Verslag KAMPONG JO19-3 - AURORA JO19-1

63Thijs en 70e Max
Eindstand 0 - 2

Kerst

JO19 WINT LAATSTE WEDSTRIJD VAN 2021 BIJ SV KAMPONG:

Vandaag speelden onze mannuh de laatste wedstrijd uit bij SV Kampong. De vorige twee wedstrijden speelden we onnodig gelijk en de wil was er dan ook naar om de laatste wedstrijd van het jaar de volle buit mee naar Werkhoven te nemen. De ziekenboeg loopt langzaam leeg, alleen Chris zal nog wel een aantal weken aan de kant staan, maar Niel zou minuten kunnen maken. Omdat we niet meer getraind hebben, besloten we om Niel toch maar aan de kant te houden, temeer omdat we vandaag voldoende spelers hadden.
Vandaag konden Max, Lucas, Thijs en Ruben met ons mee, zodat we 16 man hadden, een grote luxe!
Gesteund door een enorme supporters afvaardiging van spelers van het tweede en een paar van het eerste kon het dus niet mis gaan vandaag.

Om exact half 3 floot de scheidsrechter voor het begin. De beginfase was net even in het voordeel van Kampong, je kon goed zien dat het echt een ingespeeld team is waarbij ze elkaar blindelings kunnen vinden. Met een paar snelle aanvallers was het voor ons dus goed oppassen achterin. In de eerste 15 minuten kwamen ze een paar keer goed door en wisten nipt de buitenspelval te omzeilen, maar gelukkig voor ons, was de scherpte er nog niet in de afronding of keeper Luuk stond weer goed zoals van ouds in de weg. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen wij beter in ons spel, Martin stoomde meerdere keren goed op van achteruit aan de rechterkant en strooide met prima voorzetten op Max of Ilaj. Maar ook wij misten in deze fase net dat laatste extra stapje om af te kunnen ronden. Zo bleef het een mooie strijd die op en neer ging, maar waar wij wel steeds beter werden. Thijs speelde meer naar voren ten opzichte van de vorige wedstrijden, zodat de aansluiting met de aanvallers beter verzorgd was. Ruben was goed op dreef op de linkerkant en wist met een aantal prachtige passes, vaak het spel van de linkerkant van het veld ineens te verplaatsen naar de rechterkant, waar Martin, Lucas of Joris dan geheel vrij stonden om gevaarlijk te kunnen worden. Ondanks ons lichte veldoverwicht in de laatste fase van de eerste helft en een aantal corners wisten we dat nog niet om te zetten in doelpunten. Vlak voor de rust was het weer een counter van Kampong en hun spits kon ongehinderd alleen af op Luuk. Aan de kant telde we deze treffer al, maar Luuk gooide zijn hele ziel en zaligheid voor de bal en wist ons zo vlak voor de rust in de wedstrijd te houden. De spits raakte bij deze redding licht geblesseerd en nadat hij weer was opgelapt, ging het spel verder. Een vlammend schot van Ruben vloog nog net over en een kopbal van Lucas was net niet hard genoeg en ging rakelings over en zo gingen we met een brilstand aan de thee.

De tweede helft ging verder in dezelfde opstelling, alleen was afgesproken nu door te gaan wisselen. Leon en Joris waren niet geheel okselfris meer, zodat die in het begin werden vervangen door Sverre en Thijmen. Sverre ging op de linksback positie staan, waardoor Tim in het hart van de defensie ging spelen. De strijd ging onverminderd door waarbij het voor beide teams oppassen was. Kampong kon een paar keer goed doorkomen, maar steeds waren onze verdedigers net op tijd om erger te voorkomen of Luuk lag in de weg die weer prima keepte. Met Thijmen op de vleugel hadden we meer diepgang en snelheid en naar mate de tweede helft vorderde kregen onze mannuh meer grip op het spel. Thijs en Max wisten elkaar vaak goed te vinden in de combinatie en het was Thijs die halverwege de tweede helft zichzelf goed vrij speelde en vanaf ongeveer een meter of 25 de bal prachtig in de kruising schoot en ons zo op de verdiende voorsprong wist te zetten. De ban was gebroken, Kampong voerde de druk nu verder op om de gelijkmaker te forceren. Lucas Baan moest eraf met wat hamstringklachten en Tijn kwam erin en zo brak de laatste fase aan. Nu Kampong meer aandrong werden de ruimtes groter en konden wij er makkelijker onderuit voetballen en na weer een mooie combinatie tussen Ruben en Thijs wisten ze Max aan te spelen in de 16-meter. Max had niet veel tijd nodig om af te ronden en schoot met nog een kleine 20 minuten te gaan de 0-2 prachtig in de verre hoek.
In deze fase kwamen Lars en Cas erin voor Ilaj en Tim, waardoor we Ruben centraal achterin zette als slot op de deur, om zo de 0-2 over de streep te trekken. Kampong wenste niet op te geven en bleven aanvallen, waardoor wij in de counter nog een aantal keren gevaarlijk konden worden. Lars die goed inviel kon  in zijn eentje de verdedigers van Kampong lekker bezig houden en ook Max was nog een paar keer dicht bij een doelpunt. Vlak voor tijd viel Martin nog uit en zo moest Lucas er toch nog in om de laatste 10 minuten uit te spelen.
Na nog een paar gevaarlijke momenten bij ons achterin en een paar corners die we, onder de druk van Kampong, moesten weggeven kwamen onze mannuh, niet meer in gevaar. Zo konden we met een prima instelling de laatste wedstrijd van het jaar afsluiten met de volle winst. Supporters en iedereen bedankt voor de steun vandaag en het hele seizoen. Namens de JO19 mooie feestdagen en het beste alvast voor 2022!!
Mannuh succes volgend jaar!!!

Opstelling: Luuk , Martin, Lucas, Leon, ( 47e Sverre)  Tim, ( 65e Tijn)  Ruben, Thijs,  Lucas, ( 73e Cas) Joris, ( 46e Thijmen) Max en Ilaj ( 71e lars) .
Kerst

Kampong 1