Verslag AURORA JO19-1 - KAMPONG JO19-3

Ruststand                                            1 - 1
55e Paul en 68e Ilaj
Eindstand 3 - 1

JO19 WINT WEER VAN SV KAMPONG:

Vandaag speelden onze mannuh de return tegen Kampong. Net voor de winterstop wisten we daar een zwaar bevochten overwinning mee naar huis te nemen, het werd toen 0-2. Vandaag wilden we ook thuis de drie punten pakken. Zonder Chris, Niel, Cas, Lars en Joris moesten we het karwei zien te klaren. Vervangers waren: Max en Paul, Boris en Stijn van de JO16.

Onder de altijd strakke leiding van Hans Meijer, begonnen we om exact 14.05 aan deze wedstrijd, onder prima weersomstandigheden. Jammer alleen dat het veld kurkdroog en daardoor keihard en hobbelig was, waardoor de bal nog wel eens rare capriolen uithaalde.
We wisten dat Kampong een paar razendsnelle spitsen hadden lopen en zowel op het middenveld als achterin twee spelverdelers hebben, die de ballen panklaar kunnen leggen op hun aanvalslinie. Daar hielden wij rekening mee en hadden om die reden kuitenbijter Boris rechtsachter gezet om een van hun snelle buitenspelers aan banden te leggen. Martin stond als laatste man om de gaten dicht te lopen en Leon schakelt al weken lang de spits uit, dus hadden we er vertrouwen in dat het goed zou komen.
We begonnen dan ook heel goed en konden Kampong gelijk vast zetten op hun helft. Het was dan ook Max die vrij vroeg in de wedstrijd de openingstreffer voor zijn rekening nam, na een mooie voorbereidende actie door hem zelf. Kampong leek wat aangeslagen na die snelle achterstand en wij kregen een aantal prima kansen in de beginfase die we helaas niet wisten te benutten. Toch bleven wij redelijk overeind en konden steeds keer op keer rustig opbouwen van achter uit voor weer een nieuwe aanval. Halverwege de eerste helft werd ons spel slordiger en brachten we ons zelf in moeilijkheden door onnodige vrije trappen en corners weg te geven. Bij een tegenaanval van ons vanuit de counter moest de centrale man van Kampong aan de noodrem trekken om Max tegen te houden en bij die actie blesseerde hij zich zodanig dat hij van het veld moest. Dit scheelde voor ons een slok op een borrel, omdat dit hun beste man was in de laatste linie bij Kampong. Ondanks dit voordeel werd Kampong sterker en na een half uur spelen wisten ze weer door onze laatste linie door te breken en werd er, in de ogen van de scheidsrechter, door ons een overtreding gemaakt. Nadat de scheids ter plekke geconstateerd had dat deze overtreding ook nog eens binnen de beruchte 16 meter was begaan, kon de scheids niets anders doen dan Kampong een penalty toekennen. Een kadootje die Kampong gretig uitpakte. Ook een gevolg van ons onrustige spel in deze fase van de wedstrijd. Ondertussen was Sverre ook gewisseld omdat hij niet lekker was en Tim nam zijn plaats op de rechtsback positie in. Na de gelijkmaker probeerde Kampong wel door te drukken en kregen zij ook nog een aantal goede kansen maar gelukkig wisten we zonder extra schade de rust te halen.

De tweede helft moesten we uit een ander vaatje tappen, we wisten dat we Kampong vandaag weer konden pakken, maar dan moest er wel een schepje bovenop. We hadden nog een wissel en dat was Steijn die we nog heel even aan de kant zouden houden. We probeerde in dezelfde samenstelling Kampong op de knieƫn te krijgen. Ook nu begonnen we weer sterk en met prima veldspel wisten we Kampong weer vast te zetten. Na een kleine 10 minuten was het Max die vanuit zijn actie de keeper met een prachtige boogbal passeerde, maar de bal belande op de paal, het was echter Paul die alert reageerde en binnen schoot. Binnen een kwartier speelde we ons veilig, nadat Steijn er koud nog geen minuut in het veld stond, werd hij op de linkervleugel aangespeeld. Zijn loepzuivere voorzet werd prachtig door Ilaj binnen geschoten en zo konden we vanuit een riante positie de wedstrijd verder gaan uitspelen. Ilaj stond vandaag op de nummer 10 positie waar hij de laatste weken bij voorkeur wil spelen. Eindelijk zag hij vandaag zijn inzet en werklust beloond met een fraai doelpunt en hopelijk kan hij die lijn doorzetten. Na deze bevrijdende derde treffer ontspon zich een wedstrijd met vele kansen over en weer. Kampong wist meerdere keren er goed uit te komen en onder leiding van hun centrale middenvelder werden de lijnen uitgezet en zo kon hij diverse keren hun snelle vleugelspitsen bereiken. Het was echter ongelofelijk hoe Boris van Echtelt hun linkerspits uitschakelde. Boris had daarvoor nog een hele wedstrijd gespeeld met de JO16 en vandaag speelde hij nog eens 90 minuten volle bak tegen Kampong, waarbij hij niet alleen zijn tegenstander elimineerde maar ook nog eens 95% van zijn inspeelpasses goed terecht zag komen. Een prestatie op zich en een speler voor de toekomst! Ook Martin speelde zich achterin weer helemaal leeg en moest een klein kwartier met knieklachten van het veld, waardoor we achterin de boel wat moesten omzetten. Uiteindelijk trokken we als team vandaag de overwinning over de streep waarbij iedereen tot het gaatje was gegaan om de onnodige nederlaag van vorige week tegen Delta weg te spoelen.

Mannuh gefeliciteerd!!!

Opstelling: Luuk , Boris, Martin, Leon, Sverre ( 35e Tim), Lucas, Ilaj, Tijn, Paul, Max en Thijmen.

Kampong 1

Kampong 2