Verslag 't GOY 1 - AURORA 1

GOYAURVerslag ’t GOY 1 – AURORA 1 4-2
Zaterdag 23 april ‘22

Lekker zonnetje, strakke wind en veel publiek bij deze Krommerijnstreek derby in ’t Goy waar AURORA aantrad tegen t GOY. Ook de ranglijst om de “HANS VAN ECHTELT CUP” is voor deze wedstrijd belangrijk.

Bij winst van de thuisclub komt het weer op gelijke hoogte met ODIJK dat de ranglijst aanvoert. Bij winst van AURORA komt het op een gedeelde derde plaats met BUNNIK ’73.
Met de wind in de rug begon AURORA aan de wedstrijd dat direct al een paar aardige kansen kreeg maar niet wist te scoren. De kopbal van Pepijn van der Poel uit een corner van Sander de Bruin ging net naast de paal en strak in geschoten bal van Koen Huisman werd gestopt door de keeper van ’t GOY. Ook ’t GOY kreeg kansen maar ook die werden nog niet benut. Het was Jeffrey Renzenbrink die AURORA aan de leiding bracht. Nadat Koen Huisman tegen de grond was gewerkt kreeg Jeffrey de bal nadat de scheidsrechter de voordeelregel toepaste. Met een geplaatst schot werd de keeper gepasseerd. De 0-2 viel enkele minuten later nadat Hans Meijer een voorzet op Jeffrey Renzenbrink gaf die daarna fraai wist te scoren. AURORA zat op rozen zo leek het maar de thuisclub dacht daar anders over. Het trok de wedstrijd langzaam naar zich toe. Nadat Tom Klever eerst nog een corner keurig over de lat wist te slaan was het bij de daaropvolgende corner wel raak. Even leek het dat AURORA weer zou gaan scoren maar de inzet van Koen Huisman kon ternauwernood tot corner verwerkt worden door de keeper. ’t GOY drong daarna aan op het doel van AUIRORA. Een voorzet werd rakelings over de lat gekopt door de spits van ’t GOY en keeper Tom Klever moest kort daarna redding brengen om de gelijkmaker te voorkomen. Die kwam er even later wel nadat verdediger Mike van Lunsen de bal maar half weg wist te werken profiteerde ’t GOY dat de 2-2 binnen schoot. Met deze stand werd er gerust.

Nu had ‘t GOY het windvoordeel en maakte daar direct gebruik van door AURORA flink onder druk te zetten, Keeper Tom Klever moest een paar keer in actie komen op gevaarlijke schoten van ’t GOY. Na dik een uur spelen werd de bal op het middenveld de bal verspeeld en kon ’t GOY opnieuw profiteren en nam de aanval over waarna en speler van ’t GOY in de korte hoek wist te scoren. Een behoorlijke tegenvaller voor AURORA dat het in deze fase moeilijk had. AURORA probeerde het wel maar kon geen vuist meer maken waardoor ’t GOY nog een aantal keren kansen kreeg om verder uit te lopen. Kort voor tijd ging het opnieuw fout in de verdediging van AURORA dat niet adequaat reageerde om de hoge bal op tijd weg te werken.’t GOY profiteerde opnieuw en bracht de stand op 4-2. De laatste mogelijkheid wasvoor Jeffrey Renzenbrink maar zijn schot was te zwak om de keeper van ’t GOY te verrassen. Het bleef 4-2 voor de thuisploeg die daar erg blij mee was en AURORA teleurgesteld naar de kleedkamer afdroop.
Tijdens de derde helft kon er nog eens nagepraat worden in een gemoedelijke en gezellige sfeer in en rond het clubhuis van ’t GOY.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
19) 0-1 Jeffrey Renzenbrink
26) 0-2 Jeffrey Renzenbrink
30) 1-2 Sebastiaan Nijman
42) 2-2 Wouter van Kuilenburg
68) 3-2 Erik van Bentum
87) 4-2 Stijn Groenen

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Pepijn van der Poel, Chris van der Lingen (45. Folkert de Jong (82. Ronald van der Tol)), Mike van Lunsen, Ruben van de Hoeven, Thijs Mulder, Sander de Bruin (45. Milton vanDam (59. Lucas Baan)), Roel Oudshoorn, Koen Huisman, Jeffrey Renzenbrink, Hans Meijer.