Informatie Jeugdleden start seizoen 2022-2023

Beste jeugdleden van Aurora en ouders,                                                                               23 september 2022

Het nieuwe sportseizoen is weer van start! Er wordt alweer volop getraind en de eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. We hebben er weer zin in om te werken aan de conditie en voetbalvaardigheden van onze jeugd en mooie wedstrijden bij te wonen.

Kick-off jeugdteams

Voor het derde jaar op rij maken we vanuit de jeugdcommissie een rondje langs de teams om samen met jeugdleden en hun ouders de belangrijke zaken voor het komende seizoen te bespreken. Denk daarbij aan: Kickoff

• een sportieve start en afsluiting van elke wedstrijd die we willen invoeren;
  • andere gedragsregels die we binnen de club met elkaar hebben afgesproken;
  • activiteiten die we tijdens dit sportseizoen willen organiseren en wie daarbij eventueel zou kunnen helpen (op welke manier dan ook).

In de herhaling… hondenpoep

KindSinds de lockdown hebben meer huishoudens in Werkhoven een hond. We gunnen natuurlijk iedereen een trouwe huisgenoot. Maar helaas merken we dit ook op onze sportvelden, waar met teveel regelmaat hondenpoep is terug teHond vinden. Onze velden zijn jammer genoeg niet af te sluiten voor loslopende honden. Daardoor zijn er tijdens de eerste trainingen helaas jeugdspelers onder de hondenpoep thuisgekomen na de training…. En de prullenbakken rond de voetbalvelden zitten overvol met zakjes hondenpoep. Helaas geen leuke manier om weer sportief en fris aan het seizoen te beginnen en een echte afgang richting onze bezoekers die hier ook mee geconfronteerd worden. Daarom herhaalde oproep: help jij ook mee om onze velden schoon en speelbaar te houden?

Gezocht: hulp bij voorbereiding Auroradag seizoen 2022-2023

Hoe maken we de Auroradag een onvergetelijk dag voor onze jeugd- en senior-spelers? Heb jij hier ideeën over en wil jij hierover meedenken? Geef je dan op voor de brainstorm die we daarover willen organiseren. De Auroradag vindt traditiegetrouw plaats aan het eind van het seizoen, met de leuke voetbalactiviteiten en de penaltybokaal. Omdat tradities wel eens opgefrist mogen worden en we de Auroradag groter willen aanpakken, willen we met een groepje mensen vanuit de jeugd en senioren er kritisch naar kijken. Wil je meedenken? Stuur ons een bericht naar Tom.

Grote Clubactie

Grote club actieVanaf 24 september komen de jongens en meiden van de JO10, JO12 en MO13 weer langs de deur met loten voor de Grote Clubactie. SV Aurora doet daar al jaren aan mee. 80% van de opbrengst komt ten goede aan de club. Dus mocht je nog wat zakgeld over hebben, koop dan een lot, maak kans op mooie prijzen en steun in de tussentijd je cluppie!

Maatschappelijke stage? Dit kan ook bij Aurora!

Zit jij in het tweede of derde schooljaar van het voortgezet onderwijs en word je gevraagd een maatschappelijke stage te doen? Dat kan ook bij Aurora! Daar kun je bijvoorbeeld wekelijks een trainer extra ondersteuning bieden bij het trainen van één van onze jeugdteams. Ben jij op zoek naar een maatschappelijke stage? Laat het ons weten!

Scheidsrechterscursus jeugdleden
Clubhuis scheis

Op zaterdag 27 augustus hebben M017 en de J015 een korte cursus gevolgd over het fluiten van jeugdwedstrijden. Volgens goed gebruik fluit de oudere jeugd af en toe een wedstrijd van de jongere teams. Om hen toe te rusten om wedstrijden van onder meer de JO12 en JO/MO13 te fluiten, hadden. Hans Meijer (een van onze vaste scheidsrechters) en Hugo van Oostrom (onze scheidsrechter coördinator) een presentatie voorbereid, die werd doorgenomen. Daarna konden de jongens en meiden een deel van een oefenwedstrijd tussen de M013 1 en 2 en de J012 fluiten. In eerste instantie een beetje spannend en onwennig, maar al snel werd professioneel op de fluit geblazen. Al en met al een succes en fijn dat zij goed voorbereid aan deze taak kunnen beginnen. Wij wensen de meiden en jongens veel succes met het begeleiden van de diverse wedstrijden!

Scheidsrechters… en andere vrijwilligers

Het indelen van de scheidsrechters is elk seizoen weer een uitdaging. Onlangs organiseerden we, zoals je hiervoor kon lezen, een theorie- en praktijkinstructie voor onze oudere jeugd over het fluiten van wedstrijden. Om ook voor de wedstrijden van de oudere jeugdteams een structurele oplossing te vinden, zoeken we enthousiaste vaders en moeders of senior clubleden die 1 tot 2 keer per seizoen een wedstrijd willen fluiten. Ben jij of ken jij zo’n scheids? Laat het weten aan Hugo van Oostrom, scheidsrechtercoördinator: 06-52065535 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast hebben we zo nu en dan activiteiten binnen de club, waarbij we ook incidenteel hulp kunnen gebruiken. Heb je interesse en tijd om eens per seizoen wat hand- en spandiensten te leveren? Meld je dan bij Tom!

Leeftijd mini’s

We zien dat de kleine inwoners van ons dorp voetballen erg leuk vinden. Dat vinden wij heel fijn voor de aanwas van nieuwe leden! Er is nog steeds een grote instroom bij de mini’s, topvoetballers in de dop ! Echter lijken deze mini’s steeds jonger te worden, 3 en 4 jarigen. Vanuit de KNVB is de adviesleeftijd voor het starten met voetbal 5 jaar. Helaas hebben we binnen Aurora op dit moment geen voorzieningen voor peutervoetbal. Daarom zullen we bij de nieuwe aanmeldingen weer strak(ker) sturen op de leeftijd.

Jaarkalender

De volgende data kunnen jullie vast in de agenda zetten:kalender

07-10-2022 Trainers-en leidersavond
20-10-2022 Alegemene ledenvergaderin
18-12-2022 Kerstzaalvoetbaltoernooi in Cothen
07-01-2023 Winteractiviteit
10-03-2023 Trainers-en leidersavond
n.t.b. Auroradag

Veel sportplezier en mooie wedstrijden gewenst dit najaar!

Groeten namens de jeugdcommissie, Tom van Elst en Jessica Spithoven

Printversie? Klik hier