Verslag AURORA JO19-1 - DELTA SPORTS JO19-3

Ruststand                                            1 - 1
 65e Tim

Eindstand 2 - 1

JO19 WINT ZWAARBEVOCHTEN  DERBY TEGEN DELTA SPORTS!!:

Onder een waterig zonnetje begonnen vandaag onze mannuh van de JO19 aan de derde wedstrijd alweer van de competitie.
De ziekenboeg was nog steeds vol met Niel, Chris en Tijn die er na de midweekse wedstrijd tegen Saestum bij was gekomen. Tim was weer fit en begon als wisselspeler.
Vervangers waren Lucas, Thijs en Ruben.

Onder leiding van scheidsrechter Hans Meijer trapten we om 14.05 af  en ontstond er een interessante wedsrijd tussen twee voetballende teams. Met Ruben en Thijs in de gelederen, hebben we net meer grip en controle op de wedstrijd, ook met Lucas achterin is ook de organisatie in de verdediging op orde. Delta was ook een goed georganiseerd team, zo stonden ze in balbezit steeds goed en vooral hun positiespel zag er goed uit. Aanvallend konden ze niet echt een vuist maken, maar verdedigend was het erg lastig om er doorheen te komen. Vooral de boomlange centrum verdediger en de keeper waren continu een sta in de weg. Toch konden wij de tegenstander goed onder druk houden en kregen wij zeker in de eerste 20 minuten enkele dotten van kansen die er helaas net niet in wilde gaan. Tot twee keer toe wist de keeper te redden en ook een keer stond de paal in de weg. Zo bleef het voor ons uitkijken achterin voor de spaarzame counters. Delta wist onze aanvalsgolven wel steeds af te stoppen, maar in balbezit kwamen zij niet veel verder dan ons 16 meter gebied en konden derhalve voor niet veel gevaar zorgen.
Een keer wist Delta eruit te counteren maar het snoeiharde schot werd heel goed gestopt door keeper Luuk, die wederom een ijzersterke wedstrijd keepte.
Halverwege de eerste helft werd een diepe bal gespeeld door Ruben op Ilaj, die van dichtbij koppend de keeper van Delta wist te verassen en ons zo terecht op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Ondanks deze opsteker werd ons spel hierna juist wat minder en zo kon kruipte Delta heel voorzichtig onze kant op. Een onnodige domme overtreding van onze kant, gaf Delta de mogelijkheid vlak voor rust wat terug te doen. De boomlange centrumverdediger kwam bij deze gelegenheid mee naar voren  en de vrije trap die net buiten de 16 meter genomen werd, plofte precies bij deze vrijstaande speler voor zijn voeten. Zonder na te denken drukte hij gelijk af en zo gingen wij geheel onnodig met een 1-1 aan de thee.

De tweede helft was wederom een gelijkwaardige strijd met toch de beste kansen aan onze kant. Delat wist er wel wat vaker uit te komen, kregen ook wat corners maar haalden daar geen succes uit. Aan de andere kant kregen wij ook zeker acht corners, maar ook daar wisten wij geen resultaat uit te halen. Bij ons schortte het wederom aan de focus bij de eindpass en ook leverden wij te vaak de tweede bal in omdat in balbezit ons spel, zeker in de tweede helft, te onrustig was.
Dellta wist daar gebruik van te maken en loerde op de counter, halverwege de tweede helft werd hun linkerspits aangespeeld, die vervolgens de spits in stelling bracht die wist te scoren. Vanwege buitenspel van de linksbuiten werd het doelpunt terecht afgekeurd. Niet veel later scoorde Delta weer in buitenspel positie en ook dit doelpunt werd afgekeurd, dit was echter zeer discutabel, maar zowel de scheids als grensrechter waren overtuigd, zodat wij gelukkig nog in de wedstrijd bleven.
In de laatste fase van de tweede helft werd het steeds rommeliger, na een harde overtreding van een Delta speler werd deze speler met geel voor 10 minuten naar de kant gestuurd. In het tumult wat ontstond namen wij de vrije trap heel snel en uit een scrimmage tussen Tim en een Delta speler lag plotseling de bal in het netje. Helaas voor Delta moest de linksback na deze actie met een zware enkelblessure van het veld. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en ondanks de drie punten stapte beide teams met een nare nasmaak van het veld, vanwege de ernstige blessure bij de tegenstander. De wedstrijd verliep zeer sportief,maar wederom was het spel aan onze kant te matig en zal het echt veel beter moeten worden willen we een rol gaan spelen in deze klasse.

Mannuh, volgende wedstrijd succes!!

Opstelling: Luuk , Martin, Lucas, Leon, Sverre, Lucas, Thijs, Ruben Thijmen, ( 60e Tim)  Joris en Ilaj.

DeltaS 1

DeltaS 2