Afdrukken

Verslag ODIJK 1 - AURORA 1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

ODIAURODIJK 1 – AURORA 1 1-3
Zaterdag 15 oktober 2022

Een Krommerrijn wedstrijd tegen SV ODIJK stond er vandaag op het programma. De stand op de ranglijst doet vermoeden dat ODIJK in het voordeel zou zijn maar deze derby’s kunnen totaal anders uitpakken.

Voor trainer Conner van der Werf was het zijn eerste Krommerijn-Derby en had zich van te voren goed laten informeren en ingeleefd. De technische staf had tijdens de trainingen van afgelopen week het team op scherp gezet. Het betaalde zich uit wat AURORA was in een gelijk opgaande eerste helft de betere ploeg in de tweede helft. Na afloop was de vreugde dan ook erg groot bij het team van AURORA en haar supporters.

Vuurwerk en rood/witte rook
Bij het betreden van het veld door de beide elftallen barste het vuurwerk los. Ook de rood-witte rookwolken zorgde voor een fraaie ambiance. Nadat de rookwolken waren opgetrokken en de pupil van de week zijn doelpunt had gemaakt kon de wedstrijd beginnen.
Aftasten was het in de beginfase waar zowel ODIJK als AURORA kansen kregen welke nog geen doelpunten opleverden. Bij een schot van ODIJK in de korte hoek moest keeper Jesse Nomden gestrekt naar de hoek om het gevaar te keren. Aan de ander kant viel het eerste doelpunt voor AURORA. Uit een voorzet kon Jordi de Vormer de bal via een verdediger van ODIJK in het doel koppen. De Odijkse keeper probeerde vergeefs de bal nog uit de kruising te slaan maar dat lukte niet. De vreugde aan AURORA zijde was van korte duur. Nadat eerst Pepijn van der Poel een schot voor de doellijn wist weg te trappen viel kort daarna de gelijkmaker door Stijn Coffeng. Een tegenslag voor AURORA dat direct met succes de aanval zocht. Uit een voorzet kopte een verdediger van ODIJK met een fraaie kopbal de bal langs zijn eigen doelman in het doel.
Met de stand 1-2 werd er gerust.

Lange ballen
Uit de kleedkamer gekomen was AURORA direct gevaarlijk. Koen Huisman en Jeffrey Renzenbrink hadden de mogelijkheid om te scoren maar vonden de Odijkse keeper op hun weg. Deze moest wel capituleren bij het derde doelpunt van AURORA. Een ingooibal van Pieter-Dirk Zuijderduijn werd met het hoofd verlengd door Roel Oudshoorn waarna de inkomende Jordi Vormer de bal in het doel kon koppen. Daar waar AURORA met combinaties over de grasmat kansen wist te creëren deed ODIJK dat ineens met het spelen van de lange bal. Dit kwam hun spel niet ten goede want de meeste ballen werden een prooi voor de verdedigers van AURORA. Ook in deze fase kreeg AURORA kansen maar de Odijkse keeper voorkwam dat Koen Huisman en Jeffrey Renzenbrink succes hadden. Uit stilstaande situatie probeerde ODIJK iets terug te doen en had bijna succes bij een vrije trap die rakelings aan het doel van Jesse Nomden voorbij ging. Allen op de keeper af verzuimde Pieter-Dirk Zuijderduijn te scoren en kort voor tijd probeerde Bobby van Dijk de bal achter zijn standbeen langs de keeper te schuiven maar deze wist dat te voorkomen. In de blessure tijd gebeurde er geen noemenswaardige dingen meer en kon AURORA feest vieren. Een verdiende overwinning zo was te horen van zowel Odijkse als Werkhovense supporters die de 3e helft konden genieten van de Oktoberfestiviteient in het clubhuis van Odijk.

Wedstrijd foto’s klik hier.

Scoreverloop:
24) 0-1 Jordi de Vormer
28) 1-1 Stijn Coffeng
35) e.g.
64) 1-3 Jordi de Vormer

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, Matthijs Koot, Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Pieter-Dirk Zuijderduijn (87. Tjerk Middelkoop), Bobby van Dijk, Milton van Dam (45. Koen Huisman), Roel Oudshoorn, Jeffrey Renzenbrink, Jordi de Vormer (89. Thijs Mulder).