Afdrukken

Verslag AURORA JO19-1 - KAMPONG JO19-1

Geschreven door Hoofdredactie op . Gepost in Voetbal

Zaterdag 3 december 2022 (Comp.)

Logo AURORA kleur 1 klein  3 - 1 Logo 
AURORA JO19-1 vs KAMPONG JO19-1
44e Ilaj
1e helft
6e
Ruststand                                            1 - 1                                           
70e Ilaj, 88e Chris
2e helft
 
Eindstand 3 - 1   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JO19 PAKT MET HARD WERKEN WINST TEGEN KAMPONG JO19-1;

Op deze druilerige en waterkoude zaterdagmiddag, speelde onze mannuh alweer hun zesde wedstrijd van de competitie thuis tegen Kampong. Omdat beide teams al vroeg op het veld stonden, werd besloten om eerder af te trappen, zodat iedereen voldoende tijd had om op tijd te zijn voor het Nederlands elftal, dat om vier uur tegen de VS zou spelen in de achtste finale van het WK. Zodoende trapten we om tien voor twee af.
Afwezig waren: David, Lucas, Steven en Wouter. Dat was natuurlijk een forse aderlating om deze vaste krachten te moeten missen, Chris hadden we erbij, zodat we toch met drie wissels aan de wedstrijd konden beginnen. Onze gasten hadden maar liefst 6 wissels!

Met al deze blessures moeten we de laatste weken steeds passen en meten en daar de opstelling mee aanpassen. Wat niet voor iedereen even leuk uitpakt, omdat ze dan noodgedwongen op andere posities moeten spelen, wat niet direct hun favoriete plek is en wat ook te zien is in de automatismen en het spel. Los van deze problemen, zien we de laatste weken, dat we in de omschakeling erg kwetsbaar zijn en daardoor vaak onnodig tegen doelpunten aanlopen. Ook vandaag hadden we dat besproken en afgesproken daar extra aandacht aan te besteden. Hoe anders dat in de praktijk kan uitwerken was vandaag ook weer zichtbaar. Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, Kampong probeerde aan te dringen, maar wij konden daar prima onderuit voetballen. Na een kleine vijf minuten probeerde wij een aanval op te zetten via de rechterflank, de voorzet werd door de verdediging van Kampong weggewerkt en met een lange lik naar voren geschoten. Onze laatste man, op dat moment Chris, schatte deze uithaal verkeerd in, waardoor de bal een meter of vijf achter hem neerkwam. De snelle spits van Kampong had dit in de smiezen en pikte de bal achter Chris op en stoomde moederziel alleen op keeper Luuk af. De spits was wel al scherp aan het begin van de wedstrijd en ronde deze buitenkans koelbloedig af. De Sint gaf dus al vroeg in de wedstrijd en geheel onnodig een cadeautje weg! Ongelofelijk zonde, dat we steeds weer op kinderlijke wijze de doelpunten weg geven. Hoe dan ook, de mouwen moesten dus al vroeg opgestroopt worden om na de nederlaag van vorige week, de punten in Werkhoven te houden. Gelukkig speelden we vanaf dat moment zorgvuldiger en gaven weinig kansen meer weg. In balbezit was het al met al, toch slordig en steeds te gehaast waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. Steeds als we een aanval opzette, strandde die weer in of rondom het 16-meter gebied bij de gasten. Er werd te weinig geschoten of er zat een voetje tussen of de keeper van Kampong kon redding brengen. Ook een aantal corners leverde helaas voor ons geen doelpunten op. Een keer wist Chris de vanuit een corner tegen de lat te koppen en had daarmee zijn fout kunnen rechtzetten, maar de lat zat dus dwars. Daar tegenover kon Kampong geen vuist maken en was nauwelijks echt gevaarlijk. Vlak voor de rust kregen wij weer een corner, en net voordat wij de corner wilde nemen, floot de scheidsrechter, voor een overtreding. Een speler van Kampong trok Steijn naar de grond, waardoor wij een penalty kregen en de speler van Kampong, met geel voor 10 minuten eraf kon. Dit buitenkansje liet Ilaj zich niet ontnemen, en hij schoot de penalty feilloos binnen zodat we met een 1-1 stand aan de rust konden beginnen.

De tweede helft, kwam Tygo erin voor Leon. Leon was al niet fit aan de wedstrijd begonnen en kon het desondanks nog volhouden tot aan de rust. Tygo ging dus als laatste man spelen, ook weer een positie waar hij normaliter niet staat, maar die hij met zijn snelheid wel goed kan invullen. Het spelbeeld was weer hetzelfde, onze mannuh hadden de bal en drongen aan maar konden geen gaatje vinden in de defensie van Kampong om tot scoren te komen. Na een klein kwartiertje, kwamen wij bijna op achterstand door een misverstand tussen de keeper en Tygo. De keeper gaf aan om op hem terug te spelen, Tygo die de bal had en dus terugspeelde, deed dit terwijl er toch een speler in zijn rug stond en daar bijna van kon profiteren. Hij onderschepte de terugspeelbal van Tygo nog wel, maar schoot gelukkig voor ons net naast. Anders hadden wij weer zomaar een doelpunt weggegeven. Na dit incident, kwam Kampong niet echt meer in het spel voor, het was afwachten op een treffer voor ons, maar het prima positiespel laat, door de vele blessures, wat te wensen over waardoor we te vaak niet tot afronden komen. Halverwege de tweede helft kwam Matti erin voor Lars en Rens voor Sverre. Matti ging op de voor hem onbekende positie, rechtsbuiten spelen en wij hoopten met zijn agressieve spel dat hij wellicht wat kon forceren in de defensie van Kampong. Matti kwam al direct een paar keer goed door, maar omdat hij stijf links is, kon hij zijn acties niet afronden met een schot of een goede voorzet geven. Net op het moment dat we Matti naar de linkervleugel wilde zetten, brak hij weer door de defensie van Kampong en nu kon hij de bal wel voorgeven, op de inkomende Ilaj. Ilaj wist met een hard schot zijn tweede van de middag te maken en zette ons daarmee op voorsprong. Direct na deze treffer posteerde wij Matti op links en ging Steijn vanaf de rechterflank spelen. Kampong haalde hun rechtsback eraf, omdat die, waarschijnlijk, in hun ogen de oorzaak was van de tegentreffer. Met nog een kwartier op de klok, ging Kampong wat opportunistischer spelen en probeerde zij met lange likken snel hun spitsen te bereiken. Maar met dit spel, werd het veld veel te groot en misten zij de aansluiting vanaf het middenveld. Dat betekende voor ons dat er weer meer ruimte kwam om te combineren en het was Ilaj en Steijn die al bijna de derde treffer konden maken. Ook Chris was dichtbij een doelpunt, vlak voor tijd was het dan inderdaad Chris die de bevrijdende 3-1 op het score bord wist te zetten en daarmee de winst veilig stelde. Met heel hard werken en het geloof in de goede afloop wisten onze mannuh de winst over de streep te trekken! Nog één wedstrijd voor de winterstop uit bij T Goy! 

Mannuh, gefeliciteerd, grote klasse en succes volgende wedstrijd!!

Opstelling: Luuk, Martin Leon,( 46e Tygo) Chris, Sverre, ( 65e Rens) Boris, Ilaj, Tijn, Lars( 67e Matti) Chris en Steijn.

Kampong 1

Kampong 2

Kampong 3

Kampong 4

Kampong 5