Verslag AURORA JO19-1 - DESTO JO19-3

76e Tim en 86e Thijs
  46e en 67e
Eindstand 3 - 3

JO19 KRUIPT DOOR OOG VAN DE NAALD EN WEET NIPT GELIJKSPEL UIT HET VUUR TE SLEPEN TEGEN DESTO!!:

Onze mannuh konden vandaag de zure nasmaak van het onnodige punten verlies van vorige week wegspoelen tegen DESTO. Nog steeds zonder Niel, Chris en Joris en Cas die afwezig waren moest het karwei geklaard worden. Vervangers waren niet de minsten, Ruben, Thijs, Lucas en Paul. Zo zouden we onze laatste thuiswedstrijd van 2021 gaan beginnen.

Onder een heerlijk najaarszonnetje trapten we iets over twee uur af.
Vrij snel konden wij het initiatief nemen, maar aanvallend konden we geen vuist maken. Het lichte veldoverwicht konden we niet uitnutten in doelrijpe kansen en zo ontstond er een vrij evenwichtige strijd. Wij wilden wel maar misten schotkracht voorin en DESTO zette daar een enorme strijdlust tegen over, iets wat bepalend zou worden voor deze wedstrijd. Zodra wij in balbezit kwamen zette DESTO gelijk fors druk, zodat wij nauwelijks aan voetballen toe kwamen. Omdat er verder binnen ons team veel te weinig beweging was konden we ook moeilijk van achteruit opbouwen. Bij balverlies aan onze kant, werd er juist veel te weinig of te laat druk gezet, zodat we DESTO veel te veel lieten voetballen. Er ontstond als het ware een voetbalvacu├╝m, wij wilden wel maar konden niet en DESTO gooide, zoals het hoort, veel passie en strijd in het spel, maar kwamen ook niet aan doelrijpe kansen. Kortom een heel rommelige strijd die zich afspeelde tussen de beide 16-meter gebieden in. Het was dan ook niet vreemd dat DESTO, na ruim een half uur spelen, geheel onverwacht uit het niets wist te scoren. Een zondagsschot ver buiten het strafschopgebied, ging tussen een wirwar aan benen door in de uiterste hoek van ons doel. Zo stonden we onverwacht weer onnodig achter. Een paar minuten later wist Ruben uit een vrije trap, ook ver buiten het 16-meter gebied de gelijkmaker binnen te schieten. En zo gingen onze mannuh met een gelijke stand aan de thee.

De tweede helft begonnen we met Sverre voor Lars en Lucas voor Thijmen, waarbij Paul naar de rechterflank verhuisde en Tijn in de spits ging spelen. Maar direct na het fluitsingnaal ging het al mis een ondoordachte terugspeelbal op de keeper betekende een 1-2 achterstand na nog geen twee minuten gespeeld te hebben in de tweede helft. Het enige positieve was op dat moment dat we niet wenste op te geven. Desto werd vastgezet en via Paul op de vleugel konden we een aantal keren goed doorkomen. Maar ondanks zijn snelheid en een aantal goede voorzetten, waren onze overige aanvallers niet bij de les om af te drukken en zo verspeelden wij een reeks aan prima kansen. In de omschakeling bleven we echter slordig en zo was het DESTO weer die halverwege de tweede helft zelfs de 1-3 binnen wist te schieten. Vanaf een meter of 35 kon een middenvelder van DESTO geheel vrij staand uithalen en zo de bal in de kruising jagen onhoudbaar voor Luuk. 3 doelpunten tegen, waarvan geen een uitgespeelde kans, hoe triest kan dat zijn! Even leek het erop dat we totaal door onze hoeven zouden zakken, maar gelukkig konden een paar spelers binnen het onsamenhangende team de draad weer oppakken en zo ontstond er een waar slotoffensief. Achterin gingen we, met alle risico's van dien, een op een spelen. Lucas moest in de spits erbij komen, voor extra power en kopkracht en zo moesten de verdedigers het maar gaan doen vandaag, want de aanvallers kunnen de laatste weken geen vuist maken. Naast Lucas stuurde we ook Tim in de spits en vanuit eens scrimmage wist Tim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Nu voerden we de druk nog meer op en met puur blind en opportunistisch voetbal probeerde we DESTO de duimschroeven aan te draaien.
DESTO kwam er ook niet meer uit en zo was het Ruben die eindelijk een goede actie van hem afgerond zag worden door Thijs, die vlak voor tijd de gelijkmaker kon scoren. Een vrije trap net buiten de 16 meter, kon Thijs helaas niet goed benutten, de bal vloog huizenhoog over en zo verloren we vandaag wee twee punten. Door het ontbreken van beleving, maar ook inzicht en gogme zitten onze mannuh in een lastige fase. Het is te hopen dat we volgende week uit bij Kampong het jaar goed kunnen gaan afsluiten.

Mannuh, volgende wedstrijd succes!!

Opstelling: Luuk , Martin, Lucas, Leon, (57e Tim) Lars, ( 46e Sverre) Tijn, Thijs, Ruben Thijmen, ( 46e Lucas)  en Ilaj.

Desto 1

Desto 2