Verslag AURORA 1 - SVF 1

AURSVFAURORA 1 – SVF 1 2-1
Zaterdag 21 mei 2022

Vanmiddag een erg belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. Vier teams degraderen uit de 4e Klasse waar SVF de 11e plaats bezet en AURORA de 10e van de in totaal 14 teams.

In de strijd om de “HANS VAN ECHTELT CUP” maken beide ploegen geen kans meer op een hoge notering. Desalniettemin op papier een mooie maar vooral spannende wedstrijd.
Spanning overheerste in deze wedstrijd maar van goed voetbal was geen sprake maar dat zullen de zenuwen wel geweest zijn. Gedurende de gehele wedstrijd was en bleef het rommelige. Beide ploegen hadden erg veel moeite om elkaar te vinden waardoor veel balverlies ontstond. De beginfase was het aftasten met klein mogelijkheden die vrij ongevaarlijk waren. Eerste echte schot op het doel van AURORA kon gepakt worden door keeper Aron van de Berg . Koen Huisman was aan de ander kant voor het doel van SVF gevaarlijk maar zijn schot uit de draai ging over het doel. Tegen het eind van de eerste helft was het een aanvaller van SVF die de bal net naast de kruising van het doel van AURORA schoot. AURORA kwam daarna op een gelukkige voorsprong. Aanvoerder/verdediger van SVF ging in de fout en verloor op een knullige manier de bal aan Jeffrey Renzenbrink die je dit cadeautje niet moet geven. Jeffrey passeerde de uitgelopen keeper waardoor AURORA op slag van rust met 1-0 kon gaan rusten.

Na rust was het opnieuw Jeffrey Renzenbrink die vanuit een voorzet van Folkert de Jong kon aanleggen zijn schot ging echter millimeters naast de paal. Direct na deze poging was het SVF dat een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschopgebied maar deze bal werd ruim over het doel van Aron van de Berg getrapt. Na ruim een uur spelen trad Jim van den Hoeven goed op bij een gevaarlijk voorzet van SVF. Hij kon de bal tot corner verwerken voordat deze in het doel zou verdwijnen. De corner leverde daarna niets op voor SVF. De gelijkmaker kwam er toch nadat AURORA verdediging de bal niet adequaat kon weg werken en Rik van de Mispel met een fraaie omhaal wist te scoren. De kans op 1-2 werd verijdelt door keeper Aron van de Berg die met een prima reflex de bal wist te stoppen nadat deze van dicht bij op zijn doel werd geschoten. Bij een prima aanval van AURORA, waar het een aantal mogelijkheden kreeg, was het uiteindelijk Milton van Dam die met wat kunst-en vliegwerk wist te scoren. Zijn eerste schot kon nog gestopt worden door de SVF keeper maar vervolgens kon Milton de rebound in het doel werken. Kort daarna verraste Sander de Bruin met een vrije trap de keeper met een fraai ingeschoten bal die maar net naast ging. Daarna was SVF dicht bij de gelijkmaker maar de verdedigers van AURORA konden dit voorkomen. Vanuit een tegenaanval was het Sander de Bruin die de 3-1 leek te gaan scoren maar zijn schot belandde op de paal en bleef de stand 2-1 in deze enerverende en spannende slotfase. De goed leidende scheidsrechter dhr. Appel trok flink wat extra tijd bij maar ondanks dat kwam er geen verandering meer in de stand. Alles wat AURORA was (spelers, staf en supporters) stonden te juichten na deze belangrijke overwinning dat AURORA in de 4e Klasse kan behouden. Voor SVF was deze eindstand een grote teleurstelling en zal het de laatste twee wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om degradatie te voorkomen.
AURORA had daarna samen met spelers en supporters van SVF op het terras een gezellige afsluiting van de 3e helft.

Wedstrijdfoto's kijk hier.
Wedstrijdfoto's www.SVF.nl (foto's Wim Terwint) kijk hier.

Scoreverloop:
45) 1-0 Jeffrey Renzenbrink
70) 1-1 Rik van de Mispel
78) 2-1 Milton van Dam

Opstelling AURORA:
Aron van de Berg, Folkert de Jong, Thijs van de Brink, Roel Oudshoorn, Ruben van den Hoeven, Thijs Mulder, Ferdi Vermeulen (59. Milton van Dam), Jim van den Hoeven, Pieter-Dirk Zuijderduijn (72.Sander de Bruin), Jeffrey Renzenbrink (83. Ronald van der Tol), Koen Huisman.