Westrijdverslag AURORA JO19-1 - HERCULES JO19-5

Zaterdag 3 september 2022 (Beker)

Logo AURORA kleur 1 klein  14 - 0 Logo Hercules
AURORA JO19-1 vs HERCULES JO19-5
 10e Ilaj, 12e en 21e Steijn, 19e, Tijn, 45e Tygo
1e helft

Ruststand                                            5 - 0
56e Lucas, 52e, 73e, 82e David, 61Lars, 79e Matti, 87e, 89e en 91e Stevan 2e helft

Eindstand 14 - 0

ECLATANTE OVERWINNING JO19 TEGEN HERCULES!:

Na de bekerwinst vorige week uit tegen VRC, stond vandaag de 2e bekerwedstrijd in deze poule op het programma tegen Hercules. Vorig jaarwerden wij twee keer kleurenblind gespeeld door Hercules, dit jaar wilden wij dat echt gaan rechtzetten. Zonder Sverre waren we verder compleet, iets wat de tegenstander niet kon zeggen. Kennelijk kwam deze wedstrijd te vroeg voor de gasten, want bij aanvang van de wedstrijd hadden ze net 11 man, waarvan een aantal niet echt fit waren.

Hoe dan ook, iets over vier uur, floot de scheids voor het begin en wat de uitslag niet zal vermoeden, schoot Hercules fel uit de startblokken en in de eerste minuten was het alle hens aan dek bij ons. Onze laatste linie had hun handen vol aan de rappe aanvallers van de gasten, maar tot scoren kwamen ze niet. Nadat we van dit offensief bekomen waren, konden we langzaam aan in ons spel komen en konden we met verzorgd voetbal de eerste echte aanval opzetten. de afgemeten voorzet van Tygo werd dan ook in een keer prachtig ingeschoten door Ilaj. Vervolgens ging het hard, nog geen twee minuten later was het de doorgeschoven Leon, die een mooie steekpass met de juiste snelheidmeegaf op Steijn, die echt heel koelbloedig wist af te ronden. Nog voor de drinkpauze was Tijn het die de derde binnen schoot en de steeds beter spelende Steijn maakte zijn tweede na een briljante dieptepass achter hun laatste linie van Boris. Tygo die rechtsbuiten is gaan spelen, voelt zich na vier wedstrijden steeds beter thuis op die plek en maakte op slag van rust de vijfde. Ondanksons veldoverwicht in de eerste helft, werd ons spel na de drinkpauze een tijdje erg slordig. De organisatie viel weg, we liepen te veel uit onze positie, wat ook deels kwam door de te lage weerstand van de gasten. Dat moest dus beter in de tweede helft, want met de rust hadden we feitelijk vandaag al in de dubbele cijfers kunnen staan.

De tweede helft werd dan ook weer goed opgepakt door onze mannuh en het was David die zijn visite kaartje vlak na rust gaf, door werkelijk op prachtige wijze een goed indraaiende corner van Boris snoeihard binnen te koppen. Binnen 20 minuten had David een hattrick op het scorebord gezet! Omdat de wedstrijd natuurlijk al lang gespeeld was, wisselden we door en zo konden ook onze allerjongste speler van 15 en 16 jaar weer minuten maken en ervaring op doen binnen dit team. Lars die erg behendig en ligtvoetig is, maar enorm veel energie in zijn spel steekt, wist ook op een heerlijke wizje de keeper uit te spelen, na een even mooie assist van Steven. En Hercules? Bij vlagen wisten ze nog wat weerstand te bieden, in het wteede deel van de tweede helft wisten ze zelfs nog een paar corners te frorceren, maar tot echte aanvallen en doelgerichte kansen kwamen ze helaas niet. Het was wederom David die met zijn buitenkantje voet Matti wist te lanceren, zodat onze Pools international de 10e van de dag op het bord kon zetten! Daarna was het slotakkoord voor steven die ook nog even ee  hattrick wist te scoren in de allerlaatste fase van de wedstrijd. Een eclatanate uitslag, waar onze mannuh, niet veel wijzer van zijn geworden. In ieder geval is de nare smaak van vorig seizoen tegen Hercules meer dan goed weggespoeld en kunnen we ons opmaken voor de komende drie wedstrijden in deze bekerpoule. Grote complimenten voor het hele team juist ook voor de wisselspelers die weer alles hebben gegeven voor het team om dit mooie resultaat te behalen!

Mannuh, gefeliciteerd, grote klasse en succes volgende wedstrijd!!

Opstelling: Luuk, Martin ( 60e Rens) Leon, (45e David) Chris ( 55e Lars) Boris, Lucas ( 58e Wouter),Steven, Tijn, (70e Matti), Tygo, Steijn en Ilaj.

Hercules 1

Hercules 2