Verslag VOORWAARTS 1 - AURORA 1

VOOAURVOORWAARTS 1 – AURORA 1 3-1
Zaterdag 3 december ‘22

AURORA zit in een duidelijke neerwaartse spiraal, de derde nederlaag achter elkaar voor AURORA. Waar gaat dat heen?

De eerste minuten van de eerste en tweede helft waren desastreus voor AURORA dat de snelle achterstand niet meer te boven kwam. Aanvallend kon AURORA in de eerste helft totaal geen vuist maken. In de laatste fase knokte de ploeg wel voor een beter resultaat.

Koud op het Utrechterse veld keek AURORA al tegen een achterstand aan. AURORA spelers keken elkaar beduusd aan hoe dit mogelijk was terwijl de tegenstander elkaar feliciteerde met deze snelle openingstreffer. AURORA werd daarna ver terug gedrongen op haar eigen helft waardoor spits Koen Huisman nauwelijks bereikt kon worden. Van de zijkanten kwam ook te weinig gevaar om de verdediging van VOORWAARTS het lastig te maken. Na enkele kansen van de thuisploeg die geen doelpunten opleverde was de eerste serieuze kans voor Steven Pronk. Hij stond vrij voor het doel toen hij werd aangespeld maar treuzelde te lang waardoor deze toch wel beste mogelijkheid verloren ging. Op dat moment was er bijna en half uur gespeeld. Het werd 2-0 door een vernietigend schot van een aanvaller van VOORWAARTS waarop keeper Jesse Nomden geen schijn van kans had om de bal te stoppen. Kort voor rust leek het of AURORA de aansluitingstreffer kon maken. Vanuit een corner was het verdediger Denzel van ’t Klooster die de bal via de paal in de handen van de keeper kopte, die daarbij al het geluk van de wereld had. Met het koppie naar beneden vertrokken de AURORA spelers naar de kleedkamer voor de thee.

Na rust ontbrak opnieuw de scherpte bij AURORA want binnen een minuut lag de bal opnieuw in het doel achter keeper Jesse Nomden. Je zou denken dat bij aanvang van de eerste helft AURORA direct bij de les zou zijn bij aanvang van de tweede helft, niet dus!
Met een aantal wissels kon AURORA iets meer naar voren spelen maar de verdediging van VOORTWAARTS bleef te gemakkelijk overeind. Op advies van de Utrechtse grensrechter keurde de scheidsrechter een doelpunt van Roel Oudshoorn wegens buitenspel af. Het moet een millimeter geweest zijn dat op het blote oog niet te zien was maar de grensrechter duidelijk had geconstateerd. In de slotfase in een alles of niets poging kwam AURORA een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Schot van Jeffrey Renzenbrink werd gestopt door de keeper en Hans Meijer, die zijn eerste minuten na twee maanden blessureleed weer maakte, zag zijn schoten met de voeten gestopt worden door de keeper. Nadat Jordi de Vormer nog een kans gekregen had was het Denzel van ’t Klooster die goed doorging op een kansloze bal maar daarna toch fraai wiste te scoren. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. De weinige aanwezige supporters zochten teleurgesteld de warme kachel op om de verrichtingen van het Nedelands elftal te volgen. De winstpartij van ORANJE gaf aanleiding tot veel vreugde. Die vreugde hadden ze die middag ook graag gezien na de wedstrijd eerder die middag. Misschien volgende week?

Wedstrijdfoto’s klik hier,

Scoreverloop:
2) 1-0
38) 2-0
46) 3-0
90) 3-1 Denzel van ‘t Klooster

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel (45. Bas de Bruin), Matthijs Koot, Denzel van ’t Klooster, Folkert de Jong, Tjerk Middelkoop (45. Hans Meijer), Bobby van Dijk, Jordi de Vormer, Roel Oudshoorn, Koen Huisman (54. Jeffrey Renzenbrink), Steven Pronk.