Verslag AUSTERLITZ JO19-1 - AURORA JO19-1 (oefen)

Woensdag 20 april  2022 (oefenwedstrijd)

Logo 1 - 5  Logo AURORA kleur 1 klein
AUSTERLITZ JO19-1 vs AURORA JO19-1
  1e helft
 20e, Chris, 32e Cas
Ruststand                                            0 - 2
60e  2e helft
 67e Steijn, 74e, 85e Steijn
Eind,stand 1 - 5

EENVOUDIGE OVERWINNING JO19 BIJ AUSTERLITZ:

Vanavond speelden onze mannuh een vriendschappelijke wedstrijd bij SV Austerlitz.
Dit was een mooie mogelijkheid om de talenten van de JO16 aan het werk te zien en ook om teruggekeerde geblesseerde spelers weer ritme op te laten doen zoals Chris en Lucas.
Afwezig vanavond waren: Ilaj, Lucas, Thijmen en Lars. Vervangers uit de JO16 waren: Boris, Steijn en Tygo en Lucas van Helden vanuit het 2e. Bij Austerlitz speelden, volgens afspraak 3 spelers van hun 2e alftal mee.

Om 19.00 uur floot de scheids voor het begin van de wedstrijd. De beginfase ging gelijk op met kansjes voor ons en een Austerlitz wat aandrong, maar niet gevaarlijk kon worden. Ons verdedigingscentrum met Lucas en Martin hielden het slot er goed op en Tygo die als rechtsback stond, speelde sterk, alsof hij het hele seizoen al in de JO19 speelt. Boris op het middenveld, ook al JO16, was weer overal aanwezig, schakelde zijn directe tegenstander uit, maar ook zijn passing was in de meeste gevallen perfect. Gaandeweg de eerste helft namen wij het heft steeds meer in handen en het was wachten op een treffer. Chris die het hele seizoen al geblesseerd was en die wij echt als spits hebben gemist, creerde al kleine kansjes op de voor hem karakteristieke wijze. Kont erin draaien, bal vasthouden en vanuit de draai afronden. Een paar keer was het bijna raak, maar eindelijk in de 20e minuut wist Chris het net weer te vinden en scoorde zo zijn eerste treffer van dit jaar en ook van het seizoen. Hopelijk is Chris weer terug en vrij van blessures en kan hij nog een rol spelen in de resterende competitie wedstrijden. Het spel zag er bij ons verzorgd uit, vooral ook het middenveld draaide goed met Tijn en Boris op de flanken en Yankee Steven op 10. Joris was op links ook aardig op dreef en een klein kwartier voor tijd, wist hij zich op snelheid knap vrij te spelen en zijn perfecte voorzet werd prachtig door Cas afgerond en zo stonden we vlak voor rust met een 0-2 voor. De gastheren gaven echter niet op en probeerde na deze treffer toch weer wat druk uit te oefenen en vlak voor de rust resulteerde dat zowaar in het eerste schot op ons doel. Maar zoals zo vaak stond Luuk weer in de weg, die met de week beter staat te keepen.
Met de rust 0-2 gingen we aan de thee.

De tweede helft, kwam Steijn er voor Joris in en Sverre, was al in de eerste helft voor Tim erin gekomen. De bedoeling was op dezelfde manier door te gaan, omdat Chris ook was uitgevallen met de rust, ging Leon voor hem in de spits spelen en Steijn op linksbuiten. Direct vanaf het begin zette we Austerlitz weer vast op hun helft en kregen we een paar grote kansen. Direct was ook duidelijk dat Leon als centrum verdediger, in de spits niet goed uit de verf kwam en juist nu hadden we een afmaker nodig om al die kansen te benutten. Omdat wij de kansen er niet in schoten was het Austerlitz wat na een klein kwartier in de tweede helft eruit wist te counteren en zowaar ook tot scoren kwam. Dit was ook het moment om de boel wat om te zetten. Joris adviseerde om Leon op de bakpositie te zetten, Steijn in de spits en linkspoot Sverre linksbuiten. Volgens zijn visie zou Steijn dan wel gaan scoren.
Nadat we deze omzetting uitgevoerd hadden was het inderdaad, na een paar minuten, Steijn die zich prachtig vrij speelde en het centrale verdedigingsduo voor schut zette, zijn schot was perfect geplaatst en zo was de marge weer twee doelpunten.
Het verzet was toen helemaal gebroken bij Austerlitz, ze kwamen vrijwel niet meer op onze helft en Tijn wist een kwartier voor tijd zijn goede spel te belonen met een fraai doelpunt na een weergaloze actie. Het was Steijn die zijn prima wedstrijd met een tweede doelpunt wist te belonen en zo met de eindstand van 1-5 de wedstrijd definitief in het slot gooide. Vlak voor tijd moest de moegestreden Lucas eraf en werd nog voor een minuut of 10 vervangen door Chris. Ook Martin moest eraf en werd vervangen door Joris. Zo wisten we deze avondwedstrijd te winnen wat een mooie opsteker kan zijn voor de laatste drie competitiewedstrijden. Misschien kunnen we toch nog een paar plaatsen stijgen?
Mannuh succes volgende week!!!

Opstelling: Luuk , Tygo, Martin, Lucas, Tim, ( 35e Sverre), Boris, Tijn, Steven, Cas, Chris (45e Steijn)  en Joris ( 45e Leon).

Austerl 1

Austerl 2