Afdrukken

Verslag JONATHAN JO19-1 - AURORA JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag  29 oktober 2022 (Competitie)

Logo  4- 3  Logo AURORA kleur 1 klein
JONATHAN JO19-1  vs AURORA JO19-1
10e en 20e (penalty) 1e helft
 3e Lucas, 31e Steijn
Ruststand                                            02 - 2                                           
62e en 63e   2e helft
 73e Boris
Eindstand 4 - 3   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JO19 VERLIEST, GELIJKSPEL WAS MINIMAAL TERECHT GEWEEST:

Vandaag was het begin van de tweede fase, oftewel de start van de competitie. Doordat we eerste in de bekerpoule geworden zijn, spelen we de competitie in de tweede klasse, wat alweer enige jaren geleden was dat onze mannuh daar voor het laatst in hadden gespeeld. Een knappe prestatie dus en ook een mooie uitdaging om te kijken hoever we in deze tweede klasse kunnen komen. Jonathan uit was dan ook gelijk een flinke klus om daar met en goed resultaat weg te komen. Een aantal spelers kwamen later omdat die met de JO15 mee deden en alleen Martin was afwezig, verder was iedereen fit.

Onder ideale omstandigheden, met zomerse temperaturen op deze eind oktober dag, begonnen we aan de wedstrijd. Tygo had de plaats van Martin rechtsachter ingenomen en Steijn begon op de rechtsbuitenpositie, waar Tygo vaak speelt. Het middenveld werd bezet door Lucas rechts, Steven pnv, en Tijn links. Dat draait de laatste weken best aardig, en met de power van Steven erbij was het de bedoeling om de gasten direct onder druk te zetten. Dat ging eigenlijk direct al goed, met goed combinatievoetbal drukte we de gasten ver terug op eigen helft en het eerste de beste schot net buiten het strafschopgebied, werd door Lucas prachtig in de kruising gejaagd. Een perfecte opsteker zo in het begin van de wedstrijd.
Na deze snelle opsteker, bleven we domineren, maar de eindpass was in deze fase erg slordig. Daar maakte Jonathan dan ook goed gebruik van, want nadat ze van de schrik waren bijgekomen, kwamen ze dan ook beter in de wedstrijd. Hun positiespel, was prima, er was binnen het team veel beweging zonder bal en op de flanken liepen een paar razendsnelle spelers die het ons erg lastig maakte. Het was dan ook al een paar keer dat we net op tijd dat we een doorgebroken speler konden afstoppen, maar vooral bij balverlies aan onze kant waren we veel te traag in de omschakeling, waardoor onze verdedigers vaak tegen een of twee man meer situatie kwamen te staan. In de 10e minuut was het dan ook raak, toen bij balverlies aan onze kant, Jonathan gelijk de bal dwars door het midden wist te spelen en zo hun spits in stelling bracht, die onze verdedigers ook net te snel af was en door miscommunicatie tussen de keeper en laatste man wist te scoren. Een kleine domper was dit wel, omdat we Jonathan door eigen falen te makkelijk aan een doelpunt hielpen. Gelukkig bleven we kansen creëren en het spel golfde dan ook op en neer, waarbij opviel dat wanneer wij in balbezit waren de gasten er veel korter en feller op zaten waardoor we zeer kwetsbaar waren in de omschakeling. Halverwege de eerste helft waren we weer veel te nonchalant en nu verloren we op de linker kant te eenvoudig de bal. Hun snelle rechtsbuiten vloog ons 16-meter gebied binnen en door een lichte touche van Boris, was het de scheids die resoluut naar de penaltystip wees en zo kon Jonathan dit tweede cadeautje gretig uitpakken. Je weet gewoon dat bij een uitwedstrijd zo’n lichte overtreding de bal op de stip gaat, dus we hameren er altijd op om zoveel mogelijk te voorkomen dat je aan de noodrem moet trekken en al helemaal niet binnen de beruchte lijnen! Het gaf duidelijk het spelbeeld aan, dat we aan de bal best aardig bezig waren, maar bij balverlies, wat te vaak gebeurde, we niet bij de les waren. Misschien toch onder de indruk van Jonathan? Toch bleven we voetballen en bleven positief naar elkaar wat gelijk weer resulteerde in het vast zetten van Jonathan. Na die penalty hadden ze weinig meer in te brengen in de eerste helft en het was na dik een half uur spelen, een prachtige steekpass van Steven die Steijn in stelling bracht. Na goed doorgaan van Steijn wist hij zich vrij te spelen en kwam een op een te staan met de keeper. Koelbloedig wist hij de keeper te poorten en zo de gelijkmaker op het bord te zetten. Tot aan de rust zat er nog meer in voor ons, maar de eindpass en de scherpte was er net niet vandaag, dus zo gingen we met een gelijke stand aan de thee.

De tweede helft golfde weer aardig op en neer. Het was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, waarbij Jonathan, veel bewegelijker was en agressiever druk op ons wist te zetten. Wij hadden daar tegenover weer de beste kansen in die beginfase van de tweede helft. Het was Ilaj die een vrije trap bijna binnen wist te schieten, maar helaas spatte de bal uiteen op de lat en wist de keeper de bal nog net tot corner te verwerken. Omdat Leon het zwaar had tegen hun snelle rechtsbuiten, kwam in de 60e minuut Sverre hem vervangen. Ook kwam Lars erin om weer wat snelheid en frisheid op de rechtsbuiten positie te brengen en ging Steijn eraf. Met deze omzetting werd hun rechterflank lam gelegd, omdat Sverre uitstekend de snelle rechtsbuiten in de tang had en Lars hield met zijn snelheid en behendigheid hun linksback flink bezig en wist een paar keer goed door te komen. Het noodlot sloeg echter toe, halverwege de tweede helft waren we het een paar minuten helemaal kwijt en binnen twee minuten wist Jonathan, recht door het midden, twee keer bij ons te scoren. Totaal onnodig weer en ook zwaar tegen de verhouding in, gaven we in twee minuten tijd de wedstrijd weg. Met nog circa 25 minuten te spelen, zakte het geloof bij de meeste spelers in de schoenen. Nu was het zaak de boel bij elkaar te houden om te voorkomen dat we met een monsterscore zouden verliezen. Gelukkig hadden we elkaar na een paar minuten er weer bovenop geholpen en probeerden we weer aan aanvallen toe te komen. Het was Boris, die de tweede helft op 10 was gaan spelen, die met nog een klein kwartier op de klok, op rechts doorkwam en zijn messcherpe voorzet, verdween tot ieders verbazing achter de keeper langs in het doel. Uit het niets was de aansluitingstreffer gemaakt en was het geloof er weer om er minimaal een zeer terecht gelijk spel uit te halen. Om dit doel kracht bij te zetten, maakte Chris de laatste 10 minuten plaats voor Steijn die in deze laatste fase als extra aanvaller erbij kwam. Achter speelden we dus een op een en nu was het alle ballen naar voren, in de 16 meter pompen en hopen dat die erin zou vallen. Voor Jonathan was het pompen of verzuipen en zij zette alle zeilen bij om een doelpunt te voorkomen. Met veel kunst en vliegwerk hielden de gasten het doel dicht. We waren nog een keer of vier dicht bij de gelijkmaker, maar helaas voor ons floot de scheids na precies 90 minuten af en was de eerste nederlaag een feit. Ondanks de vele wissels en tijdrekken, was het de scheids er alles aan gelegen, om de drie punten in Zeist te houden en dan ook geen seconde extra erbij te trekken. Uiteindelijk hadden we ons vandaag zelf veel te kort gedaan, en kunnen we van deze wedstrijd veel leren voor de komende periode. In ieder geval zijn we met veel strijd en passie net ten ondergegaan en gaat dat de komende wedstrijden dik in orde komen!

Mannuh gefeliciteerd!!

Opstelling: Luuk, Tygo, Leon,(60e Sverre)  Chris ( 80e Steijn) Boris, Lucas, Steven, Tijn, Steijn,( 60e Lars), David en Ilaj.  

Jonathan 1

Jonathan 2

Jonathan 3

Jonathan 4

Jonathan 5

Jonathan 6