Verslag AURORA 1 - BUNNIK '73 1

AURBUNVerslag AURORA 1 – BUNNIK ‘73
Dinsdag 5 april 2022

Een Krommerijnstreek derby op de dinsdagavond?

Begin dit seizoen hadden alle voorzitters van de Krommerijn verenigingen de KNVB uitdrukkelijk verzocht om de verenigingen in één competitie op te nemen. Argumenten als kortere afstanden, veel publiek en inkomsten voor de verenigen die het toch al zo moeilijk hadden met de Coronamaatregelen. De KNVB had geluisterd naar de smeekbeden van de voorzitters zodat er veel streekderby’s op het programma stonden. Dankjewel KNVB, hartstikke mooi!
De werkelijkheid blijkt anders te zijn. Oorzaak; te weinig spelers die wedstrijdfit zijn dus wordt er afgezegd en worden deze mooie wedstrijden verplaatst naar de dinsdagavond. Gevolg, weinig tot geen publiek/inkomsten. Zo ook vanavond waar AURORA het op moest nemen tegen BUNNIK ’73 en ’T GOY tegen ODIJK. Erg jammer!

Onder weinig belangstelling werd er afgetrapt en leek BUNNIK’73 in de beginfase de betere ploeg te zijn . Het drukte AURORA, dat ook veel basisspelers miste en vervangers uit de lagere elftallen moest halen, terug in de verdediging. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor BUNNIK’73 maar het bleef 0-0. Dat veranderde tot ieders verrassing nadat Roel Oudshoorn vanuit een ingooi van Sander de Bruin achterwaarts over de keeper in het doel kopte. De 1-0 voorsprong gaf vertrouwen aan AURORA dat langzamerhand sterker werd. Het begon met een voorzet van Sander de Bruin die de Bunnikse keeper net weg kon slaan. Vervolgens volgde er een drietal corners voor AURORA die helaas geen doelpunten opleverde terwijl dat wel mogelijk geweest was. BUNNIK ’73 kreeg na een half uur spelen een vrije trap te nemen rond het strafschopgebied maar het schot ging naast. Aanvaller Koen Huisman kreeg twee prima kansen maar het lukte hem niet om de Bunnikse keeper te passeren. Een gevaarlijke kopbal van BUNNIK ’73 spits vanuit een corner ging rakelings over de lat van het doel van Tom Klever. Op slag van rust leek de 2-0 te vallen maar de grote kans die Koen Huisman kreeg werd niet benut.

Na rust begon BUNNIK ’73 te werken aan de gelijkmaker maar op een voorzet voorlangs het AURORA doel kwam het toen nog niet. AURORA kreeg vervolgens een aantal kansen maar Koen Huisman, Sander de Bruin en Milton van Dam strandde op de Bunnikse keeper. Na ruim een uur spelen kwam BUNNIK ’73 dan toch langszij . Keeper Tom Klever dacht de hoge voorzet te kunnen pakken maar de Bunnikse spits was eerder bij de bal die hij in het doel kopte. De Bunnikse pret was van korte duur want twee minuten later werd het 2-1. Een vrije trap van Sander de Bruin werd door de Bunnikse keeper wel gestopt maar losgelaten en de rebound was een prooi voor Milton van Dam die de 2-1 aantekende. Nadat Hans Meijer nog een kans had gekregen was het slot van de wedstrijd een sensatie. In blessure tijd kreeg BUNNIK ’73 nog een corner te nemen waarna en scrimmage voor het doel van Tom Klever ontstond en de bal ineens in het doel lag. Groot was de vreugde bij de gasten die op het laatste moment van de wedstrijd de gelijkmaker maakte. Terwijl BUNNIK’73 nog aan het “feesten:” was passeerde Roel Oudshoorn een drietal BUNNIK ’73 spelers om vervolgens Jeffrey Renzenbriek in stelling te brengen. Deze had een zee van tijd om de bal perfect in het doel te werken., Daar waar eerst treurnis heerste bij AURORA ontplofte de boel. Een goed leidende scheidsrechter floot daarna deze sportieve wedstrijd voor het einde.

Wedstrijdfoto’s klik hier.

Scoreverloop:
15) 1-0 Roel Oudshoorn
65) 1-1 Noud van Wijk
67) 2-1 Milton van Dam
90) 2-2 Noud van Wijk
90) 3-2 Jeffrey Renzenbrink

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Joris Verkerk, Roy Beemer, Mike van Lunsen, Ruben van der Hoeven, Thijs Mulder, Milton van Dam, Roel Oudshoorn, Koen Huisman (78 Jeffrey Renzenbrink), Sander de Bruin (78. Matthijs Pronk), Hans Meijer