Verslag MUSKETIERS 1 - AURORA 1

MUSAURVerslag MUSKETIERS 1 – AURORA 1
Zaterdag 9 april 2022

Wat kan voetbal toch mooi zijn als je de wedstrijd winnend weet af te sluiten. AURORA deed dat voor de derde keer in zeven dagen. Negen wedstrijdpunten in een week na SCHALKWIJK en BUNNIK ’73 wist het vandaag van nummer drie op de ranglijst MUSKETIERS te winnen.

Een koude wind stond er op het hoog gelegen kustgrasveld in Elst. Met de wind in de rug begon AURORA aan de wedstrijd. Het was direct gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg toen Koen Huisman alleen op de keeper af kon gaan. Deze wist zijn schot te keren maar raakte daarbij geblesseerd. Gelukkig kon de keeper de wedstrijd voorzetten. Voor het doel van AURORA kon Chris van der Lingen een gevaarlijke voorzet op de spits op het juiste moment tot corner verwerken. Na een kwartier speler kreeg AURORA een vrije trap te nemen na een overtreding op Koen Huisman. Sander de Bruin ontfermde zich om deze vrije trap net buiten het strafschopgebied. De bal ging langs de muur en plofte tegen de touwen. De keeper was kansloos op deze hard ingeschoten bal waardoor AURORA aan de leiding kwam. De thuisploeg had kort daarna bijna succes nadat keeper Tom Klever zich verkeek op een hoge bal na de stuit door de wind van richting veranderde. De bal kon nog net weggetrapt worden maar viel voor de voeten van een speler van de MUSKETIERS die daarna rakelings over de lat schoot. Hans Meijer leek daarna de 0-2 te scoren maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van de grensrechter over wegens buitenspel. Het spel bleef over en weer gaan. Tom Klever moest op een laag ingeschoten bal gestrekt naar de hoek en wist de bal tot corner te verwerken. Aan de ander kant bracht Jeffrey Renzenbrink met een strakke voorzet Koen Huisman in stelling. Gehinderd door een verdediger kon hij net niet voldoende richting geven aan de bal. Uiteindelijk werd het dan toch 1-1 vanuit een snelle tegenaanval van MUSKETIERS. AURORA kon de bal niet wegwerker waarna er gescoord kon worden. Bij een volgende kans werd Hans Meijer weer teruggevlagd nadat hij gescoord had ook hier nam de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter over. Daarna kon er gerust worden.

De tweede helft was nog maar net begonnen of een speler van MUSKETIERS schoot de bal hard op de paal en kroop AIURORA door het oog van de naald. Hectisch werd het voor het doel van MUSKETIERS nadat een voorzet van Hans Meijer net niet binnen gelopen kon worden en vervolgens de bal via de hand van een verdediger voor de voeten van Hans Meijer viel maar hij geen kans kreeg om te schieten, werd op de hak getrapt. De scheidsrechter zag echter geen aanleiding om te fluiten en liet doorspelen. De thuisploeg kwam daarna toch aan de leiding nadat de spits met wat kap- en draai bewegingen de bal onhoudbaar in de bovenhoek wist te prikken. Met wind tegen in de tweede helft leek AURORA beter te gaan spelen want er kwamen ineens kansen. Hans Meijer maakte bij een van die kansen de gelijkmaker nadat hij zich op snelheid had ontdaan van zijn verdediger en ook de keeper wist te verrassen. Na dit doelpunt wisselde trainer Valkenburg Koen Huisman voor de 17 jarige Ilaj Djukanovic die zijn debuut maakte in het eerste elftal van AURORA. Op aangeven van Sander de Bruin maakte Jeffrey Renzenbrink daarna met een schitterend schot de 2-3 en bracht AURORA in een zetel. Nadat Thijs Mulder eerst nog zijn inzet rakelings naast de paal zag verdwijnen was het Jeffrey Renzenbrink die ontsnapte aan zijn verdediger en opnieuw op schitterende wijze wist te scoren. De wedstrijd was gespeeld met deze stand. MUSKETIERS kreeg in de rest van de wedstrijd geen kansen meer en na 90 minuten floot de scheidsrechter af.
De vreugde bij AURORA was groot en in voetbaltenue trok het richting het clubhuis waar het samen met de staf en supporters een biertje gedronken werd. Prachtig mannen!

Wedstrijdfoto’s kijk hier.

Scoreverloop:
14) 0-1 Sander de Bruin
26) 1-1
58) 2-1
64) 2-2 Hans Meijer
77) 2-3 Jeffrey Renzenbrink
83) 2-4 Jeffrey Renzenbrink

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Matthijs Pronk (54. Pepijn van de Poel), Chris van der Lingen, Mike van Lunsen, Ruben van der Hoeven, Thijs Mulder, Sander de Bruin (84. Milton van Dam), Roel Oudshoorn, Koen Huisman (68. Ilaj Djukanovic), Jeffrey Renzenbrink, Hans Meijer.