Verslag PATRIA 1 - AURORA 1

PATAURPATRIA 1 – AURORA 1 1-1
Zaterdag 5 november ‘22

Na de kansloze nederlaag van afgelopen week thuis tegen VVJ stond de uitwedstrijd tegen het hoger geplaatste PATRIA uit Zeist op het programma.

De laatste keer dat AURORA tegen PATRIA uitkwam was in het seizoen ’10-’11 waar AURORA met grote cijfers wist te winnen (1-15) tegen het toen al gedegradeerde PATRIA. Zover zou het vandaag niet gaan komen want de selectie van PATRIA ziet er veel sterker uit dan toentertijd.

AURORA kwam op een zeer gewenste vroege voorsprong nadat PATRIA eerst nog keeper Jesse Nomden getest had. Een mooie aanval over de rechterkant waar Koen Huisman een voorzet afleverde op Milton van Dam. Milton kapte zijn verdediger uit en bracht Jeffrey Renzenbrink in stelling. Op zijn geplaatste schot laag in de hoek was de Zeisterste keeper kansloos. Een mooie opsteker voor AURORA dat even later opnieuw een grote kans kreeg. Een gevaarlijke voorzet van Koen Huisman op Jeffrey Renzenbrink kon net op tijd worden weggetikt door een verdediger van PATRIA. Daarna kreeg de thuisclub kansen en moest AURORA terug in de verdediging. Keeper Jesse Nomden keepte een aantal keren achter elkaar zeer attent en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Tegen het einde van de eerste helft was Roel Oudshoorn dichtbij een treffer. Net voordat hij op doel wilde schieten kon een verdediger met en uiterste inspanning voorkomen.

PATRIA begon scherp aan de tweede helft. Het eerste schot ging rakelings over het doel van keeper Jesse Nomden en bij het tweede schot was het raak. Keeper Jesse Nomdem wist het schot nog te keren maar de rebound werd alsnog in het doel gekopt. PATRIA wilde doordrukken maar AURORA creëerde ook genoeg kansen waardoor het oppassen geblazen was achterin bij PATRIA, Jordi de Vormer stichtte een aantal keren voor gevaar voor het doel van PATRIA. De thuisploeg kreeg een hele grote kans nadat verdediger Pepijn van der Poel de bal verkeert beoordeelde en een aanvaller van PATRIA daarna keeper Jesse Nomden wist te omspelen. Zijn schot op het lege doel ging echter naast tot grote opluchting van AURORA. Direct daarna was het Steven Pronk die rand 16 meter hard over het doel PATRIA schoot. Even leek het dat AURORA de winst ging pakken. Een vrije trap van Bobby van Dijk werd door Roel Oudshoorn op de paal gekopt waarna deze weggewerkt kon worden. Ook Jordi de Vormer kreeg nog een mogelijkheid maar kwam een voetlengte te kort om de bal binnen te glijden. Laatste kans was voor de spits van PATRIA die zijn hard ingeschoten bal via de bovenkant van de lat achter het doel zag verdwijnen.
Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag.

Wedstrijdfoto's kijk hier.

Scoreverloop:
9) 0 -1 Jeffrey Renzenbrink
49) 1-1

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Thijs Mulder, Bas de Bruin (63. Pepijn van der Poel), Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Koen Huisman, Bobby van Dijk, Milton van Dam (60. Steven Pronk), Roel Oudshoorn, Jeffrey Renzenbrink, Jordi de Vormer.