Verslag VVA ACHTERBERG 1 - AURORA 1

ACHAURVVA ACHTERBERG 1 – AURORA 1 3-0
Zaterdag 26 maart 2022

Bij aankomst op het sportcomplex zou niet direct denken dat hier tot 2015 een hoofdklasser speelde. Tot 2015 speelde hier namelijk VVA’71 dat in 2015 failliet verklaard werd met een schuld van ruim 1 miljoen Euro.

Een doorstart werd er gemaakt met een nieuwe club, VVA ACHTERBERG. Thuis had AURORA al kennis gemaakt met deze club en het verloor kansloos met 1-5. De club staat na 15 wedstrijden aan kop van de ranglijst en zal met DEV DOORN het kampioenschap gaan uitmaken.

Vorige week ging jammer genoegd de Krommerijstreek derby thuis tegen BUNNIK ’73 niet door en kon AURORA geen gevolg geven aan de prima gespeelde wedstrijd eerder die week tegen ORANJE WIT. AURORA won met 5-0 en had het zelfvertrouwen boost gegeven. Doodzonde dat zo’n Krommerijn derby nu op een dinsdagavond ingehaald moet worden.
Anderhalve week geen wedstrijd spelen en dan vandaag uitkomen tegen de koploper uit de 4e Klasse I bleek dan ook erg lastig voor AURORA dat al na 2 minuten spelen tegen een 1-0 achterstand aan liep. Het schot leek houdbaar maar lag toch in het netje. De thuisclub bleef daarna aanvallen maar het duurde even voordat de score naar 2-0 getild werd. Eerder had Jeffrey Renzenbrink met een schot op een paar centimeters het doel gemist. Van balverlies in de verdediging van AURORA profiteerde de thuisploeg maximaal en lag de 2-0 voor het intikken. Na ruim een half uur spelen kreeg AURORA diverse corners achter elkaar te nemen waarvan een corner van Sander de Bruin in de verre kruising leek te verdwijnen. De keeper wist een tegendoelpunt echter te voorkomen.
Keeper Tom Klever moest daarna bij een tegenaanval bij een laag ingeschoten bal handelend optreden.

Na rust viel direct de 3-0 na balverlies waarvan VVA ACHTERBERG opnieuw direct van profiteerde. Dit doelpunt kwam AURORA niet meer te boven. De thuisploeg had weinig moeite meer AURORA dat ook niet meer aan voetballen toekwam. De bal ver van het doel houden en geen doelpunten tegen meer krijgen, zo speelde AURORA de wedstrijd uit. Wissels bij AURORA brachten ook geen verandering . De tegenstander creëerde een aaltal 100% kansen maar AURORA had geluk dat het vizier bij de aanvallers niet op scherp stonden of keeper Tom Klever voorkwam erger. De thuisploeg nam genoegen met de 3-0 en drong ook niet meer aan waardoor de scheidrechter na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd floot.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
2) 1-0
28) 2-0
46) 3-0

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Folkert de Jong, Lucas van Leeuwen, Mike van Lunsen, Pepijn van der Poel, Thijs Mulder, Milton van Dam, Roel Oudshoorn, Sander de Bruin (70.Frankvan Rossum), Jeffrey, Renzenbrink (83. Joris van Lunsen), Hans Meijer (61. Pieter Dirk Zuijderduijn)