Van de schrijvende supporter.

shirt CDN 2

Zaterdag 19 november ’22 moest Aurora de lastige uitwedstrijd tegen FC Driebergen spelen. Vroeger heette deze club CDN en hadden bijna dezelfde shirts als aurora. Zij hadden rood en wit in blokken en Aurora zeg maar dezelfde als de Feyenoord shirts. FC Driebergen speelt nu zeg maar in bijna dezelfde als het nationale team van Argentinië .

Zoals op de foto is te zien waren er weer veel supporters mee gekomen uit Werkhoven en waren de hoge banken langs het veld zeer goed bezet. Ben zelf maar blijven staan waardoor ik me goed kon bewegen om beetje warm te blijven. Volgens mij zat er stoelverwarming op deze lange bank en hadden ze deze uitgezet na de rust want als je de foto bekijkt stonden ze en niemand zat meer op deze banken. De club moet toch een beetje de energie in de gaten houden nu deze zo duur is. We zaten en stonden wel lekker in het zonnetje die 5 minuten voor tijd aan de overkant achter de tribune verdween en we eindelijk alles goed konden zien waardoor het ook gelijk kouder werd. Wat ik mooi vond van deze club, dat waar we ook spelen er altijd meer toeschouwers zijn van Aurora dan van de tegenstanders. Denk ook dat de selectie dit zeer waardeert en we allen 1 zijn.

Bij de rust was het nog 0-0 , en had Aurora zeker met 1 of 2-0 voor kunnen staan betreft de kansen die ze kregen. Maar deze gingen er niet in en zoals vaak gezegd dan vallen ze aan de andere kant. Dus helaas verloren met 2-0, eigenlijk 1-0 want tweede goal was buitenspel maar de goed leidende scheids naam het vlagsignaal niet over van de grensrechter van Aurora. Al met al hadden we ( de supporters ) wel weer een gezellige middag gehad en gingen we weer huiswaarts naar moeders en de warme kachel. Ik was al weg maar Hans van Vugt van Driebergen schonk de supporters die na de wedstrijd  nog in kantine bleven 2 kannen bier als troost. Top gedaan Hans!!

Volgende week spelen we thuis de derby tegen Bunnik ‘73 die vandaag de eerste 3 punten van het seizoen binnen wist te halen dus in de winning moed zijn. Dit is een wedstrijd met veel sentimenten. Adriaan Groenen,de vanouds uit werkenhovense stukadoor, is daar de trainer en heeft vroeger ook bij Aurora gespeeld en bij Bunnik en was ook werkzaam geweest bij SV Odijk.

Voor mij precies hetzelfde, bij Aurora in jeugd gespeeld en toen mijn ouders moesten  verhuizen naar Bunnik ben ik ook maar bij Bunnik gaan spelen omdat ze in Werkhoven toentertijd ook goed in de keepers zaten. Aurora heeft altijd goede keepers gehad zoals, Dirk van Dijk, Robert Veldhuizen , Middelkoop, Kees Molenaar en Egbert Molenaar en niet vergeten Chris de Gier.

Ik speelde toen het eerste jaar bij Bunnik de eerste wedstrijd in het zesde en kregen we in de rust bier i.p.v. thee. Seizoen toen afgemaakt in het tweede die toen vierde klas KNVB voetbalde , dus hoger speelde dan het eerste. Daarna 7 jaar in eerste gespeeld bij Bunnik en daarna gestopt. En zoals jullie weten bij Aurora en Bunnik diverse jaren gewerkt als keeperstrainer. Dus voor mij volgende week denk weer een gezellige middag met oude bekenden en laten we hopen dat de punten in Werkhoven blijven. Volgende week kom ik weer met mijn maat van Zanten naar Werkhoven afreizen, die er vandaag er niet bij was omdat hij moest werken.

Tot de volgende keer.

Jeroen 1