Verslag SV PANTER 1 - AURORA 1

logoSV PANTER 1 - AURORA 1 1-3
Zaterdag 30 oktober 2021

Het elftal van trainer Harold Valkenburg had wat goed te maken na het debacle van vorige week . Tegen SV PANTER uit Veenendaa,l dat met één wedstrijdpunt meer boven AURORA de ranglijst bezet, stonden alle neuzen weer de juiste kant op.

Er moest gewonnen worden om niet verder in een negatieve spiraal te komen. Gewonnen werd er vanmiddag. Na een wat moeizaam begin kwam AURORA op een 0-1 voorsprong en kon in de tweede helft uitlopen na een 1-3 overwinning.

Ging dat dan zo gemakkelijk?  Neen, zeker niet, AURORA moest veel strijd leveren. De eerste kansen waren voor de thuisploeg dat in de beginfase ook de beste kansen wist te creëren. Keeper Tom Klever was bij de eerste mogelijkheid van SVP iets eerder bij de bal dan de spits van SVP en kon erger voorkomen. Een schot rakelings over het doel en een schot op de lat waren prima mogelijkheden voor SVP om aan de leiding te komen. Dat leek na een half uur spelen bijna het geval. Een aanvaller van SVP kreeg een niet te missen kans maar keeper Klever wist tot ieders verbazing de bal naast het doel te tikken. Tegen de verhouding in kwam AURORA bij haar eerste doelpoging op voorsprong . Middenvelder Thijs Mulder wist met een mooie assist Milton van Dam te bereiken die daarna de bal langs de uitgelopen keeper in het doel wist te schieten. Groot was de vreugde bij de spelers van AURORA. Na deze bevrijdende goal nam AURORA het initiatief over van de thuisploeg. Jeffrey Renzenbrink was vijf minuten later dicht bij de 0-2 maar zijn schot raakte de paal. Tot de rust bleef de stand ongewijzigd.

Direct na de thee was het Milton van Dam die een grote kans kreeg maar niet wist te scoren. AURORA bleef aanvallen, een schot van Roel Oudshoorn van de rand van het strafschop gebied kon nog net geblokt worden door een verdediger van SVP. Na een scrimmage voor het doel van SVP was het Milton van Dam die met een fraaie omhaal de bal in het doel liet belanden waarmee hij AURORA op een 0-2 voorsprong bracht. SVP kon niet echt meer een vuist maken om het AURORA moeilijk te maken. Het kreeg nog wel een vrije trap te nemen van ongeveer 15 meter voor het doel van AURORA. Tom Klever stopte deze vrije trap zonder veel moeite. Invaller Sander de Bruin was daarna dichtbij een doelpunt, de keeper wist met de voet de bal naast zijn doel te werken. Kort daarna kwam Ferdi Vermeulen net te kort om een voorzet van Milton van Dam met succes af te ronden. In de eindfase van de wedstrijd was het SVP dat voor gevaar zorgde bij twee te nemen corners maar gelukkig voor AURORA bleef de stand ongewijzigd. Foutief ingrijpen van keeper Tom Klever bracht de thuisclub toch nog op een 1-2. Gevreesd werd op een slotoffensief van SVP om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Dit gebeurde niet en het was invaller Ronald van der Tol die aan alle onzekerheid een einde wist te maken. Bij een aanval van AURORA kon hij een afgeslagen bal in het doel schieten. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Goed was het spel van AURORA niet maar er voetbalde weer één ploeg met veel inzet. Dat geeft ook boost voor de komende wedstrijd thuis tegen streekgenoot 't GOY.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
30) 0-1 Milton van Dam
56) 0-2 Milton van Dam
85) 1-2
88) 1-3 Ronald van der Tol

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Ruben van den Hoeven, Thijs van de Brink, Pepijn van der Poel, Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Thijs Mulder, Milton van Dam, Jeffrey Renzenbrink (78. Ronald van der Tol), Ferdi Vermeulen (85. Mike van Lunsen), Bas de Bruin (63. Sander de Bruin).