Verslag AURORA JO19-1 - SCHALKWIJK JO19-1

Zaterdag 17 september 2022 (Beker)

Logo AURORA kleur 1 klein  5 - 1 Logo
AURORA JO19-1 vs SCHALKWIJK O19-1
 18e en 28e David, 37e  Ilaj
1e helft

Ruststand                                            3 - 0
56e  en 73e  David
2e helft
 84e
Eindstand 5 - 1

JO19 HEEFT WEINIG MOEITE MET GASTEN UIT SCHALKWIJK:

Alweer de derde bekerwedstrijd stond vandaag op het programma. Tegenstander waren de buren uit Schalkwijk. Dit zijn altijd, soms beladen, maar altijd mooie en fanatieke potjes. Je wilt natuurlijk niet verliezen van je buren, vaak ken je elkaar en dat alleen al zorgt ervoor dat je er volle bak tegen aan gaat. Vandaag waren we bijna compleet, alleen Luuk was afwezig en Sverre was er weer bij na lang blessureleed.

Onder leiding van Hans Meijer trapten we iets over half vijf af. We wisten dat bij Schalkwijk de aanvoerder de beste man was en de lijntjes uit zet, verder hadden ze in de spits een boomlange en vrije snelle speler lopen, die we dus wat extra aandacht moesten geven. In de beginfase golfde het spel dan ook op en neer, met een paar gevaarlijke counters van Schalkwijk die we echter op tijd konden pareren. Toch konden ze juist in die beginfase over de rechterflank er een paar keer uitkomen, waardoor we juist een stuk of drie corners moesten weggeven. Defensief stonden we steeds goed en konden we de goed genomen corners steeds prima wegwerken. Langzaam aan kantelde de wedstrijd en kwamen wij in ons spel. Steeds beter konden we opbouwen van achteruit en omdat er voldoende beweging was konden we steeds weer de vrije man vinden. Ilaj was dichtbij de openingstreffer, maar ondanks zijn harde werken de laatste weken, wil het in de afronding te vaak nog niet lukken. Het was na een kleine 20 minuten voetballen, David die de openingstreffer op het bord zette. Met een fraaie actie wist hij zich vrij te spelen en zijn harde geplaatste schot was onhoudbaar voor de heel goed keepende goalie van Schalkwijk. Ook Tygo was nog dicht bij een treffer, maar zijn harde schot ging helaas voor langs.
Schalkwijk probeerde steeds via hun centrale middenvelder (aanvoerder) in hun spel te komen, maar omdat er te weinig beweging was bij de gasten en omdat wij er steeds goed bovenop zaten, kon hij vrijwel nooit zijn stempel drukken op hun spel. Vaak ging hij dan maar alleen, maar dat liep meestal dan weer op niets uit.
Ondertussen gingen wij op jacht naar nog meer doelpunten. Na een klein half uur spelen was het Steven die zich mooi vrijspeelde en vanaf de linkerflank een prachtige bal op David gaf, die David vervolgens mooi binnen wist te koppen.
Vlak daarna kregen wij een penalty na een overtreding op Tijn, onze penaltykiller Ilaj ging achter de bal staan, maar jammer genoeg ging de bal naast en bleef de marge op twee staan.
Vlak voor rust wist Ilaj zijn harde werken dan toch te belonen door zich mooi vrij te spelen, vanuit zijn actie wist hij de verre hoek te vinden en liet, met zijn harde schot, de keeper kansloos. Zo gingen onze mannuh met een 3-0 ruststand aan de thee. Het was aan de keeper van Schalkwijk te danken en onze onnauwkeurigheid dat de score voor rust niet veel hoger was uitgevallen.

In de tweede helft moesten wij verzorgder gaan spelen om de vele kansen wel om te zetten in doelpunten. Met de wind in de rug moesten we de score verder gaan uitbouwen. Vooral in het eerste kwartier regende het kansen voor ons, de keeper van de gasten verkeerde echter in topvorm, en verrichte de ene na de andere mooie redding. Het was weer David, die binnen het kwartier in de tweede helft zijn derde wist te maken uit weer een mooi opgezette aanval. Met een 4-0 tussenstand gingen we de eerste wissels doorvoeren. Daardoor wisselden spelers van positie en het was heel duidelijk dat we daarmee nog beter om moeten gaan. Er moeten nog duidlijke afspraken gemaakt worden wat er dan gedaan moet worden. Het gevolg was dan ook dat we meer moeite hadden om het spel te bepalen. Het werd slordiger en daardoor kwam Schalkwijk vaker over de middenlijn en kreeg wat kansjes. David was vandaag weer niet te stoppen en na een verwoestend schot die op de kruising uiteen spatte, wist hij een kwartier voor tijd zijn vierde van de dag te maken. Na een mooi opgezette aanval van achteruit, wist Steven, David met een steekbal te bereiken en dat buitenkansje liet David niet liggen. Het slotakkoord was voor Schalkwijk, die vlak voor tijd de eretreffer wist te maken.
Nadat Boris nog geel had gekregen vlak voor tijd, was de slotfase aangebroken waar verder weinig kansen meer uit voort kwamen. Om iets voor half zeven floot de scheids voor het einde en konden onze mannuh weer drie punten bijschrijven in deze eerste bekerronde.

Mannuh, gefeliciteerd, grote klasse en succes volgende wedstrijd!!

Opstelling: Jesse, Martin Leon, ( 60e Matti), Chris ( 74e Sverre) Boris, Lucas ( 72e Tijn ),Steven, Tijn, Tygo ( 62e Wouter), David, en Ilaj ( 67e Lars).

Schalkw 1

Schalkw 2