Verslag AURORA 1 - ODIJK 1

AURODIVerslag AURORA 1 – ODIJK 1 3-1
Zaterdag 30 april ‘22

Na de wedstrijd van vorige week, waar spelers geblesseerd raakte, was het voor trainer Harold Valkenburg puzzelen om een team samen te stellen. Een aantal spelers uit lagere elftallen werd bereid gevonden om aan te sluiten bij de selectie.

De derby’s in de Krommerijnstreek hebben altijd iets bijzonders, zo ook deze middag. Voor de kinderen was er speciaal een springkussen en rondom het clubhuis gezelligheid. Jeugdteams van ODIJK en AURORA begeleiden de teams naar het veld onder veel geknal en rookpotten. De wedstrijd werd geleid door Dhr Berghammer, die dat goed deed.
ODIJK dat kansen heeft op een periodetitel trad op volle sterkte aan tegen AURORA dat zich uit de degradatiezone wil voetballen. Met een goed bezet sportpark werd er begonnen aan de wedstrijd.
ODIJK trok direct de wedstrijd naar zich toe en kreeg al snel twee grote kansen maar Roel Oudshoorn was beide keren instaat om de bal voor de doellijn weg te werken. Daarna was keeper Tom Klever aan de beurt maar ook hij bokste de bal uit de kruising. ODIJK kreeg daarna nog een grote kans maar de bal werd over het doel gekopt. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook na slordig balverlies van Roel Oudshoorn. ODIJK nam de bal over en vervolgens schoof Jerome Gijsbertsen de bal in de verre hoek. De schrik zat er goed in bij AURORA dat eerste half uur van de wedstrijd. Maar langzamerhand knokte AURORA zich terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Sander de Bruin verdween in de muur en vervolgens was het Pieter-Dirk Zuijderduijn die een schot nog net door de keeper tot corner verwerkt zag worden. Ook Bas van der Hoeven had geen geluk bij een corner die hij gehinderd door verdedigers over de lat kopte. ODIJK was daarna erg dichtbij de 0-2 maar op wonderbaarlijke wijze wist keeper Tom Klever de bal te stoppen. Een snelle hervatting van het spel leverde AURORA de gelijkmaker op. Op aangeven van Ruben van de Hoeven schoot Hans Meijer de bal langs de keeper in de verre hoek. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft liet een geheel ander AURORA zien. Het creëerde in deze helft erg veel kansen. Dat begon al na drie minuten spelen waar Koen Huisman een prima voorzet gaf aan Jeffrey Renzenbrink die de bal direct hard in het doel schoot. Vijf minuten later was het weer raak. Nu was het Koen Huisman zelf die de keeper passeerde met een prachtige boogbal die daarna in het doel verdween. Dit werd voor ODIJK te veel en met name de supporters misdroegen zich door bier naar de spelers van AURORA te gooien. Dit was voor de scheidsrechter aanleiding om de wedstrijd stil te leggen om vervolgens naar de kleedkamer te verdwijnen. Na tien minuten kon de wedstrijd vervolgd worden. AURORA bleef bij de les en was direct weer gevaarlijk. Roy Beemer schoot een rebound vanuit een corner over het doel. Jeffrey Renzenbrink en Pieter-Dirk Zuijderduijn zagen hun schoten naast het doel gaan. Thijs Mulder leek de wedstrijd definitief in het slot te gooien, zijn schot werd op het laatste moment op de doellijn van richting veranderd. ODIJK had het moeilijk en probeerde met lange ballen naar voren kansen te creëren. Bas van der Hoeven, uitgeroepen tot Man of the Match, en Roy Beemer wisten met die hoge ballen wel raad. Er brak een moment aan waarin AURORA diverse grote mogelijkheden kreeg. Roel Oudshoorn kopte van dichtbij de bal rakelings over het doel om kort daarna de bal in het zijnet te schieten. Tegen het einde van de wedstrijd was ODIJK nog even gevaarlijk maar keeper Tom Klever en Bas van der Hoeven zorgde ervoor dat de bal niet in het doel verdween. De achttien jarige scheidsrechter floot daarna voor het einde van de wedstrijd. Met name de tweede helft een verdiende overwinning van AURORA.
Na deze wedstrijd was er een heerlijk feest in het clubhuis waar zanger Danny Temming de supporters van ODIJK en AURORA op een prima muzikaal uurtje tracteerde.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
18) 0-1 Jerome Gijsbertsen
43) 1-1 Hans Meijer
48) 2-1 Jeffrey Renzenbrink
53) 3-1 Koen Huisman

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Mike van Lunsen, Roy Beemer, Bas van der Hoeven, Ruben van de Hoeven, Thijs Mulder, Sander de Bruin (54. Jim van der Hoeven), Roel Oudshoorn, Pieter-Dirk Zuijderduijn (84. Peppijn van der Poel), Jeffrey Renzenbrink (88. Ronald van der Tol), Hans Meijer (45. Koen Huisman).