Verslag AURORA 1 - SV PANTER 1

AURSVPVerslag AURORA 1 – SV PANTER 1 1-2
Zaterdag16 april 2022

Na de mooie week waarin AURORA drie overwinningen wist te behalen trad het vanmiddag aan tegen SV PANTER (SVP) uit Veenendaal. In de uitwedstrijd wist AURORA te winnen van deze tegenstander dat inmiddels met 1 wedstrijdpunt meer net boven AURORA op de ranglijst staat.

De eerste helft van AURORA was dramatisch. Het liep achter de feiten aan en werd terug gedrongen door SVP dat agressiever speelde en de wil toonde om hier vanmiddag te willen winnen. De eerste kansen waren dan ook voor SVP wat binnen een kwartier resulteerde in een 0-1 voorsprong. Nadat keeper Tom Klever eerst nog een schot wist te stoppen was het enkele minuten later opnieuw raak. Voorafgaand werden er een paar slordige fouten gemaakt door de verdediging van AURORA waarvan SVP profiteerde en AURORA op een 0-2 achterstand kwam. SVP bleef gevaarlijk en na ruim een half uur wist SVP opnieuw te scoren maar dit keer vanuit een buitenspel positie waardoor het feest niet doorging. Tegen het einde van de eerste helft kreeg eerst Roel Oudshoorn een kans, zijn kopbal ging rakelings naast de paal. SVP zag daarna een afstandsschot door keeper Tom Klever met de vuist over de lat geslagen worden. Zo bleef het 0-2 bij rust.

In de rust zal er in de kleedkamer het nodige gezegd zijn door trainer Harold Valkenburg want de twee helft liet AURORA wel de “tanden” zien. De eerste kans was echter van SVP maar daarna een aanval van AURORA waarbij de bal bijna in eigen doel werd geschoten door een verdediger van SVP. Het spel ging op en neer waarbij AURORA de aansluitingstreffer wilde forceren. Voordat de aansluitingstreffer kwam moest keeper Tom Klever twee reddingen in korte tijd verrichten om treffers te voorkomen. Het was Hans Meijer die zijn tegenstander uitschakelde en oog in oog met de keeper met een laag schot de keeper passeerde. AURORA ging daarna opzoek naar de gelijkmaker. Vanuit een corner bokste de SVP keeper de bal weg en raakte daarbij een eigen speler die vervolgens bleef liggen. De rebound werd direct op het doel geschoten welke met de hand geblokt werddoor een SVP speler. Er volgde een fluitsignaal van de scheidsrechter en waar AURORA aan een strafschop dacht gaf hij een vrije bal aan de geblesseerde speler. AURORA creëerde nog een aantal kansen maar SVP hield de boel achterin dicht. De laatste grote mogelijkheid was voor de gasten uit Veenendaal. Bij een aanval leek de bal in het dak van het doel geschoten te worden maar de lat voorkwam dit. Er werd daarna niet meer gescoord en vertrok SVP met drie winstpunten richting Veenendaal.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
12) 0-1
17) 0-2
72) 1-2 Hans Meijer

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Pepijn van der Poel (52. Joris Verkerk), Chris van der Lingen (75.Matthijs Pronk), Mike van Lunsen, Ruben van de Poel , Thijs Mulder, Sander de Bruin, Roel Oudshoorn, Koen Huisman (52. Milton van Dam), Jeffrey Renzenbrink (75. Ilaj Djukanovic), Hans Meijer.