De schrijvende supporter

ijsbaanZaterdag 10 december was de wedstrijd Aurora 1 - Focus 1. De avond ervoor werd Nederland op het WK uitgeschakeld door Argentiniƫ d.m.v. strafschoppen en een zeer op de hand van Argentiniƫ fluitende scheids. Om kwart over 1 was meneer van Zanten bij mij thuis om eerst een kop koffie te drinken met een heerlijke koek om daarna af te reizen naar de vergeten hoek Werkhoven.

In kantine namen we nog een bakkie en werd aan meneer van Zanten nog een Aurora sjaal verkocht die hij nog niet had in zijn collectie sjaals. We gingen weer naar onze vertrouwde plek langs de lijn en waren weer compleet bij elkaar. Van der Linden, Bertus Poel, Richard van Zanten en ondergetekende. Vandaag hadden we aan onze kant de grensrechter van Aurora in de eerste helft. Dat was Lucas  van Leeuwen die we op geen foutje konden betrappen. Hij vertelde wel dat hij tijdens de wedstrijd weg geroepen kan worden omdat Lucas zijn vrouw elk moment zou kunnen bevallen, dus had hij zijn telefoon op scherp staan. Bij ons groepje kwam na 5 minuten wedstrijd Kees de Bruin staan die normaal een stukje verder bij ons staat maar hij hoorde waarschijnlijk ons over voetbal praten en dacht die hebben er wel verstand van zoals Kees dat ook heeft. Kees had zijn tuinpak nog aan. Hij was aan het snoeien thuis en dacht van stop er even mee om even bij Aurora te gaan kijken (Kees was vroeger een mooie voetballer om te zien spelen wat ik me nog kan herinneren). Er werd ook nog gevoetbald, maar bij de rust stond het al 0-4 voor onze bezoekers uit Culemborg. Dus was er in de rust onder het genot van een kopje koffie een hoop te bepraten waar dit heen gaat. Er gaan er aan de onderkant 4 ploegen eruit en dat komt nu aardig dichtbij. Gelukkig was dit de laatste wedstrijd van dit jaar dus kunnen de spelers even tot rust komen om na de winterstop er weer fris tegenaan en de nodige punten te pakken. De wedstrijd werd met 0-6 verloren. Zij nog tegen Kees dat de spelers beter konden gaan helpen snoeien i.p.v. de tweede helft te spelen want de tweede helft was niet om aan te zien en ook de scheids hier aan mee deed om diversen gele kaarten en twee rode kaarten uit te delen bij een stand van 0-5. De twee rode kaarten waren voor spelers van Focus !!!!!!!!!!!!!!!!
Tijdens de wedstrijd werd ook de ijsbaan gemaakt aan het begin van het park ,dus kunnen we van de week gaan schaatsen i.p.v. voetballen.
Toch hadden we weer een gezellige middag gehad en gingen weer naar onze mooie Wijk bij Duurstede.  Namens van Zanten en mij wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en een goede jaarwisseling en tot volgend jaar.