Verslag SV VECHTZOOM 1 - AURORA 1

VechtzoomSV VECHTZOOM 1 - AURORA 1 2-1
Zaterdag 10 oktober '20

Voorafgaande aan deze wedstrijd werden de spelers van AURORA bijgepraat door trainer Harald Valkenburg. Mogelijke scenario's kwamen aan bod en werd het definitieve strijdplan doorgesproken.

Aangekomen in Utrecht regende het inmiddels flink en dat hield tijdens de wedstrijd niet meer op. Op het kunstgrasveld begon AURORA vol zelfvertrouwen aan haar derde competitie wedstrijd. Na een aftastende fase was het Roel Oudshoorn die met een hard schot dichtbij een voorsprong van AURORA was. Zijn schot ging rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Het bleef uitkijken voor de tegenaanvallen van de thuisploeg maar die werden keurig onschadelijk gemaakt of de ballen werden hoog en naast het doel geschoten. Ook Sander de Bruin zag zijn schot rakelings naast het doel gaan. AURORA had in die fase op voorsprong moeten komen maar verzuimde dat te doen. Kort voor rust redde keeper Jan Verbree met een fraaie reactie de bal uit zijn doel. Er volgde direct een tegen aanval van AURORA waar Folkert de Jong hard kon schieten op het doel van Vechtzoom. De keeper wist het schot knap uit zijn doel te houden.

Na rust kreeg de thuisploeg direct een kans en bracht de score op 1-0. Uit het niets liep AURORA tegen deze achterstand aan. Maar de wetten van het voetballen zijn duidelijke. Benut je je kansen niet dan doet de tegenstander dat. Een 100% kans kreeg Hans Meijer daarna maar zijn kopbal verdween naast het doel. Met een dubbele wissel probeerde AURORA de gelijkmaker snel op het scorebord te krijgen. Het was echter een speler van Vechtzoom die een vrije trap via de lat over het doel zag gaan. Het bleef oppassen voor AURORA dat daarna een kopbal van Bas van den Hoeven over het doel zag gaan.
De 2-0 kwam kort daarna waarbij keeper Jan Verbree niet geheel vrijuit ging. Enkele minuten daarna viel hij geblesseerd uit en nam Mike van Lunsen plaats onder de lat. AURORA moest met 10 man verder waardoor Vechtzoom haar kansen rook. Kansen kreeg het ook maar er vielen geen doelpunten meer voor de thuisploeg. Dat deed AURORA met 10 man wel en was het Hans Meijer die de aansluitingstreffer op zijn naam bracht. AURORA probeerde het daarna wel maar de tijd bleek te kort om de gelijkmaker te maken. Het bleef dus 2-1 en was de eerste winst voor Vechtzoom in deze competitie een feit. AURORA droop gedesillusioneerd af richting Werkhoven waar ze zich de komende week kan opmaken voor de komend streekderby thuis tegen ODIJK.

Kijk hier de voor wedstrijdfoto's.

Scoreverloop:
49} 1-0
79) 2-0
83) 2-1 Hans Meijer

Opstelling AURORA:
Jan Verbree (80. uitgevallen), Ronald van der Tol (55. Mike van Lunsen), Bas de Bruin, Bas van der Hoeven, Kevin Oskam 55. Tobias van Wijk), Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Hans Meijer, Ruben van den Hoeven, Jeffery Renzenbrink, Sander de Bruin (63. Koen Huisman).