Afdrukken

Verslag SCHALKWIJK 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

SCHAURVerslag SCHALKWIJK 1 - AURORA 1 2-2
Zaterdag 20 november 2021

AURORA heeft zich in de Krommerijnstreek derby flink in de vingers gesneden. Tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht en leek een voorsprong van 0-2 ruim voldoen te zijn om de winstpunten mee te nemen naar Werkhoven.

Echter geklungel in de verdediging bracht SCHALKWIJK weer in de wedstrijd, die tot dan toe weinig had laten zien. De aansluitingstreffer maakte wel iets los bij de thuisploeg die in de blessure tijd ook nog de gelijkmaker op het scorebord wisten te krijgen. Echter de bal had voordat de voorzet gegeven werd de achterlijn al gepasseerd en zou het dus een keeperbal geweest zijn. Ook is de bestuurskamer werd bevestigd dat de bal over de achterlijn was geweest. De scheidsrechter had tijdens de wedstrijd hier geen boodschap aan en keurde het doelpunt niet af en floot direct voor het einde van de wedstrijd.

Deze Krommerijnstreek Derby werd ivm de aangescherpte corona-maatregelen zonder publiek gespeeld en dat was jammer. De eerste 20 minuten gebeurde er niet veel en speelde de wedstrijd zich op het middenveld af. Na deze fase was het AURORA dat het initiatief nam en een behoorlijk aantal kansrijke mogelijkheden wist te creƫren maar op de een of andere manier de bal niet in het doel wist te werken.
Een kopbal van Sander de Bruin ging net naast het doel en vervolgens kon de Schaklkwijkse keeper een hakbal van Roel Oudshoorn net uit zijn doel houden. Jeffery Renzenbrink leek de 0-1 binnen te schieten na dat zijn inzet de keeper gepasseerd had maar vervolgens via de benen van twee verdedigers centimeters naast de paal ziet rollen. AURORA voerde de druk op en Sander de Bruin wist te scoren maar dit bleek vanuit buitenspel positie waardoor het feest niet door ging. Kort daarna konden verdedigers op miraculeuze wijze een doelpunt van Bas de Bruin voorkomen. Een minuut later leek het dan toch te gebeuren nadat AURORA drie doelrijke kansen achter elkaar kreeg maar tot ongeloof van iedereen leverde dat geen doelpunt op.
Tegen de rust was het SCHALWIJK dat bijna op voorsprong kwam nadat vanuit een van de spaarzame aanvallen een aanvaller flitsend had uitgehaald en keeper Tom Klever nog net de hand tegen de balwist te krijgen zodat deze oven de lat verdween.

Na de thee was het eindelijk raak. Nadat Jeffery Renzenbrink zijn eerste kans nog gestopt zag worden door de keeper haalde hij bij zijn tweede kans vernietigend uit. Groot was de vreugde na deze verdiende voorsprong. AURORA werd steeds gevaarlijker en een volgend doelpunt kon niet lang uitblijven. Een vrije trap van Sander de Bruin spatte op de vuisten van de keeper uiteen en een volgende voorzet door Hans Meijer ging rakelings voor het doel langs. Tom Klever moest redding brengen op een laag ingeschoten bal en deed dat goed. De 0-2 was er een van Sander de Bruin die een heerlijke voorzet naar de tweede paal feilloos tegen de touwen wist te koppen. AURORA had een zeer verdiende voorsprong en leek op weg te gaan naar een mooie overwinning . Zoals gemeld liet AURORA de wedstrijd uit de handen glippen. Bal verlies aan de linkerkant in de verdediging leek makkelijk opgelost te kunnen worden maar in plaats van de bal weg te rossen werd deze terug gespeeld op de keeper die vervolgens de bal in de voeten speel d van aanvaller Vince Seelen die dit cadeautje met een schot in de verre hoek verzilvert. Stom, stom, stom maar met nog een aantal minuten op de klok moest de voorsprong toch verdedigt kunnen worden. Hoe anders kan dat zijn want in de laatste minuut kopt Schalkwijk speler Bas van Dijk de 2-2 binnen. Voorafgaand een voorzet van achter de achterlijn die binnen gekopt wordt. Trieste zaak dat deze wedstrijd op deze mannier voor AURORA eindigt maar dat had eerder in de wedstrijd al ruim afstand kunnen nemen en het zover nooit had hoeven te laten komen. Bij SCHALKWIJK hadden ze daar geen boodschap aan en waren erg blij met dit gelijkspel.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
46) 0-1 Jeffery Renzenbrink
75) 0-2 Sander de Bruin
82) 1-2 Vince Seelen
90) 2-2 Bas van Dijk

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Ruben van der Hoeven, Mike van Lunsen, Thijs van de Brink, Folkert de Jong, Roel Oudshoorn, Thijs Mulder (77. Ferdi Vermeulen), Milton van Dam, Jeffery Renzenbrik, Sander de Bruin (77. Thomas Greep), Bas de Bruin (45. Hans Meijer).