VSC JO19-1 - AURORA JO19-1 (Beker)

Zaterdag 27 augustus  2022 (Beker)

Logo VSC  1 -4  Logo AURORA kleur 1 klein
VSC JO19-1 vs AURORA JO19-1
  1e helft
 20e Tijn
Ruststand                                            0 - 1
85e  2e helft
 65e Steijn, 67e Lucas, 80e David
Eindstand 1 -4

JO19 WINT EERSTE BEKERWEDSTRIJD SEIZOEN 2022-2023:

Een week voordat de eerste fase begint van de bekercompetitie, speelde de nieuwe JO19-1 al hun eerste bekerwedstrijd. Deze wedstrijd stond aanvankelijk op 10 september gepland, maar op ons verzoek was deze wedstrijd naar voren gehaald.
Daar zat uiteraard wel een risico in, omdat we nog weinig getraind hebben. Met slechts een oefenwedstrijd tegen DEV in de benen, moesten onze mannuh dus vandaag al vol aan de bak.
Bijna compleet konden we de wedstrijd beginnen, afwezig waren Ilaj en Sverre.

Met veel nieuwe spelers erbij, die vorig jaar nog in de JO16 speelden, moeten we dit seizoen, echt uit een ander vaatje gaan tappen. Vorig jaar was een hopeloos seizoen, zowel in de beker als de competitie. Maar met deze nieuwe en jonge selectie, aangevuld met een 5-tal sterkhouders moet het dit jaar veel beter gaan.

De speelwijze hadden we voornamelijk dus nog op het bord doorgenomen en vandaag moesten we dus zien hoe dat in praktijk zou uitpakken. Vanaf het begin konden we de tegenstander goed onder druk zetten. Doel is om de tegenstander al op hun eigen helft proberen vast te zetten, hetgeen veel energie kost, wat ons in die beginfase prima afging. We kregen al wat kansjes, maar het was nog net niet genoeg om al vroeg de score te openen. De spits van VRC zat al snel in de tas bij Chris, alleen de buitenspelers van de gastheren waren snel en daar moesten onze backs Boris en Martin alert op zijn.
Steven is gelukkig weer terug uit de States en zag zijn goede spel beloond worden met een heerlijke steekpass op Tijn die zo zijn eerste treffer voor ons dit seizoen op het score bord zette. Met een 0-1 stand halverwege de eerste helft zou het voor ons een stuk rustiger voetballen worden. Na deze openingstreffer, probeerde VRC wat aan te zetten, maar echt gevaarlijk werden zij niet in de eerste helft. Dit had voornamelijk met ons spel te maken. Hoewel het nog niet allemaal fraai was om te zien, was de teamspirit super en ging iedereen volle bak erin, zodat de tegenstander weinig tijd kreeg om adem te halen. Met een 0-1 ruststand gingen we aan de thee.

De tweede helft kwam David erin voor de moegestreden Lars, en David gaf gelijk zijn visite kaartje af, zonder nog maar een minuut getraind te hebben liet hij zien een echte aanwinst te zijn voor onze mannuh. VSC probeerde van alles, maar onze verdediging gaf geen krimp en naarmate de tweede helft vorderde was het wachten op nog meer doelpunten. Het was Steijn die ons halverwege de tweede helft naar een veilige marge schoot en nog geen twee minuten later was het ook Lucas die zijn prima spel beloond zag worden met een fraai doelpunt.
David deed er nog een schepje bovenop, door verwoestend uit te halen vanaf de rand van het zestienmeter gebied en ons definitief naar de overwinning schoot. Vlak voor tijd maakte VSC nog een eretreffer. Zo hebben onze mannuh, de eerste drie punten op zak en zijn klaar voor de volgende bekerkraker tegen Hercules.

Mannuh gefeliciteerd!!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris ( 82e Rens) Boris, Lucas, Steven, Tijn, Tygo,( 70e Wouter) Lars (45e David) Steijn ( 65e Matti)

VSC 1

VSC 2