkindje is, moet je dus uit standaard situaties veel meer halen. Onvermoeibaar bleven we aanvallen en aanvallen, Zwaluwen kwam er niet meer aan te pas, maar de trekker konden we niet overhalen.  Zo tikte de tijd weg richting het einde, Niel zetten we het laatste kwartier nog in de spits, om voor meer balvastigheid en bewegelijkheid  te zorgen. Met opportunistisch spel in de eindfase probeerden we de bal in de 16 te pompen, in de hoop dat we daar vanuit de kluts nog een verdiende toevalstreffer zouden kunnen maken. Maar het zat er vandaag helaas weer niet in voor onze mannuh. Ondanks een groot veldoverwicht de hele wedstrijd en vele halve kansen floot de scheids om 19.15 voor het einde van de wedstrijd en zo dropen onze mannuh teleurgesteld van het veld met de wetenschap dat hier vanavond meer was te halen. Het was inmiddels donker geworden en het regende weer. Het positieve was dat we het eerste punt mee naar Werkhoven konden nemen, alleen hebben we na 3 competitiewedstrijden nog geen een keer gescoord! Dus: Werk aan de winkel!

Mannuh keihard gewerkt!

Opstelling: Syb , Martin, Lucas, Cappie, Leon,( 46e Freek) Niel,  Steven, Mike, Tijn ( 25e Thijmen) , Chris ( 46e Ruben) en Ilaj ( 30e Lars ). Wissels: Freek, Tim, Thijmen, Lars en Ruben.

Zwaluwen 1

Zwaluwen 2

Zwaluwen 3

Zwaluwen 4

Zwaluwen 5

Zwaluwen 6