Verslag DESTO JO19-6 - AURORA JO19-1

Ruststand                                            2 - 2
55e, 58e en 81e  2e helft

Eindstand 5 - 2

JO19 IS IN TWEEDE HELFT COMPLEET DE WEG KWIJT EN VERLIEST WEER:

Onze mannuh moesten vandaag uit bij Desto met een overwinning het seizoen nog enigszins wat glans gaan geven. Maar met steeds weer wisselende samenstellingen komt er nooit enig systeem in het spel. Nu ging Lucas met het eerste mee, Leon, Tijn en Thijmen met het tweede. Afwezig waren: Lars, Cas, Thijs, Niel en Joris. Vervangers waren Mathijs, Lucas, Thomas en David.

De wedstrijd begon om 14.45 onder leiding van de leider van onze tegenstander. Een grote club als Desto kon geen scheidsrechter regelen en zo moest noodgedwongen nota bene de leider van onze tegenstander de wedstrijd gaan fluiten. Van te voren excuseerde hij zich voor eventuele fouten, nou dat hebben we geweten!
Thuis speelden we na een 3-1 voorsprong ongelukkig gelijk, dus wilden we vandaag ondanks alle afwezigen toch een resultaat neerzetten. Met de wind vol tegen begonnen we aan de eerste helft. Aan de bal waren wij in de beginfase beter, alleen konden we nog niet gevaarlijk worden. Bij de derde corner van Desto, draaide de bal bij de tweede paal, gedragen door de wind, binnen. Zo stonden we wat tegen de verhouding in wel met 1-0 achter. Direct namen wij het heft weer in handen en zo kon halverwege de eerste helft Mathijs doorgaan op de keeper en wist fraai te soren. Onze mannuh voerde de druk nog hoger op, maar de grensrechter van Desto, vlagde een aantal malen onze spelers af, waardoor de aanvallen niet door konden gaan. In de omschakeling waren wij slordig en onrustig. Duidelijk was te zien dat we moeite hadden met het kunstgras en de felle tegenwind, waardoor de controle over de bal vaak te wensen overliet. Zo kreeg na een half uur Desto weer een kadootje omdat Martin een lange bal niet goed onder controle kreeg en een speler van Desto hier dankbaar gebruik van maakte en hun weer op voorsprong kon zetten. Kort daarvoor had Luuk een penalty gestopt, die wij tegen kregen nadat wij een overtreding ruim buiten ons 16 meter gebied gemaakt hadden. Duidelijk was nu wel dat een leider die gaat fluiten nooit in ons voordeel zou zijn. De gehele eerste helft hebben wij geen vrije trap mee gekregen en bij het minste kreeg Desto een vrij trap op de meest mooie posities voor ons doel. Hoe dan ook, ondanks dat we tegen 12 man speelden was het Chris, die net als afgelopen woensdag weer liet zien hoe je kansen moet afmaken. Ondanks dat hij nog lang niet fit is, maar gelukkig weer kan spelen, wist hij weer een mooie actie af te ronden en ons zo vlak voor rust weer op gelijke hoogte bracht.Met een 2-2 stand gingen we de rust in.

De tweede helft hadden wij de wind mee en zouden wij de klus moeten afmaken. Mathijs moest er af, die had al een wedstrijd gespeeld. Tim ging niet geheel okselfris naar de kant en Chris zou het nog even proberen. David die zeer goed speelde, schoven we de tweede helft door naar de 10-positie. Lucas ging op rechtshalf spelen en Ilaj weer naar links buiten. Voor Tim kwam Thomas erin die laatste man ging spelen en Martin schoof weer door naar zijn rechtsbackpositie. Met veel snelheid voorin moest het los gaan. Niets was echter minder waar, we speelden vooral in de beginfase erg slordig en gaven Desto keer op keer de kans om te counteren. De eerste de beste corner in de tweede helft, na een kleine 10 minuten spelen, ging er weer in, na slordig, of eigenlijk helemaal niet dekken van de tegenstander, die vrij konden binnen koppen. Nog geen 5 minuten later, was er weer een miskleun achterin en zo stonden wij binnen een kwartier met 4-2 achter. Vanaf dat moment werd het steeds slordiger en ook het kommentaar op de zeer slecht fluitende scheidsrechter nam toe. In balbezit konden we vrijwel niets meer creeren en na een dikke 25 minuten was de pijp bij Chris echt leeg, zodat we onze spits moesten wisselen. Tim ging in de punt voorin spelen, terwijl ook hij niet echt fit meer was. Van enige opbouw of lijn was al lang geen sprake meer binnen ons team en steeds meer ging men uit op eigen succes, wat uiteraard meestal op niets uit liep. Tim die zijn uiterste best voorin deed werd een dik kwartier voor tijd diep gestuurd. Met een volle sprint ging hij achter de bal aan en in het 16 meter gebied kwam hij vol in botsing met de uitkomende keeper. Rood was het gevolg volgens de scheidsrechter, omdat Tim volgens zijn visie gevaarlijk en gemeen in kwam. Uiteraard sloeg de vlam in de pan, maar het had allemaal geen zin meer. Tim moest er in onze ogen onterecht vanaf, en toen tot overmaat van ramp ook keeper Luuk eraf moest met een blessure, moesten we de laatste 10 minuten met 9 man verder. In die slotfase scoorde Desto nog eenmaal en zo dropen wij weer met een nederlaag af. Volgende week tegen de koploper. Hopelijk kunnen we de eer dit seizoen nog een beetje redden?

Mannuh, volgende wedstrijd succes!!

Opstelling: Luuk , Tim, (46e Thomas ) Martin, Leon, Sverre, David, Tijn, Ilaj,  Thijmen, Chris en Mathijs (46e Lucas).

Desto 1

Desto 2