Verslag AURORA 1 - FOCUS '07 1

AURFOCAURORA 1 – FOCUS ’07 1 0-6
Zaterdag 10 december ‘22

De trouwe supporters van SV AURORA worden de laatste weken erg op de proef gesteld. Vooral in de thuis wedstrijden moet het lijdend toezien dat de tegenstanders met de winst en grote cijfers huiswaarts keren.

Zo ook vanmiddag weer waarin AURORA in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten 3 goals incasseert en de wedstrijd alweer gespeeld is.
Opstekers waren er natuurlijk ook. De wedstrijden tegen Saestum, Odijk en Patria waren voor de ploeg van trainer Conner van der Werf prima resultaten. Voetballend liet de ploeg toen zien dat het bij machten is om te winnen van clubs die hoog op de ranglijst staan. Echter van directe concurrenten lukt het zijn ploeg niet om die resultaten voor te zetten. De tweede seizoenshelft zal het erop aankomen dat AURORA zijn mannetje staat zowel in thuis- en uit wedstrijden. Dat zal geen gemakkelijke opgave gaan worden. Maar ga er dan wel voor en lever strijd, ‘Wij zijn AURORA”.

Zoals gezegd was FOCUS ’07 een maat te groot voor AURORA dat alleen de eerste 10 tot 15 minuten mee kon voetballen. Uitgerekend op het moment dat AURORA tijdelijk met 10 man speelde profiteerde de Culemborgse ploeg100% van deze situatie door de 0-1 binnen te schuiven. Pech voor AURORA dat enkele minuten later weer de deksel op de neus kreeg en tegen een 0-2 achterstand aankeek. Een counter van FOSCUS leverde kort daarna een derde treffer op en was de wedstrijd gespeeld. AURORA was na deze snelle treffers achter elkaar de weg kwijt en kon niet veel meer uitrichten of het moet het schot van Jeffrey Renzenbrink zijn geweest dat via de lat over ging. Waar iedereen kort voor rust de warme kachel opzocht kreeg AURORA kort voor het rustsignaal ook nog een vierde doelpunt tegen.

Alle goede bedoelingen van AURORA beginnend aan de tweede helft vielen in het water. Bij een afstandsschot van een FOCUS ’07 speler zeilde de bal buiten bereik van keeper Jesse Nomden in het doel. Bij een daarop volgende actie van Pieter-Dirk Zuijderduijn ging een verdediger van FOCUS in de fout en wees de scheidrechter naar de penaltystip. Jeffrey Renzenbrink trapte de strafschop via de onderkant van de lat die daarna over de doellijn weer in het veld belandde. Geen doelpunt volgens de scheidsrechter maar de beelden laten duidelijk het tegendeel zien. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ook niet goed waarneembaar was dat de bal de doellijn gepasseerd had.
FOCUS bleef daarna makkelijk overeind tegen de schaarse aanvalspogingen van AURORA. Een strafschop voor FOCUS kwam er tot overmaat van ramp ook nog bij waarna de 0-6 op het scorebord genoteerd kon worden.
Wat daarna gebeurde was onrealistisch maar wel de werkelijkheid. In plaats van het bejubelen van deze treffer leverde een speler en daarna de trainer van FOCUS ’07 commentaar op de scheidsrechter die daar niet van gediend was en zowel speler als trainer direct met een rode kaart liet weten dat ze konden vertrekken. Met nog een kwartier te gaan kon AURORA ook in deze fase geen treffers aan laten tekenen en moest zelfs Jesse Nomden kort voor het einde nog een fraaie redding verrichten om erger te voorkomen.
Zo eindigt de eerste helft van deze competitie voor AURORA op een positie welke tot directe degradatie zorgt. Hopelijk weet de ploeg het tij snel te keren in de tweede seizoenshelft
Dat moet tot de mogelijkheid behoren, AURORA! --KOM-ON AURORA GA ERVOOR!--

Wedstijdfoto's kijk hier,

Scoreverloop:
19) 0-1
21) 0-2
27) 0-3
44) 0-4
46) 0-5
75) 0-6

Opstelling AURORA:
Jesse Nomden, Pepijn van der Poel, (72. Hans Meijer) Matthijs Koot (14. Thijs Mulder), Bas de Bruin, Folkert de Jong, Pieter-Dirk Zuijderduijn (53. Tjerk Middelkoop), Bobby van Dijk, Denzel van ’t Klooster, Roel Oudshoorn, Jeffrey Renzenbrink, Jordi de Vormer.