Verslag DOVO JO19-3 AURORA JO19-1

Ruststand                                            1 - 1
 90e 2e helft

Eindstand 3- 1

WEER GEEN WINST VOOR JO19 !

Vandaag was alweer onze vijfde wedstrijd van het seizoen. Na het puntenverlies vorige week thuis tegen Musketiers, moesten we vandaag naar de koploper DOVO uit Veenendaal. Tegen de andere toppers, CDW en Delta Sports hadden wij prima resultaten geboekt. Welliswaar twee nipte nederlagen, met 1 doelpunt verschil, maar met dit jonge team is daar goed mee te leven. Daarom was het onnodige puntenverlies vorige week extra zuur, omdat we toen afstand hadden kunnen nemen van de onderste regionen.
De uitdaging was dan ook weer om met veel strijd en een goede spelopvatting het DOVO lastig te maken en misschien wel een puntje of meer mee te nemen.

Afwezig waren Joris en Tim, Thijs was er bij omdat hij niet met het eerste mee zou doen, verder waren Thomas, Lucas en Paul erbij, zodat we veel wisselopties hadden tegen deze topper.
Vanaf het begin was het duidelijk waarom DOVO koploper is, ze speelde met veel druk naar voren en hun snelle vleugelspelers bezorgden onze backs het nodige overwerk, om ze van onze goal af te houden. Daar tegenover konden wij weer veel strijd leveren en met redelijk voetbal konden wij onder de druk van DOVO uit voetballen. Zo werd een counter in de 6e minuut opgezet door Thijs, het schot van ik dacht Paul, werd met de hand gepareerd in de 16 meter van DOVO. De penalty die werd gegeven, werd feilloos door Thijs de kruising in gejaagd, zodat wij heel verassend na 7 minuten met 0-1 voor stonden. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want gelijk voerde DOVO de druk weer op, en na collectief gerommel bij ons, lag de gelijkmaker alweer na een paar minuten bij ons in het netje.Ondanks het hoge tempo van DOVO, golfde het spel op en neer en kregen wij ook hele kleine kansjes in de openingsfase. Helaas gaven wij binnen het kwartier, totaal onnodig een corner weg. Vanuit deze corner, kon Luuk de bal jammer genoeg niet goed vangen en glipte de bal door zijn handen voor de voeten van een DOVO speler die de 2-1 wist binnen te tikken.
Onze mannuh, lieten zich na deze dubbele domper in zo'n korte tijd niet van de wijs brengen en er ontstond een open strijd aan beide kanten.
Met een een heel hoog tempo wisselden de aanvallen zich af aan beide kanten, dan weer was het DOVO die een aantal keren gevaarlijk door onze linies kon doorbreken, maar keer op keer stond daar die dekselse keeper Luuk, die de snelle aanvallers van DOVO  meerdere keren van scoren kon afhouden. Met zijn katachtige reflexen en reddingen voorkwam Luuk een grote achterstand bij de rust. Aan de andere kant waren wij ook een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Vanuit een corner wist Lucas Baan op de lat te koppen, een prachtige steekbal/lob van Thijs werd jammerlijk door Paul gemist, die oog in oog stond met de doelman van DOVO en zo verzuimden wij in de eerste helft een aantal keren om de trekker over te halen.
Zodoende gingen onze mannuh met een 2-1 aan de thee.

De tweede helft begonnen wij met TompieTrauner centraal achterin, Leon ervoor en ChrisPratto kwam in de spits voor Thijmen. Ook Thijs en Niel waren eraf gegaan in de rust.
Paul ging op de vleugel spelen en zo hoopte wij om DOVO pijn te doen om zo een goed resultaat uit T Veen mee te nemen.
Ondanks deze omzettingen en het gemis van spelmaker Thijs op het middenveld, konden wij DOVO goed van ons doel houden. Mede door het souverijn verdedigen van TompieTrauner achterin, kwam DOVO er niet echt meer doorheen. Als ze al een doelpoging kregen stond Luuk daar om erger te voorkomen. Luuk zou trouwens vandaag mee gaan met het eerste, zodat wij in het nog prille seizoen al twee spelers hebben klaargestoomd voor ons eerste van trainer Harold, haha!! Wie volgen er nog meer?

Halverwege de tweede helft werden de moegestreden Paul en Lucas vervangen door Lars en Cas en zo probeerden wij de kleine kansjes die we kregen alsnog te benutten om een resultaat te halen. Vooral het laatste kwartier was echt voor ons, de ene aanval volgde de andere op, maar de voorzetten of passes kwamen niet goed bij onze spitsen terecht en zo kon DOVO keer op keer het gevaar afwenden. Ons spel was in de tweede helft iets verzorgder en rustiger op het altijd lastige kunstgras, maar echt het killen voor het doel zat er vandaag niet in. In de laatste 5 minuten haalden we Leon er weer af een brachten we Lucas in als extra spits. Achterin gingen we met alle risico's van dien 1 op 1 spelen. DOVO had het toen echt niet meer en het was alle hens aan dek voor hun. Ondanks nog wat corners en ballen die de 16 meter in werden gepompt, was niemand in staat om af te drukken. Een counter in de allerlaatste minuut was ons te machtig en zo slikten onze mannuh wederom een zure nederlaag. Ondanks kneiterhard werken en strijdlust, was het vandaag weer te weinig om 1 of meer punten over te houden aan onze wedstrijd.
Mannuh , succes volgende wedstrijd!

Opstelling: Luuk , Martin, Niel, (35e Leon)  Lucas v H, Sverre, Lucas Baan, 65e ( Cas) Thijs ( 46e TompieTrauner), Tijn, Thijmen, ( 46e Chris)  Paul ( 56e Lars) en Ilaj.

DOVO 1

DOVO 2