Verslag DELTA SPORTS JO19-3 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            1 - 1
60e en 82e  2e helft

Eindstand 3 - 1

JO19 BENUT KANSEN NIET EN LOOPT WEER TEGEN NEDERLAAG AAN!!:

Aanvankelijk zou deze wedstrijd niet door gaan, omdat wij een half team aan spelers misten. Maar met wat kunst en vliegwerk konden we op het laatst alsnog een team op de been brengen en kon de wedstrijd bij de buren uit Houten gelukkig doorgaan. In deze tijd van het jaar moet je altijd willen spelen, onder een lentezonnetje wat wil je nou nog meer.Met 13 man bonden we de strijd aan gaan tegen Delta. De wind stond fel en strak over de breedte van het veld, zodat het niet veel uit maakte welke kant je op speelde. Beide teams zouden daar gedurende de hele wedstrijd evenveel last van hebben. Met Milton, Thijs, Niels, Boris en Steijn als vervangers begon de wedstrijd.

Het eerste deel van de eerste helft had Delta niets te vertellen het was eenrichtingsverkeer, met in de 13e minuut al een mooi doelpunt van Milton. Daar tegenover gooide Delta er veel strijd tegen aan, met af en toe een overtreding die net niet over de schreef ging. Na een minuut of 20, sloeg de stop door bij de rechtsback van Delta na een duel met Milton en wilde hij uithalen naar hem. Zijn vuistslag trof echter niet Milton maar de scheidsrechter in zijn gezicht. Waar iedereen rood verwachte, werd deze speler slechts met geel 10 minuten naar de kant gestuurd. Zelfs de begeleiding van Delta greep niet in wat op zich een grote schande was.
Ondanks dit numerieke voordeel gedurende 10 minuten wisten we echter geen afstand te nemen van Delta. Een knappe actie van weer Milton belandde op de paal en de bal schoot het veld weer in helaas onbereikbaar om alsnog te scoren, anders hadden we op 0-2 kunnen komen. Na ruim een half uur spelen was het Delta dat voor het eerst eruit wist te counteren en met hun eerste de beste schot op ons doel wist te scoren.
Zo gingen we met een 1-1 de rust in.

De tweede helft gaf een iets ander beeld, de wedstrijd ging gelijk op en nu waren er kansen over en weer. Met zeker weer twee honderd procent kansen aan onze kant die er helaas voor ons niet in gingen. Een paar keer op de lat en de paal , maar ook hun keeper stond een paar keer goed in de weg. Voetballend speelden wij te vaak hoge ballen, die vanwege de felle wind gewoon niet aan kwamen of te belopen waren. Wij waren daar niet slim genoeg in om de bal laag te houden en voetballend uit de duels te blijven. Delta gooide echter veel meer strijd in de wedstrijd en wisten vooral de tweede bal steeds te veroveren, waardoor wij een tijd lang achter de feiten aan liepen. Zo wist Delta tegen de verhouding in toch nog twee keer te scoren in de tweede helft, zodat wij wederom tegen een nederlaag aan liepen. Als de scheidsrechter iets consequenter had opgetreden en die speler na zijn vuistslag, wat gewoon niet hoort op het veld, met rood eraf had gestuurd, was het mogelijk een andere wedstrijd geworden.

Mannuh, volgende wedstrijd succes!!

Opstelling: Luuk , Lars, Niels, Leon,( 50e Boris) Sverre,(55e Steijn) Lucas, Thijs, Tijn,Thijmen, Milton en Ilaj.

Delta 1

Delta 2