Verslag AURORA JO19-1 - VVIJ JO19-6

8e Joris en 35e Paul
Ruststand                                            2 - 0

Eindstand 2 - 0

EINDELIJK EERSTE COMPETITIE WINST JO19!!:

Het heeft even op zich laten wachten, de eerste doelpunten in de competitie en ook de eerste overwinning. Na 2 nederlagen en een gelijkspel vorige week bij Zwaluwen Utrecht, moest het er vandaag maar van komen.
Tegenstander was VVIJ, uit IJsselstein wat net als wij een moeilijke competitiestart kent.
Op donderdag zag het er nog naar uit dat dit weekend alles er thuis wel eens uit zou kunnen liggen. Zo veel regen was er gevallen, maar vrijdag was het de hele dag onverwacht droog en ook de zaterdag begon met een waterig zonnetje. Zodoende gingen alle wedstrijd thuis, gelukkig gewoon door.
Dit keer begonnen onze mannuh zonder aanvulling van andere teams en waren we, op Jesper en Tim na, compleet.
Omdat Steven met het 2e mee was gegaan, begonnen we met 11 man. Steven sloot in de 10e minuut aan.

We waren net begonnen pf de regen kwam met bakken naar beneden hetgeen het spel niet ten goede kwam. Toch waren wij het die eindelijk eens het spel konden maken en al vrij snel in de wedstrijd kregen wij een goede kans voor Paul. Helaas ging deze eerste buitenkans er niet uin, maar vlak hierna werd een mooie combinatie over rechts, die opgezet werd door Martin en via Thijs bij Paul terecht kwam mooi afgerond. Zo stonden we voor het eerst voor in de competitie na amper 10 minuten spelen. Direct na deze vroege goal, gingen wij op zoek naar de volgende treffer. Het spel zag er beter uit ten opzichte van de voorgaande weken, maar vaak was onze tweede bal te slordig, waardoor we steeds onnodig balverlies leden en weer achteruit moesten. Dit rommelige spel ging zo van onze kant verder en daardoor verzuimden wij om snel meer afstand te nemen van deze tegenstander. Bovendien bleef het gevaarlijk voor een mogelijke counter van VVIJ. Gelukkig kwam het niet zover, want na een dik half uur spelen ,w as het Paul die na 3 wedstrijden weer mee deed en beheerst binnen schoot na een mooie pass van Thijs.
Tot de rust gebeurde er niet veel meer. Behalver veel balverlies en verkeerde ingooien van onze kant, gingen we met een 2-0 aan de thee.

De tweede helft hadden we als doel om verder de score uit te bouwen en ook om vooral veel minder slordig balverlies te lijden, door steeds maar weer de tweede bal aan de tegenstander te geven. Maar ondanks al deze goede bedoelingen, bleven wij grossieren in balverlies en ook een aantal, ingooien werden zomaar ingeleverd aan een speler van VVIJ.  Ondanks ons speloverwicht bleef het maar bij 2-0. Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden wist VVIJ zelfs een aantal corners te versieren, maar gelukkig konden wij deze steeds goed uit  verdedigen. Een kwartier voor tijd, werd plotseling de spits virj gespeeld van VVIJ, die alleen door kon gaan op Syb. Maar deze kans werd hopeloos verprutst en de spits schoot de bal, geheel vrijstaand voor Syb, richting de corner vlag. Dit was zo'n beetje het enige wapenfeit van VVIJ in de hele wedstrijd en wij modderde er lustig op los in de tweede helft, waar nu zelfs de regen onophoudelijk uit de hemel stroomde. In de allerlaatste fase van de wedstrijd, zag ons spel er in eens een stuk beter uit. Een kleine 10 minuten voor het einde kwamen de ballen nu wel aan bij de medespelers en hoopten we alsnog op een doelpunt. Een vrij trap die door Thijs goed werd ingebracht werd door Joris op een prachtige wijze, met een omhaal tot doelpunt bekroond, maar de grens zag ergens iets van buitenspel en haalde zo eens treep door ons feestje en prachtige doelpunt. Niemand protesteerde in de wetenschap dat de winst ons niet meer kon ontgaan. Eindelijk floor na 90 minuten de scheids voor het einde en was de eerste driepunter voor onze mannuh een feit!
Mannuh: gefeliciteerd!

Opstelling: Syb, Martin, Lucas, Niel, Leon,Thijs, Joris ( 46e Steven) , Mike, Paul, Chris en Ilaj.

VVIJ 1

VVIJ 2