Afdrukken

Van de schrijvende supporter.

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Vandaag zaterdag 12 november  was de wedstrijd Aurora-Seastum in het stadion van Werkhoven. Sinds dat ik gestopt ben als keeperstrainer en scheidrechter heb ik alle tijd om diverse wedstrijden te bezoeken. Ik doe dat samen met oud werkhovenaar , oud speler Richard van Zanten. Paar dagen voor het weekend spreken we dan af naar welke wedstrijd we gaan op de zaterdagmiddag.

We wonen allebei in wijk bij Duurstede . Meestal haalt Richard mij op om eerst een lekker bak koffie te vatten voordat we naar Werkhoven afreizen. Het was niet zo moeilijk naar welke wedstrijd we zouden gaan , want CDW moest helemaal in Dieren voetballen wat gewoon te ver weg is, omdat we liever in de kromme rijn streek blijven.

Seastum wordt op dit moment getraind door Gerard Pouw en Henne Florie die allebei in verleden hebben als trainer bij Aurora dus deze wedstrijd had een speciaal tintje. Seastum is de koploper dus iedereen van Seastum dacht van dit wordt wel een nulletje of 6 wat ik van de supporters van Seastum hoorde. Ik zei nog tegen mijn maat dat zij een keer gaan verliezen en dat dat misschien wel vandaag gaat gebeuren. Is altijd makkelijk gezegd achteraf, maar vraag maar na bij ons volgende bezoek aan Aurora. Vandaag hadden we een goede scheids en liet veel doorgaan wat deze wedstrijd nodig had. Aurora stond achterin als een huis en loerde op de counter. Dat resulteerde voor rust voor  een 1-0  ruststand. Moet echt de complimenten geven aan Aurora betreft de instelling vandaag , zelfs de trainer was tijdens de wedstrijd constant aan het coachen wat de jongens op de been hield.

In de rust gaan we meestal aan de stamtafel zitten in de kantine samen met Bertus van der poel en van der Linden en bespreken wat er allemaal gebeurd is in Werkhoven. Is altijd heel gezellig.

In de rust bespraken we van houdt aurora dit vol om met dezelfde instelling de tweede helft in te gaan. Aurora hield dit vol en de tweede goal was een kopie van de eerste en zo stonden we met 2-0 voor. Vanaf de tweede ring werd al gezongen van “ Henne neem je rotzooi mee” en zo werd het nog spannend maar Aurora hield stand ook door goed keeperswerk en tegen de verhouding in werd het zelfs 3-0 voor Aurora. Onze middag kon niet meer kapot en na het laatste fluitsignaal bleven we nog even om even bij te kletsen met iedereen wat ook heel gezellig was. Ondanks dat we er niet meer wonen blijft dit toch de leukste club van de omgeving. Is het voetbal niet goed dan hebben we altijd een gezellige middag gehad  want we kennen iedereen.

We gingen met een goed gevoel en mooie verhalen weer terug naar Wijk bij Duurstede en tot de volgende wedstrijd.