Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - KAMPONG JO19-2

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 1 oktober 2022 (Beker)

Logo AURORA kleur 1 klein  10 - 0 Logo 
AURORA JO19-1 vs KAMPONG JO19-2
 15e David, 23Tijn, 25en 42e  Ilaj, 40e Lucas
1e helft
 
Ruststand                                            5- 0                                           
 49e, 75e  en 83e  David, 87e en 89e Ilaj
2e helft
 
Eindstand 10 - 0   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAMPONG GESLOOPT DOOR JO19!:

De voorlaatste bekerwedstrijd stond vandaag op het programma, maandag spelen we de laatste uit bij DVSU. We wisten dat we bij een overwinning de eerste plaats in deze bekerpoule niet meer kunnen kwijtraken, dus was het belangrijk om geen fouten te maken. We wisten wat de sterke punten waren bij Kampong, omdat we ze een paar keer hadden zien spelen. Zodoende konden we goed voorbereid aan deze pot beginnen. We waren compleet, alleen Wouter ging met de JO15 mee omdat zij wat weinig spelers hadden.

Omdat beide teams al vroeg op het veld aanwezig waren en de scheidsrechter ook al ruim een half uur eerder dan de geplande aanvangstijd aanwezig was, besloten we na onderling overleg om een kwartier eerder te beginnen. De aftrap was derhalve om 13.45 uur. Kampong was vandaag niet compleet, ze misten ongeveer 5 spelers en hadden daardoor maar 1 wisselspeler, die ook pas halverwege de eerste helft kwam. De eerste 10 minuten was het spelbeeld in balans, Kampong probeerde aan te vallen en was op zoek naar gaatjes in onze linies. Bij balverlies van de gasten probeerde wij langzaamaan in ons spel te komen. Na een minuut of vijf spelen hadden wij al onze eerste grote kans, Ilaj had zich mooi vrij gespeeld, maar zijn schot ging rakelings naast, een paar minuten later was het Steijn die zijn schot voorlangs zag gaan. We voerden de druk op en Kampong kreeg steeds minder tijd om, wanneer zij in balbezit waren, tot aanvallen te komen, want steeds weer konden wij vrij snel overnemen. Na een kleine 15 minuten spelen, kregen wij onze eerste corner. Zowel bij corners als vrije trappen hebben wij diverse variaties en afspraken gemaakt. Ilaj neemt meestal feilloos de corners en ook zijn eerste corner wist hij prachtig in te draaien, waarna David hem alleen nog maar binnen hoefde te koppen. Zo stond de bevrijdende voorsprong al vroeg op het scorebord. Daarna kreeg het publiek een ware voetbalshow voorgeschoteld. Het was een een-tweetje, vanuit Boris, die Tijn in een keer inspeelde, Tijn tikte door op Ilaj, die de bal weer terug kaatste op Tijn die vervolgens prachtig scoorde in de verre hoek. Weer twee minuten later was het Steven die een bal van achteruit in eek keer cross paste op Ilaj, die de bal snoeihard in de touwen joeg. Steijn die vandaag op rechts excelleerde, wist een bal van achteruit in een keer voor te geven op Lucas die ook vlak voor rust zijn goede spel beloond zag worden met een mooi doelpunt. Het was in deze fase van de wedstrijd echt tikkie, takka voetbal. Het was 1 soms 2 keer raken en we wisten steeds weer de vrije man te vinden omdat er veel beweging was zonder bal. Kampong kon alleen maar toekijken en probeerde een paar keer te counteren, via hun pijlsnelle rechtervleugelspits, die Boris wat extra overwerk bezorgde. Maar steeds wisten onze verdedigers deze spaarzame counters op tijd onschadelijk te maken. Het was wederom Ilaj, die steeds meer in een bloedvorm begint te raken die vlak voor rust, misschien de mooiste van de dag maakte, door de bal perfect in de kruising te jagen. Met een 5-0 ruststand mochten wij tevreden zijn en had Kampong zeker niets te klagen.

De tweede helft, kwam Tygo erin voor de weer solide spelende Chris, en schoven we Steven door naar het centrum van de verdediging, Boris ging op 10 spelen en Tygo begon links achter. Vrij snel na de rust was het Lucas die weer eens een mooi bekeken pass gaf op David, die met een mooie kapbeweging zijn tegenstander het bos in stuurde en zo de zesde van de dag wist te maken. Daarna begon ons spel wat slordiger te worden, dat kwam ook door Kampong die er toch nog wat van probeerde te maken en fel verzet bood. Met deze voorsprong gingen wij ook door wisselen en zo kwamen, achtereenvolgens Sverre, Rens, Matti en Lars erin voor, Peer, Lucas, Steijn en Tijn. Door al deze omzettingen, was het bij ons weer even zoeken naar de juiste balans. Het spel golfde in deze fase wat op en neer. Luuk kreeg af en toe een balletje te verwerken en tot twee keer toe wist hij een doorgebroken speler van Kampong die alleen op hem af kwam, van scoren af te houden. Het laatste, Werkhovens kwartiertje was weer voor ons, daarin showde Ilaj en David hun klasse. Het was David die in het laatste kwartier twee keer wist te scoren, na een mooie steekbal van Boris en later van Ilaj. In de slotminuten ging Ilaj twee keer op avontuur en wist twee keer de hele verdediging, inclusief de keeper van Kampong uit te spelen en zo te scoren. In de voorgaande wedstrijden leverde Ilaj heel veel arbeid, maar was hij in de afronding nog niet gelukkig. Deze week vlogen alle ballen tijdens de training in het netje en vandaag wist hij die scherpte voort te zetten en scoorde maar liefst vier keer! Vooral het prima positiespel in de eerste helft en het collectief knokken voor elkaar, leverde wederom een prachtige overwinning op. Maandag voor de statistieken nog naar DVSU en dan kunnen we ons op gaan maken voor de competitie. Fase 2 begint helaas pas 29 oktober. De volgende bekerronde is dan op zaterdag 16 december, noteer dus deze datum!

Mannuh gefeliciteerd!!

Opstelling: Luuk, Martin ( 60e Sverre), Leon, Chris ( 46e Tygo) Boris, Lucas ( 60e Rens), Steven, Tijn (63e Matti) , Steijn ( 60e Lars) , David en Ilaj.

Kampong 1

Kampong 2

Kampong 3

Kampong 4

Kampong 5

Kampong 6