Verslag HOUTEN JO19-2 - AURORA JO19-1

51e, 80e, 86e  2e helft
 61e Chris
Eind,stand 6 - 1

JO19 LIJDT WEER GROTE NEDERLAAG!:

Onze mannuh speelden vandaag de return uit tegen Houten. Thuis hadden we een zwaar bevochten 4-3 overwinning behaald, dus wisten we dat er vandaag mogelijkheden lagen om ook uit bij Houten de punten mee te nemen. Zonder Niel, Chris, Thijs en Cas, maar aangevuld met chris Vernooij uit de JO16, begonnen we aan de wedstrijd. Vandaag dus slechts een wissel, na veel gebel, ge-appt en gemaild, konden we slechts over een wisselspeler beschikken.

De omstandigheden waren prima, we speelden op het gloednieuwe eerste veld bij Houten, wat sinds kort over een mooi kunstgrasveld onder een lekker lentezonnetje.
We begonnen sterk aan de wedstrijd waarbij we Houten in de beginfase aardig konden vast zetten. Na een vlotte aanval over rechts wist Ilaj zich goed vrij te spelen en kon alleen op de keepeer af gaan. Jammer genoeg ging zijn geplaatste schot net naast de verkeerde kant van de paal. Kort daarna kregen wij weer een prima kans, maar nu was het Joris die net te kort kwam om de bal binnen te tikken. Houten had in het eerste kwartier niets in te brengen en wij lieten tot aan het 16-meter gebied van Houten prima voetbal zien met aardige combinaties, alleen in de eindpass waren we niet nauwkeurig genoeg.
Bij de eerste de beste aanval van Houten na een dikke 20 minuten spelen, verzuimden onze mannuh in de omschakeling in te grijpen, vrijwel onze gehele rechterflank lieten de tegenstanders vrij doorkomen. De linksbuiten van Houten kon dan ook ongehinderd voorzetten en de spits schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen. Na een dikke 20 minuten dus met 1-0 achter na de eerste echte aanval van Houten. Nadat wij 3 opgelegde kansen lieten liggen, gaf Houten een lesje in effectiviteit weg.Ondanks deze tegenvaller, bleven wij verzorgd voetballen, alleen voorin konden we keer op keer het verschil niet maken. Houten werd in deze fase echter wel steeds sterker en doordat wij veel druk zette, konden zij in de counter een aantal keren gevaarlijk worden. Eerst was het een slordige terugspeelbal van ons op de keeper, die Houten bijna kon benutten, maar na een dik half uur was er miscommunicatie tussen Leon en Sverre, bij een dieptebal, waarna de buitenspeler dit buitenkansje niet liet liggen en de 2-0 binnen schoot. Niet veel later wist Houten de 3-0 te maken na weer een counter en het niet adequaat omschakelen van het gehele team. Bij balverlies grijpen we te vaak, veel te laat in, waardoor de tegenstander gevaarlijk kan worden. Als je de ballen er zelf niet in schiet, ga je dus met een 3-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft moest Joris weg en brachten we dus onze enige wissel in. Het was Chris Vernooij die Joris in de spits zou gaan vervangen.
De tweede helft ging meer gelijk op, Houten speelde vanuit een riante situatie en konden dus vrij uit spelen. Wij moesten daarentegen proberen om er nog een wedstrijd van te maken en erop hopen dat we redelijk snel in de tweede helft toch de aansluitingstreffer konden maken.
Maar kort na de rust was het al snel gedaan met al onze goede bedoelingen. Wederom een enorme verdedigingsfout zorgde voor de 4-0. Het was nu zaak om de boel bij elkaar te houden, zodat we niet met dubbele cijfers naar huis gestuurd zouden worden. Chris verving Joris naar behoren in de spits. Chris speelt normaliter laatste man bij zijn team, maar moest dus vandaag op de voor hem ongebruikelijke positie spelen. Hij gooide echter zijn hele ziel en zaligheid in de strijd, nadat hij al een hele wedstrijd bij zijn eigen team gespeeld had. Zijn prima inzet werd na een dik kwartier spelen in de tweede helft beloond met een mooi doelpunt, waarmee Chris de eer redde voor onze mannuh. Met nog een klein half uur te gaan, probeerden we toch nog een keer aan te zetten, maar ondanks onze goede intenties, waren we steeds weer bij balverlies niet bij de les en lieten we de tegenstander te makkelijk aan de bal komen. Lars en Thijmen waren juist vandaag goed op dreef maar kwamen voorin toch te kort om het verschil te maken. Het waren wederom twee knotsen van verdedigingsfouten, die overigens begon op ons middenveld, waardoor we in de slotfase nog twee doelpunten tegen kregen. Met een 6-1 werden we afgedroogd, daarmee kreeg Houten misschien te veel, maar zolang wij ze zelf niet maken en vooral bij balverlies open huis houden, zal het nog een lang en zwaar seizoen worden.

Mannuh, volgende wedstrijd succes!!

Opstelling: Luuk , Tim, Martin,  Leon,  Sverre, Lucas, Ilaj, Tijn, Thijmen, Joris ( Chris 45e ) en Lars.

Houten 1

Houten 2

Houten 3

Opstelling: Luuk , Tim, Martin, Leon, Sverre, Lucas, Ilaj, Tijn, Thijmen, Joris ( Chris 45e ) en Lars.