Verslag FC DRIEBERGEN 1 - AURORA 1

DRIAURVerslag FC DRIEBERGEN 1 – AURORA 1 2-0
Zaterdag 19 november ‘22

Na de mooie overwinning van vorige week tegen koploper SAESTUM was het vanmiddag FC DRIEBERGEN dat op het programma stond. Met het gelijk aantal wedstrijdpunten zou AURORA een mooie stap richting een positie in het linker rijtje kunnen veroveren en dat gold dus ook voor de tegenstander van vandaag.

De start van AURORA was veel belovend want na 4 minuten spelen was het Koen Huisman die met een afstandsschot de lat trof. Jammer want zo’n vroege treffer geeft je als team vleugels. AURORA bleef kansen creëren maar deze konden niet worden omgezet tot doelpunten. Het moest ook uitkijken voor de tegenaanvallen van de thuisploeg maar keeper Jesse Nomden, die de laatste wedstrijden in een uitstekende vorm verkeerde, keepte ook nu weer voortreffelijk. Na een half uur spelen leek AURORA dichtbij een openingstreffer. Een vrije trap van Bobby van Dijk stopte de keeper de bal maar liet deze uit zijn handen vallen waardoor Roel Oudshoorn op het doel kon schieten. Zijn bal werd echter voor de doellijn geblokt door een verdediger. Kort daarna was er weer een vrije trap van Bobby van Dijk die de keeper opnieuw niet klemvast had waarna de rebound door Koen Huisman in het zijnet werd geschoten. Kort voor de rust was er gevaar voor het doel van de Driebergse keeper. Na een aantal mislukte pogingen wist Roel Oudshoorn uiteindelijk de bal op het doel te koppen. Op de doellijn wist een verdediger ternauwernood de bal net voor de doellijn weg te trappen en bleef de stand tot de rust 0-0.

Wat AURORA niet lukte kreeg DRIEBERGEN wel de 1-0 op het scorebord te krijgen. Een scrimmage voor het doel van AURORA was de inleiding waar AURORA de bal niet weg kon krijgen en uiteindelijk een speler van DRIEBERGEN met een halve omhaal de bal in het doel van AURORA wist te werken. Een opsteker voor de thuisploeg dat daarna gevaarlijker werd. AURORA was in deze fase slordig met het toespelen van de bal naar een ploeggenoot. Door het vele balverlies kreeg DRIEBERGEN enkele mogelijkheden maar het bleef bij een schot dat over het doel verdween en een schot dat op de kruising belandde. Met een flink aantal wissels probeerde trainer Conner van der Werf het tij te keren. AURORA drong wel aan maar de verdediging van DRIEBERGEN hield stand. Door het naar voren spelen ontstonden er grote ruimtes in de verdediging van AURORA dat op jacht naar de gelijkmaker dit risico wel moest nemen.. In de slotfase maakte de thuisploeg hier dankbaar gebruik van door de 2-0 te scoren. Vlagsignaal voor buitenspel werd door de scheidrechter genegeerd en kende het doelpunt goed. Uit de “VAR” beelden die AURORA tot zijn beschikking had bleek er wel degelijk dat er sprake van buitenspel was.
Jammer want de verhoudingen tussen de teams verschilde niet zo erg veel maar DRIEBERG werd de gelukkige winnaar.

Wedstrijdfoto's klik hier.

Scoreverloop:
50) 1-0 Jelle van der Werf
90) 2-0 Sven Evers

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Thijs Mulder(78. Pepijn van der Poel) , Bas de Bruin (85. Max de Jong), Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Pieter-Dirk Zuijderduijn (45. Steven Pronk), Bobby van Dijk, Roel Oudshoorn, Jordi de Vormer, Jeffrey Renzenbrink (78 Matthijs Koot), Koen Huisman (78. Tjerk Middelkoop).