Verslag AURORA JO19-1 - VRIENDENSCHAAR JO19-1

Ruststand                                            1 - 3
65e penalty Chris 2e helft

Eind,stand 2 - 3

NEDERLAAG VOOR JO19 IN LAATSTE THUISWEDSTRIJD!:

Zaterdag 14 mei 2002 was onze laatste thuiswedstrijd van de competitie. Vriendenschaar was de tegenstander, waar we ook in januari tegen gespeeld hadden. Dat was toen de eerste wedstrijd na de winterstop en Vriendenschaar stond toen eerste, nu stonden ze tweede, en zijn nog volop in strijd om kampioen te worden. Aan ons de taak om het ze weer net zo moeilijk te maken als in januari. We wilden dan ook de ze laatste thuiswedstrijd goed afsluiten. Afwezig waren Lars en Niel, verder hadden we Boris, Tygo en Steyn van de JO16 die het team compleet maakte.

We begonnen prima aan de wedstrijd, probeerden goed van achter uit op te bouwen om zo op de helft van de tegenstander onze spitsen te bereiken. Vriendenschaar was niet naar Werkhoven gekomen om cadeautjes uit te delen, hun sterke grote centrale verdedigers lieten zien de zaakjes achterin goed op orde te hebben, zodat het een lastig middagje zou worden voor onze aanvallers. Bij balverlies was het steeds oppassen voor ons, temeer ze een snelle rechterspits hadden, die erg gevaarlijk was.
Na een goed begin was het na circa 10 minuten dat de bezoekers er over hun rechterkant uitkwamen, nadat ze Steijn van de bal hadden geduwd, ging het snel. Hun rechterspits werd de diepte in gestuurd en in de omschakeling waren we te laat, een mooie actie van deze spits zorgde er voor dat Sverre het bos in werd gestuurd en zijn harde geplaatste schot was onhoudbaar voor Luuk. Helaas dus weer een vroege achterstand, waardoor we weer achter de feiten aan moesten lopen. Niet veel later hadden we weer slordig balverlies, wederom ging hun pijlsnelle spits er vandoor en voor dat we het wisten stond het 0-2. Even leek het erop dat we afgedroogd zouden worden, maar met de nodige strijd wisten we ons weer te herpakken. Het was halverwege de eerste helft dat Ilaj prachtig door Lucas werd aangespeeld en met zijn fraaie actie wist Ilaj de aansluitingstreffer te scoren. S'morgens had hij ook al een prachtige goal gescoord bij het tweede, wellicht zat er dus nog meer in het vat. Ilaj is al weken in een bloedvorm en dat liet hij ook vandaag weer zien. Ondanks deze opsteker wisten we niet echt door te drukken en het was wederom hun rechterspits die vlak voor rust weer kon scoren en zo een hattrick wist te maken.

De tweede helft kwam Tygo voor Sverre in het veld en probeerden we vanaf het begin om Vriendenschaar vast te zetten. Het beste was er al een beetje van af bij de bezoekers, dus lagen er kansen voor ons.
De opbouw ging ook beter dan in de eerste helft en steeds meer wisten we de tegenstander terug te drukken op hun helft. Voorin hadden we echter te weinig stootkracht om ons goede spel te belonen met een doelpunt. Na een klein kwartier kwam Thijmen voor Chris erin, zodat we weer wat meer snelheid hadden op de vleugel. Kort nadat Thijmen was ingevallen moest de leeg gespeelde Steijn eraf en kwam Chris er weer in. Ilaj verhuisde van het middenveld naar de linksbuiten positie en Chris ging centraal op het middenveld spelen. Kort daarna werd Thijmen diep gespeeld en op volle snelheid ging hij de 16 meter in op weg naar het doel. Een verdediger van Vriendenschaar moest aan de noodrem trekken en de terecht toegekende penalty werd koelbloedig door Chris binnen geschoten. Met een 2-3 stand en nog een dikke 25 minuten te spelen, was het nu volle bak vooruit om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De ene aanval na de andere volgden elkaar in snel tempo op, maar steeds weer liepen we ons stuk op hun verdediging die geen krimp gaf. De minuten tikten weg en ook bij ons kreeg de vermoeidheid, mede door het warme weer, de overhand. Wat we in de resterende minuten ook probeerden, steeds zat er een voetje de hand van de keeper of wat anders in de weg om een doelpunt te maken. Ook een handvol vrije trappen en corners in de laatste fase van de wedstrijd leverde helaas niets meer op, zodat we strijdend tegen de mogelijke kampioen ten onder gingen in onze laatste thuiswedstrijd. Volgende week uit bij de andere titelkandidaat Sporting!

Mannuh succes volgende wedstrijd!

Opstelling: Luuk , Boris, Martin, Leon, Sverre ( 46e Tygo), Lucas, Ilaj, Tijn, Joris, Chris (60e Thijmen) en Steijn.

Vriedensch 1

Vriedensch 2