Verslag SAESTUM JO19-2 - AURORA JO19-1

2e helft
 82e  Thijmen
Eindstand 2 - 4

JO19 WINT UIT BIJ SAESTUM IN ROMMELIGE WEDSTRIJD!!:

Na de afdroogpartij anderhalve week geleden, thuis tegen Hercules, was het zaak om het geschonden blazoen weer op te poetsen.
In de tussentijd waren er weer wat blessuregevallen bijgekomen, zo misten wij vandaag: Tim, Niel en Chris. Gelukkig konden Thijs en Ruben ons versterken, zodat we met 13 man afreisden naar Zeist.

Iets over half acht trapten wij af en konden vrij snel het initiatief nemen. Saestum speelde onsamenhangend en probeerde met lange likken hun snelle spitsen te bereiken. Vanaf het begin stond het goed bij ons. Achterin was het Ruben die de verdediging solide leidde en ook op het middenveld met Thijs erbij liep het prima. We konden Saestum goed onder druk houden en bij de tweede corner was het raak. De goed indraaiende bal, genomen door Ilaj, werd beheerst door Joris binnen gekopt. Eindelijk eens resultaat uit een corner, afspraak is om in ieder geval iemand voor de neus van de keeper te zetten, in dit geval was dat de boomlange Cas, die met zijn lengte het zicht beperkte voor de keeper. Een kwartier later was het weer raak. Joris kopte weer een bal binnen uit een corner, genomen door Ilaj en Cas die het zicht van de keeper weer verhinderde. Een lekkere opsteker zo halverwege de eerste helft.
De ban was hiermee wel gebroken en vele kansen volgde zich in rap tempo op, echter zonder resultaat. We werden iets te nonchalant na die mooie voorsprong en misten zeker 3 opgelegde kansen voor open goal. Dat was wel een smetje op de eerste helft die nog goed werd afgesloten door een mooie actie van Ilaj, die deze actie beloond zag worden met een fraai doelpunt. Met een 0-3 ruststand gingen we aan de thee.

De tweede helft zetten we de boel iets om, ook mede vanwege het feit dat Joris eraf moest met een liesblessure en ook Sverre was niet fris meer. We besloten om met martin centraal achterin te gaan spelen om zo met Ruben op het middenveld meer druk en ondersteuning voor de aanval te krijgen. Cas ging naar rechtsachter en Thijmen op de rechtervleugel voorin. Ondanks de goede bedoelingen konden we het niet omzetten in effectieve daden. Het spel werd van onze kant steeds slordiger en een tegendoelpunt hing eerder in de lucht dan dat wij de wedstrijd geheel in het slot zouden gooien.
Na een klein half uur had weer een counter van Saestum succes en wisten ze op gelukkige wijze de 1-3 te scoren. Op zich niets aan de hand, maar het was nu wel zaak om zelf weer eens te gaan scoren. Direct na dit doelpunt viel ook Tijn uit en moesten we het voorin weer gaan omzetten. Lars ging nu linksbuiten spelen en Sverre kwam er weer in op  de linksback positie. Ook deze omzettingen leverde geen resultaat op. Aanvallend konden we geen vuist maken en Saestum rook bloed. Even na hun eerste doelpunt was het weer een gatenkaas achterin en scoorde Saestum de aansluitingstreffer. Met nog een klein kwartier was het nu alle hens aan dek.
We moesten het nu achterin wel gaan omzetten, want anders zouden we mogelijk nog verliezen, dus ging Ruben de laatste fase weer als laatste man spelen. Direct was de rust weer terug in de verdediging en konden we voorzichtig weer wat druk gaan zetten. Omdat Saestum nu ook alles op alles zette lag er veel ruimte op hun helft. Met lange ballen probeerde wij onze spitsen te bereiken maar tot 5 keer toe achter elkaar stonden Ilaj en Lars steeds buiten spel. Om moedeloos van te worden, want ze hadden, wanneer ze op tijd gestart waren een heel open veld voor zich. Gelukkig was in de eindfase de grensrechter van Saestum ook een keer niet bij de les, en zo konden we de in buitenspel positie staande Thijmen bereiken, die als een raket op het doel afging en met een werkelijk vlammend schot de wedstrijd in het slot gooide en zo de eindstand bepaalde op 2-4 in ons voordeel. Mooi resultaat met hard knokken, maar voetballend was het vooral in de tweede helft tenenkrommend.

Mannuh succes volgende wedstrijd!

Opstelling: Luuk , Martin, Ruben, Leon, Sverre,( Lars 45e)  Lucas, Thijs,  Tijn, Cas, Joris,( Thijmen) en  Ilaj.

Saestum 1

Saestum 2