Verslag AURORA 1 - DEV DOORN 1

AURDEVVerslag AURORA 1 – DEV DOORN 1 0-3
Zaterdag 7 mei ‘22

Na de overwinning van vorige week thuis tegen ODIJK kwam vanmiddag de nummer 2 van de ranglijst, DEV DOORN, naar ons sportpark. Trainer Harold Valkenburg moest ook nu weer alles uit de kast halen om een team samen te stellen.

Blessureleed blijft AURORA dit seizoen niet bespaard. Na lange tijd van afwezigheid konden Thijs van de Brink en Ferdi Vermeulen toegevoegd worden aan de selectie en spelers ui het 2e elftal. Dit zou een moeilijk wedstrijd voor AURORA worden ook al had de tegenstander ook last van een aantal afwezige basisspelers.
Binnen vijf minuten keek AURORA al tegen een achterstand aan. Een voorzet van rechts kon ongehinderd binnen gekopt worden. DEV DOORN bleef gevaarlijk en kreeg kansen. Keeper Tom Klever voorkwam dat een doorgebroken speler zou kunnen gaan scoren. Kansen voor Joris Verkerk en Roel Oudshoorn leverde niets op. DEV DOORN bleef de betere ploeg terwijl AURORA verdedigend overeind probeerde te blijven. Jeffrey Renzenbrink kopte tussen een verdediger en de keeper de bal op het doel die vervolgens op de doellijn door een verdediger weggetrapt kon worden. Gelegenheids aanvaller Joris Verkerk moest daarna geblesseerd uitvallen. DEV DOORN profiteerde direct na deze wisselsituatie door met een boogbal keeper Tom Klever te verrassen en een 0-2 voorsprong kwam. Tot de rust bleef DEV DOORN het overwicht op de wedstrijd te houden. De spelers wonnen veel duels en waren net iets eerder bij de bal dan de AURORA spelers.

Bij aanvang van de tweede helft wist DEV DOORN de voorsprong naar 0-3 uit te breiden. Tom Klever werd verrast door een laag schot die in het doel verdween. AURORA kwam er daarna niet meer aan te pas. Verdediger Thijs van de Brink werd na een uur spelen gewisseld en kort daarna viel Ruben van den Hoeven geblesseerd uit. Met de midweekse wedstrijd uit tegen ORANJE WIT komt dat voor de trainer opnieuw slecht uit. DEV DOORN creëerde nog een aantal prima kansen maar Tom Klever wist meer tegen doelpunten te voorkomen.
Hopelijk vallen de blessures mee en kan AURORA a.s dinsdag met een representatief elftal dinsdagavond in Elst aantreden.
De goed leiden scheidsrechter floot af voor het einde van deze sportieve wedstrijd waar AURORA gezien de staat van de selectie weinig in te brengen had.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
4) 0-1
31) 0-2
54) 0-3

Opstelling AURORA:
Tom Klever, Mathijs Pronk, Thijs van de Brink (61. Brian Terpstra), Mike van Lunsen, Ruben van den Hoeven (66. Stephan Rutgers), Thijs Mulder, Sander de Bruin (45. Ferdi Vermeulen), Roel Oudshoorn, Koen Huisman, Jeffrey Renzenbrink, Joris Verkerk (31 Frank van Rossum).