Verslag AURORA 1 - DWSM 1

AURDWSAURORA 1 – DWSM 1 5-2
Zaterdag 8 oktober ‘22

Het was een week van herstel na de grote nederlaag van vorige week zaterdag. De technische staf was er alles aangelegen om de spelers weer vooruit te laten kijken en de knop zo snel mogelijk om te schakelen voor het duel tegen DWSM uit Maarssen.

Goed aan de start
Een goed start is het halve werk zo moet men gedacht hebben want AURORA was direct gevaarlijk met een paar mooie aanvallen waar zeker een doelpunt had moeten vallen. Hans Meijer kon bij een van deze aanvallen alleen op de keeper afgaan maar deze wist het schot te keren.
Na een kwartier was het dan toch raak. Uit een corner wist Roel Oudshoorn met het hoofd te scoren. Ongelukkig was daarna de botsing tussen Hans Meijer en twee verdedigers van DWSM. Met een flinke hoofdwond moest Hans het veld verlaten en kwam Koen Huisman als zijn vervanger. Van de schrik bekomen kwam AURORA na mooi voorbereidend werk van Koen Huisman op een 2-0 voorsprong door Jordi Vomer die de voorzet al glijdend langs de keeper in het doel wist te werken. Een fraai doelpunt en dat gaf AURORA rust. Nadat Milton van Dam nog een bal voor zijn eigen doel op de doellijn wist weg te trappen kwam AURORA op een 3-0 voorsprong. Een prachtig doelpunt van Jeffrey Renzenbrink die in alle rust beheerst de bal vanaf rand strafschopgebied over de uitgelopen keeper in het doel wist te werken. Met een 3-0 voorsprong werd er echter niet gerust. Kort voor het rustsignaal verraste de rechtsbuiten van DWSM keeper Jesse Nomden met een schot in de kort hoek waardoor er gerust werd met een 3-1 stand.

Kort na rust trok AURORA de wedstrijd naar zich toe door twee keer toe te slaan. Milton van Dam maakte met een stift balletje de 4-1 en Koen Huisman werkte een voorzet van Jeffrey Renzenbrink in het doel. Met een 5-1 voorspong kon AURORA en stapje terug doen maar niets was minder waar. Verdediger Folkert de Jong trok vanaf de zijkant naar binnen en loste een hard schot op het doel van DWSM waar de keeper alle geluk had dat hij deze bal van richting kon veranderen. Na nog enkele mogelijkheden viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een snelle tegenaanval wist DWSM de stand op 5-2 te brengen. De 6-2 leek daarna gescoord te worden door Jeffrey Renzenbrink maar hij verzuimde dit te doen.

Buitenspel doelpunten
Nadat eerder een doelpunt van DWSM wegens buitenspel was afgekeurd volgde er twee van AURORA die wegens buitenspel werden afgekeurd. Koen Huisman en Jordi Vormer wissen de bal in het doel te krijgen maar beide keren keurde de scheidsrechter de doelpunten af. Invaller Thijs Mulder was daarna dichtbij een doelpunt maar zijn kopbal verdween rakelings over de kruising. De wedstrijd werd daarna zonder noemenswaardig heden uitgespeeld.
De ploeg had zich met deze overwinning knap hersteld en hopelijk wordt de opgaande lijn voor de volgende wedstrijd tegen buur SV ODIJK voortgezet.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
9) 1-0 Roel Oudshoorn
25) 2-0 Jordi Vormer
35) 3-0 Jeffrey Renzenbrink
43) 3-1
47) 4-1 Milton van Dam
49) 5-1 Koen Huisman
60) 5-2

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Matthijs Koot, Bas de Bruin (44. Pepijn van der Poel), Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Hans Meijer (15.Koen Huisman), Bobby van Dijk, Milton van Dam (71. Thijs Mulder). Roel Oudshoorn, Jeffrey Renzenbrink, Jordi Vormer.