Verslag OSM '75 1 - AURORA 1

OSMAUROSM ’75 1 – AURORA 1 9-2
Zaterdag 1 oktober ‘22

Na een redelijke eerste helft werd AURORA in de tweede helft “geknipt en geschoren”door tegenstander OSM ’75 uit Maarssen. In 10 minuten 7 doelpunten tegen krijgen is haast ondenkbaar maar het gebeurde toch. In de laatste fase van de 2e helft was iedere aanval van de thuisploeg een doelpunt.

Hoe dit mogelijk was vragen we ons nu nog steeds af. Een onwerkelijk beeld als je kijkt naar het verloop van de eerste helft waarin AURORA zich als gelijkwaardige tegenstander liet zien.

Buitenspelluchtje
Vanuit een buitenspelsituatie viel het eerste tegendoelpunt. Daar waar de grensrechter vlagde voor buitenspel negeerde de scheidrechter zijn signaal en kon de thuisclub scoren. Na protesten en overleg met de grensrechter bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en bleef de 1-0 staan.
Keeper Jesse Nomden wist voordat AURORA op gelijkstand kwam nog een schot knap te pareren. De gelijkmaker kwam op naam van Jeffrey Renzenbrink en dat was nog een fraai doelpunt ook.
Kort daarna wist OSM ’75 weer op voorsprong te komen met een schot in de verre hoek die voor keeper Jesse Nomden onhoudbaar was. Een grote kans was er nog voor Pieter-Dirk Zuijdenduijn maar deze werd niet benut. Ook een kopbal van Roel Oudshoorn via een stuit verdween net over de lat. Net voor rust voorkwam Folkert de Jong een tegendoelpunt door de bal net voor de doellijn weg te trappen en kon er gerust worden.

Desastreus
Na rust wilde AURORA snel de gelijkmaker op het scorebord krijgen en daar leek Jordi Vormer bijna in te slagen maar helaas ging zijn inzet voor het doel langs. Het was daarna vooral OSM ’75 dat voor gevaar zorgden maar keeper Jesse Nomden wist tot een kwartier voor het einde zijn doel schoon te houden.
De laatste fase van de wedstrijd werd AURORA weggespeeld door een oppermachtig OSM ’75 dat ineens het ene naar het ander doelpunt wist te scoren. Er was geen houden meer aan, ieder aanval resulteerde in een doelpunt. Bij een 5-1 achterstand mocht Jeffrey Renzenbrink vanaf de penaltystip de stand op 5-2 brengen maar daarna was het OSM ’75 dat vervolgens nog eens 4 keer wiste te scoren. Spelers van AURORA stonden er verdwaast naar te kijken en wisten niet wat hun overkwam. Enige wens van spelers van AURORA was misschien dat de scheidsrechter zo snel mogelijk voor het einde van de wedstrijd zou fluiten om uit hun lijden verlost te worden. Er werd echter nog ruim wat blessure tijd bij geteld waarin de thuisclub rustig verder ging in het maken van doelpunten.
Een wedstrijd om snel te vergeten al zal het de komende week een hele klus worden voor trainer Conner van der Werf om zijn mannen weer vertrouwen te gegeven voor de komende wedstrijd.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
11) 1-0
20) 1-1 Jeffrey Renzenbrink
24) 2-1
75) 3-1
77) 4-1
78) 5-1
79) 5-2 Jeffrey Renzenbrink (pen.)
86) 6-2
88) 7-2
90+ 3) 8-2
90 +5) 9-2

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel (75. Mike van Lunsen), Matthijs Koot, Denzel van ;t Klooster, Folkert de Jong, Pieter-Dirk Zuijderduijn (58. Hans Meijer), Bobby van Dijk, Milton van Dam (85. Thijs Mulder), Jeffrey Renzenbrink, Jordi Vormer .