Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - FC DE BILT JO19-3

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 9 april  2022

Logo AURORA kleur 1 klein  1 - 4 Logo DeBilt 
AURORA JO19-1 vs FC DE BILT JO19-3
  1e helft
 1e, 4e, 12e
Ruststand                                            0 - 3                                           
71e Steven 2e helft
 65e 
Eind,stand 1 -4   

 

 

 

 

 

 

 

  

GEHAVEND JO19 VERLIEST VAN FC DE BILT!!:

Vanmiddag stond de return van onze mannuh  op het programma tegen Fc de Bilt. In december verspeelden we, uit bij De Bilt, nog een 0-2 voorsprong ver in de blessure tijd. Dus wilden we vandaag revanche nemen en de punten in Werkhoven houden. Zoals vrijwel het hele seizoen al, missen we iedere week spelers. Zo waren vandaag Thijs en Ilaj mee met het eerste en Chris, Niel, Martin en Lars waren er ook niet. De 9 vaste spelers van ons team werden aangevuld met Boris en Steijn van de JO16 en Marcel en Casper van het tweede.

Onder leiding van scheidsrechter, Theo / Tank de Klein werd er iets over twee uur afgetrapt. Gelijk stormde De Bilt naar voren en binnen een minuut stond het al 0-1, nog amper bekomen van deze flitsende start lag de 0-2 al in de 4e minuut in het netje en binnen het kwartier stonden we met 0-3 achter. We vreesden voor een regelrechte gigantische afstraffing, maar vanaf dat moment konden we voldoende strijd leveren om de denderende Fc de Bilt trein af te stoppen. Toen de rook van het eerste kwartier was opgetrokken, was wel duidelijk dat De Bilt met een compleet ander team speelde dan een paar maanden terug bij hen. Zeker 4 a 5 spelers waren er destijds niet bij en dat was goed te merken. Dit waren toonbepalende spelers waarvan je duidelijk kon zien dat ze op een hoger niveau spelen. Hoe dan ook, op basis van leeftijd mogen ze gewoon meedoen dus moesten wij er alles aan doen om het tij te gaan keren. Het was gedurende de rest van de eerste helft alleen maar tegen houden, de ene na de andere aanval geselde onze laatste linie, maar na de snelle voorsprong was de scherpte ineens verdwenen bij de gasten. Misschien werden ze wat overmoedig, maar de vele kansen die ze kregen werden in ieder geval niet meer benut. Ook had onze keeper Luuk weer een paar spectaculaire reddingen om De Bilt van scoren af te houden. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen wij ook iets beter in ons spel, maar gevaarlijk konden we niet worden. We waren dan ook blij dat de scheids precies na 45 minuten spelen voor de rust floot, zodat we de boel voor de tweede helft konden gaan opladen.

De tweede helft starten onze mannuh zonder de leeg gespeelde Marcel en Casper, zij werden vervangen door Boris en Steijn die al een hele wedstrijd bij de JO16 erop hadden zitten. Nu speelden wij met de wind mee, wat goed te merken was. We konden nu beter partij geven en bij vlagen lieten wij weer mooie combinaties zien. Steven, die terug is uit de USA, stond de tweede helft achterin en wist met zijn inzet en inzicht het spel goed te verdelen. Zo konden we steeds weer rustig opbouwen van achter uit via ons sterke middenveld met Tijn en Lucas en nu met Boris die ook laat zien een niveau hoger goed aan te kunnen. Ondanks dat we nu beter in ons spel kwamen en leuke dingen lieten zien, konden we nog steeds niet gevaarlijk worden voorin. Daar missen we toch teveel power om het de tegenstander lastig te maken. Grote verdienste was wel dat we De Bilt nu aardig in de tang hadden, maar niet dat we uitzicht hadden op een goed resultaat. Smetje op de wedstrijd was dat na een minuut of 20 in de tweede helft Leon door de middenvelder van De Bilt uit de wedstrijd werd geschopt. Omdat we geen wissels meer hadden moesten we met 10 man verder. Niet veel later trapte dezelfde speler na, maar hij kreeg daarvoor geen rood van de scheids.  Halverwege de tweede helft wist De Bilt weer een keer te counteren en helaas voor ons wisten ze uit deze counter de 0-4 binnen te schieten. Ook na deze domper bleven we proberen ons spel te spelen en wat terug te doen om de stand wat dragelijker te maken. Een minuut of twintig voor tijd was het de goed spelende Steven die vanaf een meter of 35 de bal in een keer op zijn pantoffel nam en deze snoeihard in de kruising bij De Bilt schoot. Een prachtige goal, zijn tweede van de dag, want bij het tweede had hij ook gescoord. Daarmee was de eer voor ons gered. Achteraf gezien kan je zeggen dat het, gekgezegd,  een knappe nederlaag was, omdat we behoorlijk gehavend en een deel van de wedstrijd met 10 man moesten spelen, toch de schade beperkt hebben wisten te houden. Kortom een groot compliment voor de inzet van onze mannuh, die zich ten koste van alles niet wenste af te laten slachten. 

Mannuh succes volgende wedstrijd!

Opstelling: Luuk , Tim, Casper ( 46e Boris) , Leon, Sverre, Lucas, Tijn, Steven, Cas, Thijmen, Marcel ( 46e Steijn)

 DeBilt 1

DeBilt 2

DeBilt 3

DeBilt 4

DeBilt 5