Verslag AURORA 1 - SAESTUM 1

AURSAEAURORA 1 - SAESTUM 1 3-0
Zaterdag 12 november 2022

Koploper SAESTUM uit Zeist kwam vandaag naar Werkhoven met de intentie om alvast een voorschot te nemen op de eerste periodetitel. Bij winst zou dit zo goed als zeker een feit zijn.

Het team van AURORA was er echter op gebrand om dit te verhinderen. Trainer Conner van der Werf had een paar mogelijkheden gezien om SAESTUM “pijn” te doen. Op zijn dinsdagavondtraining was hij verhinderd en nam trainer Winfried Berendsen (2e elftal) de honneurs waar. Na de training van donderdagavond legde Conner zijn plan uit aan de selectie en daar spraak veel vertrouwen uit.

Bij SAESTUM ,waar oud AURORA trainers Gerard Pouw en Henne Florie, momenteel met groot succes werkzaam zijn, straalde bij aankomst op het sportpark het zelfvertrouwen ervan af. Lekker ontspanen begon SAESTUM aan de wedstrijd. Het wist AURORA diep op haar eigen helft vast te zetten. De balvaardige spelers van SAESTUM creëerde veel kansen maar kwamen niet tot score mede omdat keeper Jeese Nomden in een uitstekende vorm stak en dit ook etaleerde. Het wachten was op een doelpunt van de bezoekers maar dat gebeurde niet in het eerste half uur van de wedstrijd. Het was AURORA dat vanuit een counter op voorsprong wist te komen. Koen Huisman ontsnapte aan de aandacht van zijn verdedigers en kon zomaar alleen richting het Zeisterse doel dribbelen. Met een mooi geplaatst schot passeerde hij een verbaasde Zeisterse keeper. Hoe kon zoiets gebeuren moet hij zich afgevraagd hebben. Zijn verdedigers hadden tot die tijd niet veel problemen ondervonden en hij had zelf tot die tijd geen noemenswaardig keperswerk te doen gehand. AURORA had hier maling aan en vierde samen met de supporters dit doelpunt uitbundig.
SAESTUM ging daarna voor een snelle gelijkmaker maar vond een stugge verdediging en een uitstekend keepende Jesse Nomden. Centrumverdedigers Denzel van ’t Klooster en Bas de Bruin samen met de backs Thijs Mulder en Folkert de Jong hielden hun hoofd koel en verdedigde als of hun leven ervan afhing tot grote onmacht van de aanvallers van SAESTUM.

Beginnend aan de tweede helft kreeg SASTUM grote kansen maar opnieuw hield keeper Jesse Nomden zijn doel schoon in soms wel hele gevaarlijke situaties voor zijn doel. Doordat SAESTUM steeds meer naar voren ging kreeg spits Koen Huisman met zijn snelheid een paar keer aardige mogelijkheden. Na een uur spelen ging het bijna helemaal mis in de verdediging van SAESTUM waar een speler van SAESTUM de bal bijna in eigendoel werkte. De eerste nerveuze plekken achterin bij de Zeiterse ploeg werden zichtbaar en AURORA rook ineens haar kansen. Het duurde dan ook niet lang dat Koen Huisman vanaf eigen helft zijn verdedigers de hielen liet zien de keeper omspeelde en de 2-0 aantekende. Gewaarschuwd waren de Zeisterse verdedigers maar moesten lijdzaam toe zien dat enkele minuten later Koen Huisman opnieuw alleen op de keeper af kon gaan. Dit keer wist de keeper met zijn voet een 3-0 nog te voorkomen maar AURORA had helemaal geen ontzag meer voor de koploper. Alhoewel SAESTUM de betere spelers heeft knokte AURORA voor iedere bal en met succes. Aanvoeder Roel Oudshoorn schoot na een prima aanval de bal net over het doel waarna aan de andere zijde SAESTUM een vrije trap net over de lat zag verdwijnen. Doordat SAESTUM steeds meer naar voren liep kreeg invaller Tjerk Middelkoop twee hele grote kansen. Ook hij kreeg net als Koen Huisman veel vrijheid en kon ook zomaar op de keeper afgaan en erger wist te voorkomen. In een laatste poging om te scoren wist een SAESTUM speler de achterlijn te halen maar zijn voorzet werd keurig geblokt door Denzel van ’t Klooster. SAESTUM dat in de slotminuten lijdzaam ook nog moest toezien dat Tjerk Middelkoop zijn kans greep en de 3-0 wist te maken ging na het laatste fluitsignaal gedesillusioneerd van het veldl.
Groot applaus viel ten deel aan de spelers en staf van AURORA dat zich naar deze geweldige overwinning had weten te werken. Na afloop was de feestvreugde in en rondom het clubhuis dan ook erg groot.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
27) 1-0 Koen Huisman
67) 2-0 Koen Huisman
90) 3-0 Tjerk Middelkoop

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Thijs Mulder, Bas de Bruin, Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Pieter Dirk Zuijderduijn (64. Steven Pronk), Koen Huisman (80. Tjerk Middelkoop), Roel Oudshoorn, Jeffrey Reanzenbrink (73. Roy Beemer), Jordi de Vormer.