Verslag DELTA SPORTS '95 JO19-3 - AURORA JO19-1

Zaterdag  12 november 2022 (Competitie)

Logo DS  2 - 3  Logo AURORA kleur 1 klein
DELTA SPORTS '95 JO19-13 vs AURORA JO19-1
  1e helft
 31e Steijn
Ruststand                                            0 - 1
52e en 94e   2e helft
 77e David, 80e Chris
Eindstand 2 -  3

KNAPPE OVERWINNING JO19 BIJ DELTA SPORTS:

De derde competitiewedstrijd stond alweer op het programma. Bij de buren in Houten wilden we de stijgende lijn, na de winst vorige week thuis tegen IJ.F.C., doorzetten. Afwezig waren, Boris, Sverre en Wouter. Om toch voldoende wissels te hebben, completeerde Chirs verder het team. Lucas en Tijn waren niet okselfris, dus was het wel prettig om voldoende wissels te hebben.

Het was deze 12e november bijna zomer, onder een heerlijk zonnetje en een graad of 16 trapte we rond kwart voor twee af. Direct namen wij het initiatief en drukte Delta ver terug op hun eigen helft. Tygo was vandaag gelegenheids linksback en Lars stond rechtsbuiten. Met vaak mooie combinaties, wisselend opgezet door Lucas of  David die vandaag op 10 speelde, probeerden we snel afstand te nemen van de gastheren. Het was voor Delta dan ook pompen of verzuipen in die beginfase. Kansen waren er voldoende, met ballen op de lat en twee keer op de paal, hadden we binnen een kwartier al dik voor kunnen staan, maar steeds was het dus net niet. Ook zat de keeper er een paar keer goed tussen dus bleef het lang gelijk. Ondertussen was het ook bij ons oppassen, want na een minuut of 20 wist Delta te scoren en een paar minuten daarna scoorde ze weer, alleen in beide situaties was het buitenspel. Waarbij het in de tweede situatie, kantje boord was, van net wel of net niet buitenspel. Hoe dan ook we waren weer wakker en gewaarschuwd. Want ondanks dat we dik voor hadden moeten staan, had het zomaar anders kunnen zijn en dan krijg je toch plotseling een andere wedstrijd. Gelukkig herpakten wij ons weer na deze plaagstoten van Delta en Tijn die weer erg goed bezig was. Tijn wist Steijn in de diepte aan te spelen en Steijn ging goed door, speelde zijn directe tegenstander uit en wist, een op een met de keeper fraai te scoren.  Met nog een klein kwartier op de klok, moest dat de gewenste rust in het team terug brengen, maar gek genoeg, werd ons spel rommeliger en vooral bij balverlies, waren we te afwachtend, waardoor Delta er nog een paar keer gevaarlijk kon uitkomen. Met een minimale voorsprong gingen we de rust in.

De tweede helft zouden we toch uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat mee naar huis te nemen. Lucas was in de eerste helft al na een minuut of 10 met knieklachten uitgevallen en Matti was er voor hem ingekomen. De tweede helft, zetten we de boel iets anders, met David meer in de spits en Tygo op rechtshalf. Zo probeerde we meer creativiteit in ons aanvalsspel te krijgen. Toch bleef ons spel, ook in de beginfase van de tweede helft, erg rommelig en Delta werd dan ook gevaarlijker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Toch wisten ze weinig uitgespeelde kansen te creƫren en als ze er al doorheen kwamen, dan kwamen ze Luuk op hun weg tegen. Het was dan ook een afstandsschot waar Luuk geen antwoord op had en zo kwamen de gastheren binnen het eerste kwartier in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Dat was een fikse domper, dit zat er al langer aan te komen. Door ons slordige spel riepen we dit over ons zelf af. Na deze gelijkmaker ging het spel gelijk op met kansen over en weer. Vooral de eindpas was bij ons weer te slordig, dus zou het echt van een individuele actie moeten komen om het verschil te kunnen maken. Langzaam konden we de druk weer opvoeren en zo kregen we een handvol corners achter elkaar, maar geen enkele corner leverde succes op een corner aan de andere kant werd er juist bijna ingekopt en zo ontsnapten we aan een achterstand. Het was David die zijn directe tegenstander in het laatste kwartier zijn hielen liet zien en alleen afging op de keeper. Dit soort kansen hoef je David maar een keer te geven, want deze zitten vrijwel altijd. Zo kregen we toch de verdiende voorsprong in de eindfase van de wedstrijd. Delta ging dan ook alles op alles zetten om in ieder geval nog een punt aan deze sportieve wedstrijd over te houden. Daardoor kregen wij de nodige ruimte en vlak na onze tweede treffer, was het Chris die nu wel succes had met zijn actie en koelbloedig van dichtbij de 1-3 op het bord wist te zetten. Nu kregen wij kans op kans, omdat Delta alles of niets speelde, maar wij wisten met al deze ruimte niet goed om te gaan en verspeelden te veel kansen om nu definitief met Delta af te rekenen. De 90 minuten waren verstreken en ver in blessuretijd kreeg Delta nog een corner, hun keeper ging ook mee naar voren en vanuit de kluts vloog de bal erin en hadden ze de aansluitingstreffer alsnog gemaakt. De tijd was evenwel te kort om nog een resultaat te halen. Sterker nog, in de absolute slotfase, gingen wij met drie man tegen een verdediger op jacht naar ons vierde doelpunt, maar door ongelofelijk geklungel, verloren deze drie de bal aan die ene verdediger en was weer een 100% kans teniet gegaan. De scheids was er in de 96e minuut kennelijk ook klaar mee en floot voor het einde. Zo pakten we ook in de derde wedstrijd de volle winst en mogen we volgende week thuis tegen Sterrenwijk deze stijgende lijn verder oppakken. Helaas is onze sterkeeper Luuk er dan niet bij!

Mannuh, gefeliciteerd!!

Opstelling: Luuk, Martin, Leon, Chris, Tygo, Lucas, ( 10e Matti),( 60e Rens), Tijn, David, Lars, (55e Chris) Steijn en Ilaj.

DS 1

DS 2