Verslag AURORA 1 - 't GOY 1

logosAURORA 1 - 't GOY 1 0-0
Zaterdag 6 november '21

Een gelijk opgaande wedstrijd waarin 't GOY twee beste mogelijkheden kreeg om de wedstrijd te beslissen, zo bleek aan het einde van deze Krommerijnstreek derby. 't GOY dat bovenaan de ranglijst staat in de strijd om de "Hans van Echtelt Cup" wilde dat graag zo houden.

AURORA dat pas één derby had gespeeld, waarin het verloor uit tegen BUNNIK '73, wilde na de gewonnen wedstrijd van vorige week een goed vervolg geven. Kansen waren er wel maar gescoord werd er dus niet door de beide ploegen. Na afloop van de wedstrijd, met de goed leidende jonge scheidsrechter Boudazdaz,(18 jaar) overheerste tevredenheid.

Het was vooral aftasten in de beginfase waarin Jeffrey Renzenbrink en Milton van Dam net niet tot doelpunten wisten te komen. 't GOY kreeg daarna ook wat mogelijkheden maar de verdediging van AURORA stond goed georganiseerd waardoor echte kansen voor de gasten uitbleven. Sander de Bruin zag zijn schot gestopt worden door de keeper van 't GOY en even later omspeelde Jeffrey Renzenbrink de keeper maar kon de bal niet voldoende richting geven om te scoren. Het spel bleef over en weer gaan maar Jeffrey Renzenbrink en Thijs Mulder hadden hun visie niet op scherp staan bij schoten op het doel. Tegen de rust had 't GOY bijna succes maar de spits schoot de bal voorlangs het doel van Tom Klever.

Na de thee het zelfde speelbeeld waarbij het leek dat 't GOY kon gaan scoren maar door de scheidsrechter terug werd gefloten na een overtreding op keeper Tom Klever. Voordat de eerste wissel bij AURORA werd doorgevoerd had Milton van Dam, die zich slim vrij speelde in de 16 meter, een kans maar het zijn schot ging ruim naast. Spits Mitchell Goes van 't GOY schoot daarna in kansrijke positie over het doel. Waarna een paar spannende momenten volgde voor het doel van AURORA maar een doelpunt bleef uit. De openingstreffer van 't GOY leek na 70 minuten spelen binnen te vallen maar aanvoeder Roel Oudshoorn wist met een uiterste krachtinspanning dit te voorkomen.
Na opnieuw enkele wissels van beide ploegen was het Folkert de Jong die uit een corner de bal rakelings over het doel kopte. Daarna namen de ploegen genoegen met een gelijkspel want er gebeurde niet zoveel meer.
Na afloop heerste er een gezellige sfeer in het clubhuis waar deze dag afgesloten werd met een feestje. Het controleren van de QR-Code bleek voor niemand een probleem en verliep dat ook erg soepel.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Opstelling AURORA :
Tom Klever, Ruben van den Hoeven, Thijs van de Brink, Pepijn van der Poel, Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Thijs Mulder, Milton van Dam (81. Mike van Lunsen), Jeffrey Renzenbrink (81. Ferdi Vermeulen, Sander de Bruin, Bas de Bruin (57. Koen Huisman).