Verslag ORANJE WIT 1 AURORA 1

ORAAURVerslag: ORANJE WIT 1 – AURORA 1 1-3
Dinsdag 10 mei ‘22

Een erg belangrijke wedstrijd voor AURORA om uit de degradatiezone te blijven maar dat gold ook voor ORANJE WIT dat de tegenstander was vanavond. Inmiddels heeft trainer Harold Valkenburg deze competitie gebruik moeten maken van 36 spelers en ook nu bij deze wedstrijd was het weer passen en meten om een elftal op te kunnen stellen.

Na een beroep gedaan te hebben op een aantal “oudjes” en “jonkies” kon men richting Elst. Tijdens de warming-up raakte keeper Tom Klever aan zijn hand geblesseerd en moest de tweede helft vervangen worden door de in de haast opgeroepen Aron van de Berg.
Door zoveel aanpassingen had AURORA het in de eerste helft het moeilijk tegen een strijdbaar ORANJE WIT. De thuisploeg kwam dan ook op een snelle voorsprong nadat AURORA op het middenveld de bal verspeelde en ORANJE WIT hier gelijk gebruik van kon maken. Keeper Tom Klever was kansloos bij de van dichtbij ingeschoten bal. Bij een volgende aanval kon Tom Klever de hard ingeschoten bal via zijn vuisten over het doel krijgen. De daarop volgende corner leverde niets op. Nadat Sander de Bruin een vrije trap door de keeper gestopt zag worden moest aan de andere kant Bas van der Hoeven ingrijpen. Hij kon nog net een schot blokken voordat deze een doelpunt had kunnen opleveren voor ORANJE WIT. Tegen het einde van de rust kreeg AURORA twee mogelijkheden, Roel Oudshoorn kopte de bal uit een voorzet naast het doel en Sander de Bruin kon een voorzet van Jeffrey Renzenbrink net niet in het doel glijden. Zo bleef de stand bij de rust 1-0.

Me drie wissels begon AURORA aan de tweede helft. Pieter Dirk Zuijderduijn was direct gevaarlijk met een hard schot op de vuisten van de keeper. De rebound werd door Jim van den Hoeven over geschoten. Kort achter elkaar kreeg de thuisploeg mogelijkheden maar keeper Aron van de Berg wist met prima reflexen het gevaar te keren. AURORA begon aan te dringen. Een vermeend hands situatie in het strafschopgebied van ORANJE WIT liet de scheidsrechter onbestraft maar de druk van AURORA werd daarna groter op het doel van de thuisploeg. Een schot van Jeffrey Renzenbrink knalde op de lat en de rebound werd door Koen Huisman via een verdediger over geschoten. De corner die resteerde werd door Bas van den Hoeven in het doel gekopt maar daar kon een verdediger de bal voor de doellijn weg trappen. Mogelijkheden voor de ploegen daarna werden niet benut al was Koen Huisman er dichtbij. Zijn voorzet of was het een doelpoging trof de lat. Ook Bas van der Hoeven en Roel Oudshoorn konden hun kansen niet verzilveren. Bij een vrije trap rand strafschopgebied voor ORANJE WIT kwam keeper Aron van de Berg in actie en stopte de bal die hard ingeschoten werd. In de laatste minuten ging het snel voor AURORA dat de aanwezige AURORA supporters zelf niet zouden geloven als ze het niet met eigen ogen konden aanschouwen. Eerst was het Jeffrey Renzenbrink die raak schoot en een minuut later schoot Koen Huisman met een gericht diagonaal schot richting de tweede paal de 1-2 binnen. Vier minuten daarna schoot Bas van der Hoeven uit een voorzet van Pieter Dirk Zuijderduijn de 1-3 tegen de touwen. Wat een power had AURORA ineens tegen het einde van deze wedstrijd. Complimenten aan de spelers en de staf die op karakter en inzet deze wedstrijd totaal op zijn kop wist te zetten. Spelers van ORANJE WIT die alles gegeven hadden zagen hun voorsprong in de laatste vijf minuten verdampen en bleven gedesillusioneerd achter.

Wedstrijdfoto’s kijk hier

Scoreverloop:
17) 1-0
85) 1-1 Jeffrey Renzenbrink
86) 1-2 Koen Huisman
90) 1-3 Bas van den Hoeven

Opstelling AURORA:
Tom Klever (45. Aron van de Berg, Mike van Lunsen (75. Brian Terpstra), Thijs van de Brink, Bas van den Hoeven, Ronald van der Tol (64 Pepijn van der Poel, Thijs Mulder (45. Ferdii Vermeulen), Jim van den Hoeven, Roel Oudshoorn, Sander de Bruin (45.Pieter Dirk Zuijderduijn), Jeffrey Renzenbrink, Koen Huisman.