Oefenwedstrijd SV AURORA JO19-1 VS JO16-1

Logo AURORA kleur 1 klein OEFENWEDSTRIJD SV AURORA  JO19  VS  JO16:

Omdat sinds 20 oktober de competitie stil ligt en alleen de jeugd teams nog in teamverband mogen trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen, werd vandaag om stipt 14:00 uur afgetrapt tussen de twee hoogste jeugdteams van onze SV Aurora.

Uitdagers waren in dit geval de JO16, die fier bovenaan staan in hun competitie. Onder de bezielende leiding van leidster Annemiek en trainer Wilco, hebben ze dit resultaat tot dusver bereikt. Voor hun mag de competitie dan ook snel weer doorgaan!  Het zelfvertrouwen binnen deze spelersgroep is momenteel zo groot, dat zij ook heel graag nu tegen onze zwalkende JO19 wilden spelen, overtuigd van het feit dat de JO19 het te kloppen team is.

Uiteraard wilde onze mannuh van de JO19 deze uitdaging heel graag aan gaan en zo werd er in een heerlijk hersftzonnetje een lekkere pot voetbal gespeeld.

Het was een hele leuke wedstrijd waarin de JO16 zeker in de eerste helft elkaar beter wisten te vinden. Het positiespel zag er bij vlagen aardig uit. De JO19 zette daar te weinig tegenover en vooral in de afronding hadden ze ook vandaag problemen om de trekker over te halen. De verdediging stond prima bij de JO16. Lars organiseerde de achterhoede prima en coachte zijn team op de juiste momenten. Ook Tijn zorgde met zijn acties, overzicht en coaching , er voor dat de JO16 er bij vlagen aardig uit kon komen. De rappe Thijmen zorgde met zijn acties ervoor dat de JO16 af en toe gevaarlijk kon worden, maar echt in de problemen konden ze onze mannuh niet brengen.

Een actie van Paul op zijn bekende snelle manier zorgde voor de openingstreffer en in de laatste minuut voor de rust werd het 2-0. Met deze stand gingen beide teams de rust in. Een prima resultaat uiteraard voor de JO16. Bij de JO19 deed Ruben ook mee en in de rust werd nog overlegd om Ruben met de JO16 mee te laten spelen, maar dat wilden de JO16  onder geen beding hetgeen hen uiteraard siert. Gewoon met hun eigen selectie de strijd aan gaan, dat was super natuurlijk.

In de tweede helft werd echter wel duidelijk dat de JO16 zoveel strijd had geleverd in het eerste deel, dat de pijp langzaam aan leeg begon te raken. Ze kwamen er dan ook vrijwel niet meer uit. Af en toe lieten ze zien met mooie individuele acties over voldoende kwaliteit te beschikken, genoeg talent dus voor de toekomst! Uiteindelijk gaf het fysieke verschil de doorslag en zo konden onze mannuh nog vier keer scoren in de tweede helft.  Waarvan er zeker een handvol kansen onnodig verprutst werden waardoor de score veel hoger had moeten uitpakken. Keeper Luuk was echter aan de JO16 zijde, de man die zijn team met vele goede acties behoede voor een monsterscore. Al met al een prima resultaat voor de JO16,  voor de JO19 is er nog veel werk aan de winkel, om het positiespel te verbeteren en vooral ook in de afrondingsfase veel koelbloediger en doeltreffendre te zijn. Dat is dan ook de reden dat de JO16 koploper is en de JO19 momenteel nog in de middenmoot bivakkeert.

Beide teams vonden het zo'n leuke ervaring om tegen elkaar te spelen, dat besloten is om zo lang als de competitie stil ligt en de velden en het weer het toe laat, om iedere zaterdag om 14.00 uur tegen elkaar te spelen. Zo hopen beide teams fit te blijven in deze vervelende corona tijd!

JO16 1 1

JO16 1 2